Amoremorte demiş ki:Öncesini okumadım yazının ama düşüncemi söyliyim. Yeni başlayana kalitesiz gitar iyidir lafı son derece saçma bir söylemdir. Bütçeyi son derece dikkatli hazırlamak ve o parayla alınabilecek en iyi gitarı almak gereklidir. Gitarını sağa sola vurup düşürecek adam, 10 yıl çaldıktan sonrada aynısını yapar. Kaliteli gitar demek her şeyden önce yapımında belirli standartları sağlamış gitar demektir. Yeni başlayan için en önemli olan ise dimarzio humbucker tonunu değil, çaldığı notayı doğru duymasıdır. Piyasada barlarda çalıp gitarcıyım diyen ve akordu bile olmayan ne adamlar dinledim. Dandik gitarda akort sorunu olur, entonasyon sorunu olur ve yeni başlayan notaları doğru duyamaz ve öylece oturur gider. Bu nedenle son derece saçma bir savdır yeni başlayana kalitesiz gitar lafı. Bu demek değildir ki git 2000 dolara bir gibson al! Bilen biriyle gidilmeli ve bütçeye en uygun gitar alınmalı. Gerekirse distortion pedalı olmasın ama gitar güzel olsun.
Hay ağzını yiyim (mecazi anlamda 😀 ) tam düşündüklerimi özetlemişsin. Benim üstad bir arkadaşım da ben ilk gitarımı alırken öyle demişti, bütçeni zorla ve paranın yettiği en iyi gitarı al.