Blindeath demiş ki:Bugün telleri değiştirirken ince mi "saddle"ının vida yolları vidanın üzerinde kaldı. Teli sıkmıyor sürekli dönüyor. Köprü en az 12 yıllık takeuchi, floyd kolu da fender köprü tarzı vidalı ve oda yalama yapmıştı 1 yıl önce kadar. Bu yüzden değiştirmeye bahane oldu bie nevi benim için. Daha önce yurt dışından köprü getiren arkadaşlar varsa hangi siteden sorunsuz alış veriş yapabileceğimi yazarlarsa sevinirim.
azulon demiş ki:Türkiye'ye hoparlör gönderebilen bir site var mı?
Stewmac yada thomann.de adreslerinden hiç sıkıntın ,korkun olmadan alış veriş yapabılırsın. Thomann daha hızlı gelıyor. 2 sitedenden bugüne kadar 8-10 kez alışverişim olmuştur. Yanlız alışverişlerimin her biri bugüne kadar 250 doları (kargo içinde) aşmadı. Bu kriterlerde hiçbir sorun yaşamadım. Hatta Stewmac 2 yıldır düzenli olarak adresime broşürünü yolluyor.
azulon demiş ki:azulon demiş ki:Türkiye'ye hoparlör gönderebilen bir site var mı?
Kargosu da ucuz olan, bildiğiniz var mı?
Gümrüğe takılma olayı çok değişken. En basitinden, gümrük görevlisinin ürün hakkındaki bilgisizliği bile ürününün takılmasına sebep olabiliyor. Uçuk bir örnek vereyim mesela 40 dolarlık bir pedal aldın, görevli de onu bomba sandı ve gümrükten geçirmedi.samash.com 'a bakıyorum. İyi hoşta, gümrüğe takılma ihtimali nedir? Takılırsa nasıl haberdar olucam ve nereye başvurucam? Birde bu ground shipping seçeneği bedava görünüyor. Tahminen kaç günde gelir? 1 ay ise iyi, 3 ay ise kötü...
Arkadaşlar 250 dolara kadar KORKMADAN alın, verin siparişlerinizi.. Stewmac, Warmoth, Thomann, guitarpartsresource, VE özellikle Amazon dan alışverişlerim oldu ve şiddetle tavsiye ediyorum. Yazıktır ufak tefek şeylere burda dünyanın parasını vermeyin..
Aynen OKHAY ında dediği gibi 2 yıldır evime Stewmac ten broşür geliyor. Ben 200 doları geçmeden biçok kez farklı yerlerden siparişler geçtim. Kargosuna göre gelim süreleri değişiyor. Posta ile isterseniz 2 hafyaya yakın bi sürede geliyor.
Amazon u gerçekten çok beğeniyorum. Bildiğiniz enucuz.com siteleri gibi.. Aradığınız bi ürünü size music123, musicianfriends sayfalarından hepsinden fiyatlarla sunuyor. Amazonda bi ürünü aratın, nekadar sitede varsa listeliyor, enucuzunu seçiyosunuz ve size yine amazon yolluyor. Ben amazondan yaptığım alışverişlerde posta seçeneğini bulamadım. Tek posta tipiyle gönderiyorlar. Oda DHL.. oda zaten 4.gün kapınızda sizi cepten arıyor "doğru adrestemiyiz" diye 🙂 Sadece kargoyu 30-40 dolar civarı geliyor.
Gitar parçaları, mikrofon, pedal vs biçok şey aldım ve kapıma kadar geldi. Ama hiçbizaman 250 doları geçmedim.. Korkmayın rahatlıkla alın arkadaşlar
hocam güzel söylüyosunda ben mesela fender mustang bir amfi alayım dedim burda 420tl lik bir mevlası var 99$ a bulmuşken kaçırmayım dedim dediğiniz gibi bir çok siteden seçenekler sundu musicianfriend olsun diğerleri olsun 99$ fakat hiç biride verdiğim adresi kabul etmiyor bir nedeni varsa söylerseniz çok sevinirim.
saygılar.