Yıldızların Altında tonunu nasıl bulabilirim?

Merhabalar, 1, 2 gün önce Boss Katana Air adlı amfiyi aldım ve yıldızların altında çalmak istiyorum ancak tonunu bir türlü tutturamıyorum. Uygulamasına girip ayar yapmaya çalıştım ancak amfiden ve tondan hiç anlamadığım için bir şey yapamadım. Yardımcı olabilecek var mı?

Yapay zeka dan biraz destek almakta fayda var.

İstediğin şarkıyı ve amfi modelini belirterek ChatGPT ye sorarsan ayrıntılı ayar listesini veriyor.

Örnek

IMG_1015.webp

Ekleme yapayım ben de, yukarıda mesela Teoman şarkısı olarak düşünmüş yapay zeka ve sonrasında verdiği bilgiler büyük ihtimalle hatalı olabilir.

Bunun sebebi aslında istatistiksel bir şey, yapay zekanın düşünme yolu aşağı yukarı "hep bir sonraki kelimeyi tahmin etmek" üzerine kurulu, bunu yaparken ilk çıkış noktası da bizim yazdığımız prompt oluyor, o yüzden ilk prompt'u doğru ve zengin bir şekilde vermeliyiz ki ona göre doğru daraltsın baktığı havuzu, ücretli - ücretsiz modeller arasında da bu tutarlılık değişiyor, hatta bazı günlerde güzel cevap verip bazen kötü vermesinin sebebi de muhtemelen modellerin daha az enerji harcamasını sağlamak için yaptıkları kesintilerden dolayı oluyor.

Bir soru sorduğumuzda cevap alırken kelime kelime yazmasının sebebi, gerçekten kendisinin de kelime kelime tahmin ediyor oluşu yani.

Aslında kendimiz (ya da bu forumun yöneticileri mesela) bir model'i alıp ona özellikle bu forumu ve dünyadaki diğer müzik forumlarını havuz olarak özellikle tanımlasak, bundan sonra soracağımız "şu ton nasıl alınır?" sorularının cevapları çok daha doğru olacaktır.

Ekleme yapayım ben de, yukarıda mesela Teoman şarkısı olarak düşünmüş yapay zeka ve sonrasında verdiği bilgiler büyük ihtimalle hatalı olabilir.

Bunun sebebi aslında istatistiksel bir şey, yapay zekanın düşünme yolu aşağı yukarı "hep bir sonraki kelimeyi tahmin etmek" üzerine kurulu, bunu yaparken ilk çıkış noktası da bizim yazdığımız prompt oluyor, o yüzden ilk prompt'u doğru ve zengin bir şekilde vermeliyiz ki ona göre doğru daraltsın baktığı havuzu, ücretli - ücretsiz modeller arasında da bu tutarlılık değişiyor, hatta bazı günlerde güzel cevap verip bazen kötü vermesinin sebebi de muhtemelen modellerin daha az enerji harcamasını sağlamak için yaptıkları kesintilerden dolayı oluyor.

Bir soru sorduğumuzda cevap alırken kelime kelime yazmasının sebebi, gerçekten kendisinin de kelime kelime tahmin ediyor oluşu yani.

Aslında kendimiz (ya da bu forumun yöneticileri mesela) bir model'i alıp ona özellikle bu forumu ve dünyadaki diğer müzik forumlarını havuz olarak özellikle tanımlasak, bundan sonra soracağımız "şu ton nasıl alınır?" sorularının cevapları çok daha doğru olacaktır.
Doğru,ben GPT nin ücretli versiyonunu kullanıyorum

Bir şarkının ton ayarını gitar monitör adı,prosesöre kadar girdim yakın bir ton aldım.

Biraz tamamlayıcı ayarda bilmek gerekiyor tabi.

chatgpt de son birkaç yılın bilgileri yok, ayrıca aktif internet taraması da yapamıyor. Ben kendim kullanmıyorum zira sonuçları da oldukça kalitesiz.

Chatgpt eğitim verileri dediğiniz gibi belli bir yere kadar şu anda. Ama benim şu anda kullandığım 4o modeli anlık web araması yaparak cevap üretiyor(bu şu demek; eski bilgilerine ek olarak yeni web araması yapıp bilgileri doğruluyor veya geliştiriyor), diğer ai araçlarında da çok alternatif var daha güncel veriye sahip olan. Birkaç kullanım taktiği vereyim kendimce kullandığım;

-Konuyu anlatıp önce kendisinden cevap duyuyorum, eğer tatmin etmezse "google'da bu konuyu nasıl aratmalıyım" diye soruyorum bir sürü öneri veriyor doğru anahtar kelimelerin olabileceği, bunları aratıyorum farklı sonuçlar çıkıyor.
-Çıkan sonuçlardan kafama yatan linkleri açıyorum, örnek olarak reddit, medium, makale olsun veya bir forum sitesi olsun, komple okumak yerine kopyalayıp atıyorum, özet geçmesini istiyorum.
-Aynı şeyi sayfalarca yorum yazılan diğer şeylere de uyguluyorum, mesela bir alışveriş yapacağım zaman yorumları atıyorum, öne çıkan başlıkları inanılmaz iyi özetliyor.

Yani aslında bilmediğiniz bir işte tüm işi ai'a bırakırsanız sonuç genelde iyi olmuyor, onu stajyer gibi görüp yönlendirmek lazım. Herkesin de dediği gibi prompt çok önemli. Ben ve ekipteki arkadaşlarımın işini çoğu gün abartısız günde 3-4 saat kurtaracak şekilde kolaylaştırıyor yazılım sektöründe. Yine ekipteki oyun sektöründeki arkadaşlar buradan daha önce çizdiğimiz modellere alternatifler üretiyor. Profesyonel anlamda zaten yaptığımız işi çok hızlandırıyor.

Müzik konusunda ben amatör olduğum için çok basit düzeyde yardım alabiliyorum, ama çıkış noktası için çok iyi öneriler veriyor, onun dışında ilk zamanlar "bu pedal gürültü yapıyor", "bu kablo nereye bağlanmalı" gibi sorunlarımı da çok sefer çözdü. "Neural plugini kullanıyorum ayarlar nasıl olsun?" gibi konularda bir sürü öneri yapıyor, sonrasında bu önerileri neden yaptığını anlamak için araştırıyorum derken çok öğretici oluyor. Yani hata yapmıyor değil doğal olarak ama kesinlikle ufuk açıyor bilmediğim konularda. Bildiğim konularda yukarıda da dediğim gibi günde 3-4 saat kurtardığı günler oluyor.

Geri