Bence tekrar okuyun, ben demedim ki ikisi kıyaslanabilir diye zaten, başlığın konusu başlangıç gitarıyken siz $10.000'lık gitarın ne kadar da güzel olduğundan bahsediyorsunuz. Tekrar madde madde yazayım daha iyi anlaşılır umarım.Simdi sizi tanimiyorum, ama olayi cok yanlis anladiginizi biliyorum. Ama bilmediginiz cok sey de var yazdiklarinizdan o anlasiliyor.
Herkes 'iyi gitar' diyince agaci tonu deseni anliyor...
E peki gitarin icracinin hizmetine sundugu ayarlanabilirliligi?
Bunu soyle ozetleyeyim,
Haci murata karbon fiber doseyip ferrari motoru takinca ferrari olur mu?
Ferrariyi ferrari yapan sadece motoru ve karbon fiberi mi yoksa boyasi mi?
Sıg bir gorus acisiyla gitar dedigin celik tel sap govde ve manyetikten olusuyor.
Simdi siz kendi 250 dolarlik gitariniz ile tatmin olabiliyorsunuz diye ne yukarda anlattigim odundan bozma bir gitarla tatmin olani ayiplayabiliriz ne de yuzbinkere milyon dolarlik gitarin kendine yetmedigini iddia eden icraciya laf edebiliriz...
Ama olay o degil.
- ikisi kıyaslanabilir demedim,
- o kadar para vermeye gerek yok demedim,
- $250 olan gitar ile $10.000 olan gitarın bir farkı yok da demedim,
- aksine ben gidip $5000'a gitar aldım dedim, $250'lık gitar ile aynı olsa neden alayım.
- bütçemin olmadığı günlerde $250'lık gitarla başladım iyi ki de başlamışım, daha yüksek bütçem yok diye başlamamazlık etseydim, hiç başlayamayacaktım dedim.
- şimdi tekrar maddi durumum yetmezse gitarı bırakmak yerine $250'lık gitarımla devam ederim, bu durum beni çok da etkilemez dedim.
Şimdi bu başlığın açılma sebebi belli, görece düşük bütçeyle -ki bir çok kişinin başlangıç için ayırabildiğinden daha yüksek bir bütçe- gitara başlamak isteyen biri yardım istemiş.
"20 25 binlim gitarlar telli odundur",
"20 25 bine de gitar mitar olmaz"
"calmaya hevesin kalmaz"
"Senin butce yetecek gibi durmuyor"
bunlar söylenmiş, ben başlamak istediğimde bunları görsem hevesim kaçardı, çünkü bilmeyen biri olarak bunları ciddiye alırdım. Bütçe bu kadara yetiyorsa başlangıç için, hatta sonrasında yıllarca yeterli gelecektir bu gitarlar, eğer imkan olursa daha iyisini almak ister zaten herkes. Yukarıda güzelce açıklayan arkadaşlar olmuş zaten nelere dikkat etmek gerektiğini, ben 20-25.000'e alınan her gitar mükemmeldir de demedim, sadece bu bütçeyle de güzel gitarlar alınabilir dedim, tüm bunları da başlamak isteyen arkadaşa ve diğer okuyan arkadaşlara yardımcı olmak için yazdım.