Herkese merhaba. Uzun süredir foruma üyeyim ve bu konunun zirilyon kez konuşulduğunu biliyorum. Fakat sanırım sorunum biraz farklı. Eski evimde single manyetikli Fender ile bile deli dehşet bir gain açmadıkça rahatsız edici bir dip gürültüsü duymuyordum. Ekipmanın tamamen aynı. Taşındığım bina yeni. Başlıkta yazdığım topraklama değil dememin sebebi, gitarda herhangi iletken bir noktaya temas etmekle düp gürültüsünün azalmaması (başlığı okuyan herkes hemen yeni evde topraklama kötüdür diye düşüneceği için başlığa yazma gereği duydum). Humbucker manyetikte bile single kadar olmasa da, normalde olmaması gereken bir gürüldü var. Hem single, hem humbucker manyetiklerde, belli bir yöne dönünce dip gürültüsü azalıyor. Ama mesela single da bir yöne dönünce azalıyorsa, humbucker da tam aksi yöne dönünce gürültü azalıyor. Bu muhtemelen dünyanın manyetik alanı ile ilgili normal bir durum. Gitar çaldığım odada elektrik ile çalışan başka hiçbir alet yok. Acaba bir şeylerden mi etkileniyor diye bilgisayarı ve ışıkları kapattım, hatta yan odalardaki elektrikli aletleri ve ışıkları bile kapattım (Enerji tasarruflu ampullerin dip gürültüsüne sebep olabileceğini okumuştum). Aşırı rahatsız edici bir ses olmamasına rağmen alışık olmadığım bir durum olduğu için Noise supressor kullanmaya başladım istemeye istemeye. Şimdi sorum şu. Acaba bahsettiğim gibi jak, köprü vs gibi yerlere temas etmekle gürültü değişmese bile sorun yine de topraklamadan olabilir mi? Mesela alt komşunun evindeki elektronik cihazlar bana kadar etki yapabilir mi? (Evde quantum bilgisayarları falan olduğunu düşünmüyorum, emekli insanlar🙂) Herhangi bir sebep aklina gelen veya çözüm önerisi olan var mı acaba?