Yurt dışından amfi getirmek.

Selamlar, yurt dışından amfi almak istediğimi ve Italyadan tatilimden donerken nasıl getireceğimi sorduğum bi konu açmıştım.

Bazı gelişmeler var ve kafama takıldı bilgisi olan arkadaşlar, daha önce yurt dışından bu tarz alışveriş yapan arkadaşlar yardımcı olursa cok sevinirim.

Öncelikle Reverb mağazasından amfi beğendim, fiyatları yakın olduğundan almışken kafa kabin alalım dedim, sonuç olarak 3-4 gündür birisiyle görüşüyoruz, benim fikrimce Italyaya gittiğimde (şubatın ilk haftası) elden teslim alıp uçakla dönecektim.

şuana kadar her şey çok güzeldi, iki farklı sorunla karşılaştım,

alacağım amfi gerçekten büyük, teslim alırken nasıl taşıyacağım (kafa kabinden bahsediyoruz)
teslim aldığımı ve sorun yaşamadan amfiye sahip olduğumu düşünelim,

uçakla nasıl getireceğim ne gibi prosedürlerden geçmem gerekecek?

(kargolama sağlam yapacağız zarar görmeyecek diyelim)

asıl işin rengi burada değişti, amfi sahibine turist olma durumumu aktardım,

kendisi SDA ITALY’de bağlantısı olduğunu istek doğrultusunda reverb üzerinden yada başka şekilde bireysel kargolama yapacağını söyledi,
her şekilde saglam gönderim yapılacağı ve kargoda herhangi bi sorun olursa sorumluluk kabul edeceğini de ekledi,

fakat türkiyedeki gümrük işleri sakıncalı bunu biliyorum, kargo ile almaya çalışırsak nolabilir gumruk sorun yaratır mı?

veyahutta

elden teslim alırsam görselini eklediğim amfiyi nasıl ülkeye getirebilirim havaalanında elimde kocaman 100w head cabined amfiyi görünce hopp kardeşim nereye gidiyorsun derler mi??

(amfinin zarar gorme vb gibi durumlarının bilincindeyim)

sizden ricam biraz daha prosedürler yönünde deneyimli arkadaşlar yardımcı olursa sevinirim.

önceliğim Italya tatilimde elden bizzat kendim teslim almak…
548c84ef-ee6f-4a2d-aa1c-e1ad1913530f.webp5e181328-ea41-4a3f-a65d-98b3067d0cf1.webp

Değeri 130 dollar mı euro mu neydi işte bu miktarı geçmeyen hediyelik eşyalara müsade ediliyor diye okumuştum.
Diğer yol ise kendi kullandığım kişisel ekipmanım (sıfır olsada kartonet kutusu olmayacak)
Diyerek geçiyor diye biliyorum.
Tabi uçaktan içince onların insafına kalmış.
130 euro veya dollarlık hediyelik eşya sınırının hala 130 olduğundan yola çıkarsak, amfiyi 120 dollara almış gibi bi belge olursa problem olmaması gerek.

Değeri 130 dollar mı euro mu neydi işte bu miktarı geçmeyen hediyelik eşyalara müsade ediliyor diye okumuştum.
Diğer yol ise kendi kullandığım kişisel ekipmanım (sıfır olsada kartonet kutusu olmayacak)
Diyerek geçiyor diye biliyorum.
Tabi uçaktan içince onların insafına kalmış.
130 euro veya dollarlık hediyelik eşya sınırının hala 130 olduğundan yola çıkarsak, amfiyi 120 dollara almış gibi bi belge olursa problem olmaması gerek.
maalesef amfi 1000-1500€
biraz arastirdim, 150€ da vergi siniri var
(hediyelik esya katagorisini asarsa vergi odemek zorundasiniz)

ulkeye soktugumuzda da %18+20KDV odemek zorunda kaliyoruz ve gumrukten takilma ihtimali cok yuksek, yani elden alarak ulkeye sokmakla kargolatmak arasinda hic bi fark yokmus.
(ucakta da agirlik sebebiyle ek ucret uygulaniyor o yuzden kargoyla ayni sey, tasima zahmetine girmiyorsunuz)

sifir urunlerde farkli ikinci ellerde farkli denetim yapiliyor diye okudum,

amfi 1980-1990 uretimi ve deformeler mevcut
(o sebeple ikinci el sayiliyor)
bu durumda da odedigim miktari ve ikinci el alim belgemi gormek istiyorlar, sonrasinda tekrardan %38 vergi ucreti odemek zorunda kaliyorum ki (gumrukte takilma ihtimali yine var)

sonuc olarak gumrukte takilmadan vergi de odemeden sokmanin tek yolu var urun sahibi olmamiz gerekiyor bunuda belirli belgelerle kanitlamamiz lazim (gecmis yillarda urunun size ait oldugunu kanitlayacak belgeler istiyorlar.)

oturum izini gibi ciddi seyler bile buna ornek,

yada bi yol daha var urunun sahibi kisi yani italyadaki amfimizi odunc verdigimiz
biricik dostumuz😄

satis yapmadigina, aramizda maddi herhangi bi ticaret donmedigine ve sahsi esyamizi geri bize teslim ettigine dair bi yazi yaziyor, (resmi evrak) sonrasinda biz bu evrakla havaalani gumruklerine basvuruyoruz, urunumuz inceleniyor, sonrasinda muzisyen oldugumuza ve kisisel esyamizi geri teslim aldigimiza dair belgeler sunuyoruz(yeterli degil) sonuc olarak birazda gumruk insiyatifiyle eger 30 yillik amfiyi satin almadigimizi, kisisel esyami teslim aldigima inandirabilirsem ulkeye sokabiliyorum…

yani anlayacaginiz yurt disindan amfi alinmiyor arkadaslar, bu konuda kalsın fikir sahibi olmanız açısından, eger baska prosedurler ve ulkeye sokmak icin yapabilecegimiz biseyler varsa fikirlerinizi bekliyorum…

Garaj müzikten tanıştığım bi abi vardı, 2 yıl kadar önce arkadaşı almanyadan arabası ile gelirken kombo amfi getirmek istediğim de araştırmıştım. İstediğim amfi artık üretimde olmayan ve ikinci eli 150 euro'ya satılan bi hartke idi.
2 yılda her bi halt değişti tabi.
Neyseki thomann'dan bişey almaya kalkınca soygun yasasına takılmadan bi tanıdık vasıtası ile elden getirtip çözebiliyorum amfi hariç

Garaj müzikten tanıştığım bi abi vardı, 2 yıl kadar önce arkadaşı almanyadan arabası ile gelirken kombo amfi getirmek istediğim de araştırmıştım. İstediğim amfi artık üretimde olmayan ve ikinci eli 150 euro'ya satılan bi hartke idi.
2 yılda her bi halt değişti tabi.
Neyseki thomann'dan bişey almaya kalkınca soygun yasasına takılmadan bi tanıdık vasıtası ile elden getirtip çözebiliyorum amfi hariç
tek mantikli sey dediginiz gibi bi yontem, italyada teyzem yasiyor, kendileri dunya geneline oto nakliyat gibi islerle ilgileniyor bi ihtimal getirebilirsem o sekilde getirebilirim…

Gitmişken kafayı getir bari.
Kabini gelene kadar evdeki amfiyi kabini gibi kullanıp idare edersin.
Veya ticari amaçlı yükte hafif pahada ağır markbass littlemark gibi amfi lerden getirip burada satmayı da deneyebilirsin.
Veya markbass ile oradan alacağın peavey kafa+kabin amfiyi buradan denkleyebilirsin

Geri