Yurt Dışından Gitar Getirtmek

Yurt dışındaki akrabamdan Elektro Gitar istesem bunu getirirken ne gibi sıkıntılar olabilir? 2 ay içerisinde gelecek büyük ihtimalle.

Bu linkte pilli bebek gibi pilli amfi soruyorsun.

Sonra gelip akrabam yurtdışından gitar getirecek bana diyorsun. Madem gitar getirebiliyor ondan amfide iste. Sana amfi sorduğun linkte bir forum kullanıcısı güzel ürünler önermiş ama sen param yok demişsin. Oysa yurtdışından gelecek olan akraban (!!!) o amfileri çok çok ucuza alıp getirebilir.

Boş.

Pilli amfi başlığında 3000-3500 bütçem var diyorsun. Gitara para vermeyeceğim diyorsun. Gitarı alacak kişiye yük olmasın diye amfi istemiyorsun. Ama elinde ki bütçeyi akrabana döviz olarak yollayıp ta amfiyi de buradan al diyemiyorsun. Öyle mi ?

Boş.

Benim de merak ettiğim bir soruydu, cevabı veren arkadaşa teşekkürler. Keşke her başlıkta hırt cevaplar verenleri engellemenin bir yolu olsa da görmesek böyle mesajları. En iyisi forumu okumamak oluyor, zaten forumun bu kadar ölü olmasının bir nedeni de bu.

Selamlar. Hala bir dime ml ya da dimebolt bulabilmiş değilim. Şu saatte araştırmaktan beynim yandı. Üstelik elden tanıdık, akraba hatta kardeşime getirtme durumum da var fakat gitarı bulamıyorum. chatgpt dahil herkesi her şeyi seferber ettim ama bulduğum online 2. el sitelerinde dahi Dean ya da Washburn dimebag yok.

Avrupa birliği ülkeleri birbirine gümrüksüz mal gönderebiliyor diye biliyorum. Bulduğumuz gitarı başka ülkeden tanıdığın olduğu ülkeye getirtip Türkiye'ye taşıtmak dışında seçeneğimiz yok mu?
Sizin bildiğiniz siteler var mı?
1600 Euro'ya kadar bütçem var. Kore bir ml bulamaz mıyız mesela bir sürü site baktım ama hep irlanda ve hırvatistan dışında. Hırvatistan ve irlanda'dan getirtebiliyorum. Nasıl yaparız?

Stok göstermiyor ki burda baktım ama. Hatta istek üzerine diyen yere tıklayıp detaya baktığımda “tedarikçi teslimat için bilgi vermedi” vs diyor. Üretim durdu ya bunlarda zannetmem ki gelsin. Anca ikinci el vs bulmamız lazım oralardan.

öncelikle yurtdışında yaşayan akrabanın en azından oturumu olduğunu varsayarak diyorum ki tax free bedeli alamaz. türkiye'de bulunan bir gitarı alıyorsan daha pahalıya gelme ihtimali de var.

yapacağın en mantıklı şey 6k'ya almanyaya git gel uçak bileti alacaksın. music store'a veya thomann'a gideceksin. gitarını, amfini ve diğer ıvır zıvırlarını alıp havaalanında tax free bedeli alacaksın. hem de gitarını kendin güvenle taşıyacaksın. başkasına emanet edilen gitara senin gibi bakmayabilir, çözüm üretmeyebilir. orada derler ki hadi bakalım bu gitar hard case ile beraber bagajda gidecek. bagajdan sağlam çıkar mı artık şans.

öncelikle yurtdışında yaşayan akrabanın en azından oturumu olduğunu varsayarak diyorum ki tax free bedeli alamaz. türkiye'de bulunan bir gitarı alıyorsan daha pahalıya gelme ihtimali de var.

yapacağın en mantıklı şey 6k'ya almanyaya git gel uçak bileti alacaksın. music store'a veya thomann'a gideceksin. gitarını, amfini ve diğer ıvır zıvırlarını alıp havaalanında tax free bedeli alacaksın. hem de gitarını kendin güvenle taşıyacaksın. başkasına emanet edilen gitara senin gibi bakmayabilir, çözüm üretmeyebilir. orada derler ki hadi bakalım bu gitar hard case ile beraber bagajda gidecek. bagajdan sağlam çıkar mı artık şans.
Hırvatistan’da oturumu var tır şoförü. Gelirken kendi gitarı gibi getirecek Türkiye’ye arabayla geliyor. Neler yapabiliriz başka.

Bu arada her iki yerde de online stok yok istediğim gitarda. Bu yüzden ikinci el piyasasına bakmaya çalışıyorum. Dean ML dime ya da washburn dimebolt modellerinde üretim durduğu için yeni ürün satan firmalarda stok yok. Gitsem de bulamam onu da düşündüm. Bizdeki sarı site gibi Avrupa’da ama güvenilir siteler bulmam lazım ki kardeşime ya da buraya kargolatayim. Aklıma başka bir şey gelmedi.

Geri