Yurt dışından Amfi Almak

Selamlar, 2025 galiba biraz uğurlu geldi 🙂
öncelikle yeni yılınızı kutluyorum turkrock ailesi uzatmadan konuya gireyim,
yakın zamanda Milano’ya gideceğim bir süredir Fender bassman yada Peavey Classic tarzı amfi arıyorum kabin/kafa sistem de kurabilirim Combo da alabilirim beğendiğim setupa bağlı minimum 50w olacak gibi gözüküyor.

alacağım model kesin olarak Bassman yada modellemeleri olacaktır.
(amfi modeli konusunda fikirlere açığım önerilerinizi merakla bekliyorum)

Asıl sorum ise;
Milano’da deneyebileceğim gitar mağazaları hangileri, bundan ziyade varsayalım amfiyi aldık güzelce de paketledik Türkiyeye nasıl getireceğiz herhangi bi sorun olur mu?

daha önce yurt dışından müzik ekipmanlari, veyahut büyük ağır cisimler alıp getiren var mi yardimci olursaniz sevinirim

neden yurtdışı diye merak eden arkadaşlar varsa da, türkiyede peavey classic yada bassman bulamiyorum olanların durumlari kötü fiyatları gereksiz pahalı şayet aradığım modellere sahipseniz ve satmayı düşünürseniz yazabilirsiniz üzerine konuşuruz.

desteklerinizi bekliyorum müzikle kalın görüşmek üzere… 🤘🤘

Geçen ay Almanya'dan Mesa Mark 5 25 getirdim. Ben de amfiyi sıfır almak istedim ancak Türkiye'de maalesef bulamadım.

Amfiyi mecbur uçağın kabininde getirdim. Kilosu ve boyutları kabin bagajının boyutlarını geçmiyordu o açıdan sıkıntı olmadı. Kendi kılıfına koyup tutamacından tutarak taşıdım herhangi bir paketleme olmadan çok dikkatlice getirdim benden kaynaklı herhangi bir zarar görmedi amfi. Yalnızca dedektörlerden geçerken baya bir incelediler 2-3 farklı prosedür uyguladılar.

Milanoya gittiğimde müzik mağazası ilgimi çekmiyordu şunı hatırlatmak istedim. İtalya genelinde vat iadesi için mağazadan bir belge düzenliyorlar, alışveriş yaparken isterseniz müdür gelip onaylıyor yalnız dikkat edilecek nokta imza ve kaşe okunur olsun, gümrükteki italyan memur biraz kıllık yapmıştı bana.

Geçen yaz milanodaydım. EVH 5150 III EL34 100S ile döndüm. Malesef şehir etrafında çok fazla mağaza yok. Mevcut mağazalar ile metro ağı ile çok rahat erişilebilir noktada değil. En azından ben Affori tarafında kalıp Comasina - San Donato hattı üzerinde çeşitli yerlere gittiğim için, 1 saat yolculuğun ötesinde kalıyordu. Oralardan ne kucakta amfi taşınır dedim, ne taksiye atlanıp otele geri dönülür.

Ayrıca gitmeden önce sorduğumda çoğu markanın elinde pek stok bulundurmadığını kendilerini arayıp/mail atıp sorduğumda öğrendim. Bu nedenle gitmeden 4 - 5 gün önce strumentimusicali.net üzerinden almak istediğim amfinin alımını gerçekleştirdim. Bu adamlar işini düzgün yapıyor. Turist olduğumu, taxback alacağımı söylediğimde Global Blue üzerinden işlemlerimi de gerçekleştirdiler. Havaalanında yalnızca fatura gösterdim ve 10 dk sonra taxback %10 olacak şekilde hesabıma yattı.

Naçizane önerim, kargoyu iyi ayarlamak zira ben BRT adlı kargo şirketi ile mesai yaptım. Detaylarını şöyle atayım. Muhtemelen forumda ulaşılabilecek en güncel 'Milano'dan amfi alıp ülkeye getirme' deneyimidir.

bir de unutmusum yazmayi, memleketine gidiyorsunuz mezzabarba' ya bir goz atin derim. clean amp bilgim kisitli ne yazik ki, z40 miydi 35 miydi sanirim fender tonlarina en yakin amfileri.
mezzabarba modelleri hakkinda hic fikrim yok, neyle karsilasirim bilmiyorum mezzabarba hic gormedim bile😅
deneyebilirsem ve icime sinerse sans verebilirim,
yorumlariniz icin de tesekkurler hala daha ulkeye getirme asamasinda cevapsiz hissediyorum, 212 boyutunda combo amp yada head cabin arkadaslarin bahsettigi gibi bi valize nasil sigacak, karton kutusunda saglam paketlenmis vaziyette direkt soksak zarar gorebilir mi?

valiz verirken bildiginiz ayri kutuda kargo verir gibi hadi bunuda alin diyip ucaga verebiliyor muyuz (ekstra ucret dahilinde) bilmiyorum

yardimci olur musunuz?

mezzabarba modelleri hakkinda hic fikrim yok, neyle karsilasirim bilmiyorum mezzabarba hic gormedim bile😅
deneyebilirsem ve icime sinerse sans verebilirim,
yorumlariniz icin de tesekkurler hala daha ulkeye getirme asamasinda cevapsiz hissediyorum, 212 boyutunda combo amp yada head cabin arkadaslarin bahsettigi gibi bi valize nasil sigacak, karton kutusunda saglam paketlenmis vaziyette direkt soksak zarar gorebilir mi?

valiz verirken bildiginiz ayri kutuda kargo verir gibi hadi bunuda alin diyip ucaga verebiliyor muyuz (ekstra ucret dahilinde) bilmiyorum

yardimci olur musunuz?

Sıfır alıyorsunuz, kutuyu açıp lambaların arasına koyabildiğiniz kadar tshirt koyuyorsunuz. Kutuyu tekrar kapatıyor ve bantlıyorsunuz.

Havaalanında doğrudan valiz bırakır gibi götürüp ağırlığına baktırıp, valizlerinizi verip, gerekiyorsa ek bagaj ödemesini yapıp boarding pass alıyorsunuz. Devamında Bulky Luggage kısmına gidip biletinizi gösterip amfi kolisini buraya veriyorsunuz. 2. El amfi alırsanız da aynı düzen mevcut ancak iş sizin paketleme kabiliyetinize kalıyor. Benim sıfır almamın bir sebebi de Meksika’dan İtalya’da otelime kadar sorunsuz getiren kutu/köpük bi uçuşu daha götürür dememdi.

Sıfır alıyorsunuz, kutuyu açıp lambaların arasına koyabildiğiniz kadar tshirt koyuyorsunuz. Kutuyu tekrar kapatıyor ve bantlıyorsunuz.

Havaalanında doğrudan valiz bırakır gibi götürüp ağırlığıma baktırıp, valizlerinizi verip, gerekiyorsa ek bagaj ödemesini yapıp boarding pass alıyorsunuz. Devamında Bulky Luggage kısmına gidip biletinizi gösterip amfi kolisini buraya veriyorsunuz. 2. El amfi alırsanız da aynı düzen mevcut ancak iş sizin paketleme kabiliyetinize kalıyor. Benim sıfır almamın bir sebebi de Meksika’dan İtalya’da otelime kadar sorunsuz getiren kutu/köpük bi uçuşu daha götürür dememdi.
cok tesekkur ediyorum.

Havaalanında doğrudan valiz bırakır gibi götürüp ağırlığına baktırıp, valizlerinizi verip, gerekiyorsa ek bagaj ödemesini yapıp boarding pass alıyorsunuz. Devamında Bulky Luggage kısmına gidip biletinizi gösterip amfi kolisini buraya veriyorsunuz. 2. El amfi alırsanız da aynı düzen mevcut ancak iş sizin paketleme kabiliyetinize kalıyor. Benim sıfır almamın bir sebebi de Meksika’dan İtalya’da otelime kadar sorunsuz getiren kutu/köpük bi uçuşu daha götürür dememdi.
Hocam o lambalar nükleer tehlike, uranyumun en radyoaktif izotopu var iclerinde. tshirtlerden size de bulasmistir, bol bol yogurt yiyin, kursun dokturun. Avrupada lambali amfi bu yuzden yasaklaniyor. ruzgar ya da solar enerjili amfilere yonelin.

Geri