Herkese merhaba, uzun bir süredir forumda yoktum, arkadaşımın haberiyle bir iki bir şey karalamaya geldim.
2016'dan beri yaptığı bütün pedalları kullandım. Elbette hepsi bana ve benim tarzıma göre değil yine aklıma gelenler hakkında bilgilerimi paylaşayım.
EMP Pure Preamp: Clean, crunch, high gain olarak 3 kanallı. 2x 12ax7'li bir preamp. Sanırım İstanbul'da bir kaç adet, Bursa'da sahne alan ciddi bir kitlede var. Çok doğru bir önerme değil ama Fender, Marshall, Mesa in a box düşünebilirsiniz. Her kanal için ayrı EQ ayarları mevcut, yine her kanal için volume boost mevcut ve footswitch ile kontrol ediliyor. İçinde 4x12 kabin modellemesi var, bu "hızlı sahne ekipmanı" olarak baya pratik, gurmelik konusunda IR kabin kullanılmasını tavsiye ederim. Lambalı preamp arayanlar için oldukça ideal donatımına sahip keza Victory(Kraken, Jack, Countess etc.) ile karşılaştırınca hem ton yelpazesi olarak daha geniş, hem de pratik eklemlere sahip. En çok satanlardan biri fakat üretimi zaman aldığı için yenisi yapılmıyor diye biliyorum.
EMP Rams Head: Bugüne kadar kullandığım bütün pedallar içinde çalmaktan en çok zevk aldığım fuzz pedalı. Gibson SG'm varken psychedelic rock vs. çalmak müthiş haz veriyordu. Zaten marka içinde de en sevdiğim pedallardan biri. Big Muff'ın inove edilmiş hali gibi.
EMP Plexi Pilot: Gitar tarihimde pedalboardumda en uzun süre kalan pedalım. Marshall in a Box olarak düşünülebilir. Gain ve EQ yelpazesi çok geniş. Bu pedalda farklı manyetiklerle, gitarlarla farklı şeyler yakalamak mümkün. 70'lerden günümüze kadar içinde her şeyin olduğu, "vintage to modern as a british" bir pedal. Pedalboard için demirbaş.
EMP Compressor: Kompresörlere karşı detaylı ilgiye sahip değilim ama denediklerime kıyasla çok daha net ve keskin. Çoğu kompresör pedalıda ya tonda yok ya da tondan bir şeyleri alıp götürüyor. Tavsiye ederim keza ihtiyacım olduğu zaman direkt setup için ekliyorum.
EMP Old Rat: Bu pedal pek bana göre değil zaten Rat tarzı pedallar beni çok çekmiyor. Bir kaç Rat(Basic, Turbo, Solo), Mooer vb. klon pedal kullanmış birisi olarak diğerlerine kıyasla efektif ve ses olarak beni etkileyen buydu.
Treble, volume, gain boost pedalları var ayrıca amfi olarak Hiwatt, JCM800 ve 5150 türevlerinde çalışmalar yaptı diye biliyorum. Genel olarak ilham alınan pedalları EMP'yle karşılaştırdığımda pedallarda dip gürültüsü olayı minimum seviyelerde. Daha önce bunun testleri yaptım, şu an için bir çalışma daha var, oldukça popüler bir markanın high gain kullanılan bir boosterı. Karşılaştırdığımda EMP tarafında %40-50'ye nazaran bir dip gürültüsü kaybı var, hem kulak hem de kayıt alarak frekans testi yapmıştım. Kullanılan materyal ve devre elemanlarının butik kalitede olduğu aşikar.
Sizler için gerekli mi bilmem ama ayrıca jak girişleri inanılmaz sağlam ve yıllardır eskime, bollaşma olmadı. Kayıtlarımda, stüdyoda vs. hala kullanıyorum. 2017'den beri boardum'da ama amfi, ama drive ama booster EMP'nin olmadığı bir dönem hatırlamıyorum. Ayrıca stüdyolar için rack sistem kompresör vb. ekipman üretimi yapıyor.
Benim için inovasyonun gitar ekipmanında karşılığı EMP. Yıllardır yerli üretimi diye övünülenlerle alakası olduğunu düşünmüyorum. Ben bir şey kaliteliyse değer biçen taraftayım.