Yeni Aldığım Ibanez GRG140-SB’de Fret Buzz Normal mi

Sizden bir konuda yardım istiyorum. Zuhal Müzik Akasya mağazasından Ibanez GRG140-SB model gitarı aldım. Eve gelip ses kartıma bağladığımda bir şey fark ettim: Bazı tellerde fret buzz (perde cızırtısı) vardı.
Birkaç gün sonra Zuhal Müzik’e kontrol için götürdüm. Orada herhangi bir sorun olmadığını söylediler. Sap ayarını kontrol ettiler ve bunun geleneksel gitarlarda görülen bir durum olduğunu belirttiler.
Bu durum gerçekten böyle mi?

Sizden bir konuda yardım istiyorum. Zuhal Müzik Akasya mağazasından Ibanez GRG140-SB model gitarı aldım. Eve gelip ses kartıma bağladığımda bir şey fark ettim: Bazı tellerde fret buzz (perde cızırtısı) vardı.
Birkaç gün sonra Zuhal Müzik’e kontrol için götürdüm. Orada herhangi bir sorun olmadığını söylediler. Sap ayarını kontrol ettiler ve bunun geleneksel gitarlarda görülen bir durum olduğunu belirttiler.
Bu durum gerçekten böyle mi?

Dosyalar

Geleneksel gitar ne demek?

Genel olarak görülen ve normal olduğunu söyledilerse külliyen yalan.
Düşük aksiyonda bir miktar olabilir ama amfiden duyulacak kadarı KUSURDUR. Ayarlaması ise kolaydır.

iadelik bir durum yok... ayar gerek sadece

ayakkabı aldım sağı ve solu eşit bağlamamışım, sol gevşek ayağımdan çıkıyor gibi bir sorun... bağcıkları açar tekrar sıkarsın olur biter

"genel olarak veya yaygın" ... geleneksel bu demek değil, daha dükkandaki eleman Türkçe ile sınav verirken fretbuzz sorusuna doğru cevabı vermesini beklemek
ya sallamış başından ya da ne dediğini bilmiyor

Geri