Yeni bir solo yada şarkı öğrenirken

Yeni bir şarkı yada solo öğrenirken mesela crazy train diyelim. Öğrenirken notalarına mı bakarsınız tablarına mı yoksa kulaktan mı çıkarırsınız?

Nota okumayı bilmiyorum ona yorum yapmiyim ama, bir şarkıyı öğrenirken önce kulaktan cıkartmaya çalış, durdur yavaşlat incele. Çok zorlanacaginı düşunduğün yerlere tabdan bak. Hepsini tabdan ögrenmeye calismak korkunç sıkıcı olabiliyor. Ayrıca, bunun yerine mesela şarkının gamını bilmek, 17 18 20 miydi 17 19 20 miydi gibi soruları ortadan kaldırır. Çünkü hangi nota olabileceği aşağı yukarı bellidir. Bu detaya hakim olamazsan, her nota ayrı bir soru isareti olur ve hepsini tek tek öğrenmek zor olur.

ultimate-guitar sitesinden guitar pro ya da powertab ile açılabilecek dosyalarını araştırırım. Bu siteyi bilenler bilir, bilmeyenler için-guitarpro tab indirilen sayfaları açarken guitar prodaki partisyonlara benzeyen bir arayüz vardır. Tabı dinleyebiliyorsunuz. Yok ben notanın değerini daha net anlamak istiyorum diyorsanız, guitar pro veya powertab programı varsa-ki powertab ücretsiz daha basit bir yazılım, kolayca edinebilirsiniz-sayfanın altındaki butona tıklayarak tab dosyasını hemen indiriyorsunuz. Aradığım şarkının tabını bulamıyorsam mecbur kulak.

Parasını verip düzgün bir yayınevinden (Hal Leonard, Alfred Music) transktiptini alırım. Ara sıra muazzam kalitede işler çıksa da fan-made tabların (songsterr, 911tabs vs.) çok büyük bir kısmı çöp.

Şahsen ben bire bir aynı notalara basmıyorum gamını çıkarmak yeter adam zamanında basmış çalmış zaten ne gerek var kendi yorumumu katıyorum jamming tarzında 🙂
Mesela şu solo bence efsane

Son düzenleme:
Parasını verip düzgün bir yayınevinden (Hal Leonard, Alfred Music) transktiptini alırım. Ara sıra muazzam kalitede işler çıksa da fan-made tabların (songsterr, 911tabs vs.) çok büyük bir kısmı çöp.
İyi yazılamayan sololar da çıkıyor tabiiki. Soğutuyor insanı, çalışasım gelmiyor o zaman o şarkıyı. Ya da çok da istekliysem en azından şarkının diğer tab versiyonlarına da bakıyorum.

Geri