Yeni Aldığım Gitarımı Geliştirmek İstiyorum Yardımcı Olur musunuz

Dün gaza gelip ani bir kararla Schecter SGR Solo-II aldım ve bazı yükseltmeler yapmak istiyorum ama çok bilgili sayılmam. Diğer gitarlarımda da yükseltmeler var fakat kendim yapmadım, bunu da her şeyiyle kendim yapmak istiyorum.

Öncelikle muhtemelen üst eşiği değiştireceğim ama nasıl seçeceğimi bilmiyorum. Bir tane Fender Mamsteen pirinç alışımlı bir ön eşik buldum ama bu gitara uyup uymayacağını nereden anlayacağım?

Beyaz bir pickguard takma düşüncem var sizce nasıl olur, ve kendim delmem çok riskli mi?

Bir de manyetik değiştireyim diyorum. Aktif EMG veya Fisherman olabilir. Pasif splitcoilli DiMarzio da olabilir düşünceleriniz nelerdir ve manyetik öneriniz var mıdır?

Hem metal hem de blues çalıyorum bu yüzden split coil olabilir diye düşündüm. Aslında blues için kullandığım gitar normalde farklı ama hepsinden az az bir gitarda birleştirmek mümkün mü?

1738078849170.webp
1738078901774.webp

Merhabalar.

Öncelikle üst eşiği kendinizin değiştirmemeniz gerektiğini bence bilin. Gerekli ekipmanlarınız ve sağlam bir yapıştırıcınız yok ise bir hayal oluyor bırakın bendleri akort yaparken bile üst eşik kayabiliyor o olayı bence bilen bir luthiere bırakmanız daha doğru olacaktır.

Onun dışında genelde burgular ve köprü de değişmesi gerekiyor başlangıç seviyesi gitarlarda. Değer ya da değmez kısmı sizinle ilgili tabiki bütçe ile alakalı. Üst eşik, köprü, manyetik, burgular değişince bazen gitarlar kendine gelebiliyor keza bu durumu çok yaşadım. Örnek vereyim elimde 1996 yapımı Kore bir Squier var. Üst eşik kemik ile değişti ve manyetikler Custom Shop Texal Special yaptım. Şimdi burgu ve köprü değiştirince büyük konuşmayayım ama bir Amerikan Fender' de verseler değişmem, iyi bir Custom Shop olursa o ayrı. 🙂

Pickguard konusunda ise eliniz becerikli ise kendiniz yapabilirsiniz. Yanlış delmelerde ancak gövde oyuğunu bir şeyle kapatmanız (yamalamanız) gerekecektir bu da ufak bir risk olabilir. 🙂

Ben olsam bir SX alıp onu adam akıllı modifiye ederdim o zaman daha farklı bir gitar ortaya çıkıyor olurdu. Tabiki elinizdeki de yapılır ama bilemedim çok modifikasyon için değer mi değmez mi kendi fikrim olumsuz. Olmaz değil ama olmamalı. 🙂

Saygılar.

Şu devirde gitar modifikasyonu bana aşırı saçma gelmeye başladı. Neden? Çünkü artık markalara her kalitede gitar üretiyor. Yani markalar zaten bunu yapıyor. Ibanez diyelim. En düşük modelinde sallıyorum ibz marka manyetik kullaniyor. Bir üstünde ibz hz kullanıyor, bir üstünde di marzio hz kullanıyor en üst serilerde di marzio kullanıyor. Bu köprü, eşik, perte, ağaç değişiyor sürekli. Eskiden bu yoktu. 3 model gitar vardı, mecburdun. Şimdi milyon tane model var abi. Bir de şu var sizin yapacağınız modifikasyon her türlü firmanın vereceğinden daha pahalı olacak. Sen Seymour Duncan manyetiği 100 dolara alırken firma 80 dolara alıyor.

O yüzden bu maceralara girmeden gitarını çal yetersiz geldiği vakit, gitarını sat bir miktar para koy bir üst seviye gitar al.

Ha gitarın zaten iyidir Seymour Duncan vardır, Di Marzio deneyeyim dersin okay. Bu başka bir olay. Ama görece düşük seviye gitarı modifiye edecem Gibson Custom olacak gibi bir dünya yok.

Geri