Yeni Şarkım "Balıkçı Teknesi"

Herkese merhaba,
Kayıtlarını kendi ev stüdyomda tamamladığım ve kendi imkanlarımla mix-mastering yaptığım şarkım yayında. Henüz mix aşamasında yeni olduğum için eksiklikler var, özellikle kafamdaki aranjede daha farklı back vokaller ve çift sesli gitarlar vardı ancak mixlerken iyice karmaşık bir ses ortaya çıktığı için sonradan vazgeçtim. Şarkı hakkında genel yorumunuzu ve mix hakkındaki tavsiyelerinizi bekliyorum, teşekkürler.

Spotify :

Youtube :

Mix çok çetrefilli bir yol, başarılar diliyorum. Şarkı trafiğinde vokalin arkasında giden vokal melodi tadındaki gitar solo dağınık olmuş biraz. Olmasa bence daha tatlı gelirdi kulağa parça. O melodiler fena değil, intro outro gibi bir yerde kullanabilirdiniz. Her türlü iş yapıyor bu yöntem. Bir de ses tınınız bence fena değil ama mixe kurban gitmiş biraz. Emeğinize sağlık.

Mix çok çetrefilli bir yol, başarılar diliyorum. Şarkı trafiğinde vokalin arkasında giden vokal melodi tadındaki gitar solo dağınık olmuş biraz. Olmasa bence daha tatlı gelirdi kulağa parça. O melodiler fena değil, intro outro gibi bir yerde kullanabilirdiniz. Her türlü iş yapıyor bu yöntem. Bir de ses tınınız bence fena değil ama mixe kurban gitmiş biraz. Emeğinize sağlık.
Aslında vokalin arkasındaki solo gitar kafamda yoktu, katmanlı vokal kaydı almayı denedim ancak mixlerken iyice karmaşık bir hal aldı bende tamamen iptal etmek yerine kısık ses düzeyi ve bol reverb'lü bir gitar koymayı tercih ettim çünkü yalnızca ritim gitar+vokal olursa da çok yalın kalıyordu.

Geri