Yurtdışı vs Türkiye fiyat uçurumu

• Konuyu açan Konuyu açan mdr
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Stok maliyeti kavramına da değinmek lazım. Güzel noktalara değinmiş arkadaşlar... hayatında iş ve ticaret yapmamış insanların distribütör bizi kazıklıyo yaaa, açgözlüler ... diye çemkirmesi bir yana, hizmet kalitesi kötü de olsa sonuçta bu adamlar ticaret yapıyor, bindikleri dalı kesecek kadar da hesapsız iş yapmazlar, yapamazlar.

Yurtdışındaki mağazalar eleman çalıştırmıyor mu, vergi vermiyor mu? Bunlar bizim iş dünyasına kazandırdığımız yenilikler mi? Bu bariz fiyat farklarının Fender gibi markalarda uçurum seviyesindeyken Epiphone gibi daha az elit ama yine lüks sayılacak markalarda daha az olması bence bütün bu sayılan vergilerin ötesinde kar hırsı ile açıklanabilir.

Ürün gamı içinde farklı fiyatlandırma yapmak normal. Atıyorum Ülker bisküvi yemeyen yoktur, kar marjı düşüktür çünkü çok adet satarak sabit giderleri taşır ama çikolatası daha karlıdır çünkü ihtiyaç değil, keyif alışverişidir...

Ürün gamı içinde farklı fiyatlandırma yapmak normal. Atıyorum Ülker bisküvi yemeyen yoktur, kar marjı düşüktür çünkü çok adet satarak sabit giderleri taşır ama çikolatası daha karlıdır çünkü ihtiyaç değil, keyif alışverişidir...

Ikisi farklı distribütör fark onun için hocam. Yoksa çikolataysa ikisi de çikolata, gofretse de ikisi de gofret. Plüton Müzik'de Wampler pedallar 1100 TLden başlıyor, Zuhal'de olsa 3000 TL fiyat çekerler aynı pedallara. 5 yıl kadar önce müzik dükkanı isletiyordum, az buçuk biliyorum bu büyüklerin ne kadar vahşi kapitalist olduklarını.

Geri