Yeter ki... Hakan Baysal ve Vuslat Aktepe

Arkadaşlar, merhaba;

Forumun iki amatör müzisyeni olarak ortak bir çalışma gerçekleştirdik. Çalışmamızı dijital platformlara yüklemeden önce, sizlerin değerli yorumları ve yönlendirmeleri doğrultusunda son haline getirmek istiyoruz. Bu nedenle, burada paylaşarak görüşlerinizi rica ediyoruz. Şimdiden keyifli dinlemeler ve yapıcı eleştirileriniz için teşekkürler!

Şarkıyı beğendim ancak herkes benim gibi sonuna kadar dinlemeye sabredemeyebilir. Aranje, kayıt ve mix teki yetersizlik, enstrüman, kötü ses / sample seçimleri insanların böyle güzel bir şarkıyı dinlemesini / fark etmesini engelleyebilir.

Şarkıyı beğendim ancak herkes benim gibi sonuna kadar dinlemeye sabredemeyebilir. Aranje, kayıt ve mix teki yetersizlik, enstrüman, kötü ses / sample seçimleri insanların böyle güzel bir şarkıyı dinlemesini / fark etmesini engelleyebilir.
Anladım baştan aşağıya değişmeli diyorsunuz. Aranje değişecek, enstrümanlar değişecek. Şarkıda sample yok ama bazı VST'ler değişecek. Teşekkürler eleştiri için

davullar çok vst kokuyor, derinliği alamadım. vokalde efektler biraz fazla gibi, ses kayıyor ve çok ses üzerinde odaklanamıyorum.
Tavsiyem bunu bir de imkanınız olursa farklı stüdyoda daha clean ( belki mikrofon belki ortam sorunu vardı ) ve soft kompresyonla denemeniz
( her bir ses farklı farklı hissediliyor - seslerin kendi aralarında bir bütünlüğü yok / vokallerin yüksek frekansları ile gitar yüksek frekansları arasında uyumsuzluk mevcut. )

ek olarak ilk gitar solo sonu - vokal başlangıç noktasında hafif bir asenkrenizasyon var ancak kulağı rahatsız edecek seviyede değil...

vokalde efektler biraz fazla gibi, ses kayıyor
Evet biraz chorus ile vibrato vardır hocam.
imkanınız olursa farklı stüdyoda
O imkan maalesef yok zira Vuslat ile farklı şehirlerde yaşayan hobi amaçlı müzik yapan insanlarız.
ilk gitar solo sonu - vokal başlangıç noktasında hafif bir asenkrenizasyon var
Yeter ki büyüsün sözünde 3.ve 4.tekrarda dediğiniz az da olsa var. Senkron problemi varsa benden kaynaklıdır.

Evet biraz chorus ile vibrato vardır hocam.

O imkan maalesef yok zira Vuslat ile farklı şehirlerde yaşayan hobi amaçlı müzik yapan insanlarız.

Yeter ki büyüsün sözünde 3.ve 4.tekrarda dediğiniz az da olsa var. Senkron problemi varsa benden kaynaklıdır.
şimdi kafamda daha iyi oturdu, kaydı stüdyoda alıp birleştirseniz daha iyi olabilir, ilk denemeler için mümkün olduğu kadar az efektli şeyler deneyin. ilk amacınız temiz kayıt olmalı, kayıtta da unutmayın ki fazlalık çıkarılabilir ama eksik yerine konamaz... bunlar kısmen tecrübe ile, yaptıkça olacak ....

Geri