Selamlar, ben oldukça uzun zamandır elektro gitara hayranlık duyan bir üniversite öğrencisiyim ancak şu zamana kadar gitar alacak maddi imkanım olmadı, son zamanlarda arkadaşım bana kullanmadığı, yanlış hatirlamiyorsam 4 yıllık olan Fender Squier Strat gitarını ve Boston amfisini verdi, gitarın tellerinin oldukça eski ve değişmesi gerektiğini söyledi, gitar ile amfiyi bağlayan kablo ise eskiden sorunsuzca çalışırken şuanda hiç bir kullanımı kalmamış durumda, kablonun ucunu hafif hareket ettirdiğimde ses kesintili olarak gidip geliyor o yüzden amfide bi problem oldugunu dusunmuyorum. Kisacasi kablo + tel degisimi gerekli, bunun dışında ise açıkçası benim gitarla ilgili hiçbir bilgim yok, müzikle ilgili tek deneyimim de ortaokulda hocamızın çaldırdığı o yamaha flüt ve ablamın orgu olmuştu, muhtemelen gitarı düzgün tutmayı bile bilmiyorum o yüzden kursun şart olduğunu düşünüyorum (daha önce gitar çalan başka arkadaşlarıma bu konuyu danıştım ama inatla kendi kendime oğrenmem gerektigini soyluyorlar, bunu da denedim ama nota bile bilmiyorum hani ve internette ise videolarla öğrenimin kısıtlı olduğunu düşünüyorum, nasıl olsa soru cevap yapamıyoruz, online derslerde de sürekli internet kesintisi olan bir yerdeyim o yüzden o da çok zorlayıcı olur) sorun şurda başlıyor gitarı çalacağım yerde (memlekette çalabilirim çünkü İstanbul'da okulun içindeki yurtta kalıyorum ve enstrüman tarzı şeylere erişim yasak) gitar eğitimi veren hiçbir yer yok, aslında okuldaki hocama sormuştum ancak kız çocuğusun gitarla işin olmasın diye kestirip attı, tel ve kablo için bile buraya en yakın il (2 saat uzaklık) olan Bursa'ya gideceğim, ne yapacağımı bilmiyorum ve kararsız haldeyim, pes etmek istemiyorum çünkü gerçekten delicesine istediğim bir şey bunu yapabilmek, elbette ki pratik gerekiyor her gün çalabilmem lazım, yurda sokamıyorsam bunu nasıl yapacağım diye de düşünüyorum o yüzden konservatuar sınıflarının olduğu blokta gitarı koyabileceğim dolaplar olduğunu öğrendim belki bu şekilde çalışabilirim? Gereksiz uzun bir yazı oldu ama öneri veya aklınıza gelen bir şey var mı? Ya da sorulardan bağımsız şunu yapabilirsin dediğiniz? Şimdiden teşekkür ediyorum 🙂 [ekleme: şuanlık sadece amfi ve gitarın yeteceğini düşünüyorum ama sadece meraktan sormak istiyorum:
Videosunda ilk 30 saniyede yapılan sesleri çıkartmak için hangi ekipmanlar gerekiyor? Çok zor mu bunları yapmak? Ya da direkt gitar farkı gibi mi? Internet üzerinde çok farklı ekipmanlar görüyorum ve hiçbiri hakkında bilgim yok, bunların isimlerini ve ne işe yaradıklarını gösteren bir site/uygulama vs bir şey biliyor musunuz? Çok amatör bir insanım ve çalmak istediğim şeyi tanımak istiyorum, yardımcı olacak siteler ya da herhangi bir şey biliyorsanız onları da eklemeniz çok sevindirir + genel olarak kalın ses çıkarmasını istemiyorum o yüzden bana single manyetik denilen gitarları öneriyorlar bu manyetikler hakkında da bilgi verebilir misiniz kısaca?]
Videosunda ilk 30 saniyede yapılan sesleri çıkartmak için hangi ekipmanlar gerekiyor? Çok zor mu bunları yapmak? Ya da direkt gitar farkı gibi mi? Internet üzerinde çok farklı ekipmanlar görüyorum ve hiçbiri hakkında bilgim yok, bunların isimlerini ve ne işe yaradıklarını gösteren bir site/uygulama vs bir şey biliyor musunuz? Çok amatör bir insanım ve çalmak istediğim şeyi tanımak istiyorum, yardımcı olacak siteler ya da herhangi bir şey biliyorsanız onları da eklemeniz çok sevindirir + genel olarak kalın ses çıkarmasını istemiyorum o yüzden bana single manyetik denilen gitarları öneriyorlar bu manyetikler hakkında da bilgi verebilir misiniz kısaca?]
Son düzenleme: