Yeni gitar ses sorunu. Yarım lütfen

Dalga geçmedim.. Alshain, Levent yani Bahçelievler de oturuyordu 😀

Ben Levent ten bir ses bekliyordum sen ondan önce geldin 😀

Selam arkadaşlar,
oneryavuz.com'dan ibanez rga42 gitar aldım.Gitar kutusunda,koruyucu poşeti ve üzerinde etiketleriyle geldi.Sap ve gövdesi tertemiz sorun yok.Ancak köprü manyetiği sap manyetiğine göre bayağı bir dışarda.Tam ölçmedim ama,örnek olarak sap manyetiği 0,5 cm gövdeden yüksek ise köprü manyetiği 1 cm yüksekte.İki katı fark var.Birde her iki manyetikte elle oynatınca sağa sola oynuyor.Benim merak ettiğim yeni ibanez gitarlarda manyetikler bu şekilde mi geliyor veya fabrika çıkışı herhangi bir ayar,entonasyon vs.mi yapılıyor.Yoksa benim aldığım gitar daha önce kullanılmış mı?

Başta test etmeden önce bu durumu önemsememiştim.Yeni detaylı deneme fırstım oldu.Amplitube ve Roland 4UX Ses kartıyla kullanıyorum.Distortionda sustainde seste dalgalanma oluyor ve sesler birbirine karışıyor.Örn 6.tele tek vuruyorum sorun yok fakat 6. ve 5. tellere aynı anda vurunca sesler birbirine giriyor ve dalgalanma oluyor.Yeni aldığım gitarda sorun ne olabilir?

eğer manyetikleri gövdeye yaklaştırmak istersen manyetiklerin sağ ve sol yanlarında 2 adet vida vardır (çerçeve vidaları değil) o vidaları gevşetirsen manyetik içeri doğru gitmeye başlar ve bunları belirli eşitlikte yapmaya özen gösterirsen daha iyi olur. manyetikleri gövdeden yükseltmek istersen de bu işlemin tam tersini yapman yeterli olur. manyetikler gövdeye yakın olduğu zaman tonlar biraz daha gür gelebilir yada gitarının yapısına göre bu eylem değişiklik gösterebilir. sen hangi şekilde kullanmak istersen o şekilde manyetik yükseklik ayarını yapabilirsin. ama şunu da göz önünde bulundurmalısın. manyetiklerin gövdeye fazla yakın yada fazla uzak olması sound'u ileri derecede bozar. yani çok gür olsun diye tulumbadan su çeker gibi manyetiği gitara gömme 🙂 arasını bul.
dalgalanma meselesine gelince anlattığın şeyin tarifi elektro gitarda biraz zor o yüzden buna en az 2 ihtimal verebilmekteyim. 1. ihtimal nazlıbalbal'ın dediği gibi eğer ki distorion ile çalışırken diğer tele vuruyorsan ve kontrol edebilme kabiliyeti henüz gelişmemişse bu olabilir. doğru akortla doğru tellere vurman bunu giderecektir. önemli olan telleri kontrol edebilmeyi öğrenebilmek (eğer öğrenmediysen tabi)
diğer ihtimal de tellerini doğru şekilde akort etmemenden kaynaklanıyo olabilir. akustik yada klasik gitarda bu olay elektro gitarda olduğu kadar ön plana çıkmaz ama elektro gitarda bu rahatsızlık verebilir. umarım yardımcı olmuşumdur. teşekürler.

Geri