Bu konu daha önce bolca tartışılmış biliyorum ama tam aradığım ve güvenilir cevaplar bulabilmiş değilim. Öncelikle ben 17 yaşındayım ve elektro gitar alma işi ailemin elinde. Benim istediğim gitar Schecter c-1 platinum (Guitars : C-1 Platinum). Şöyle bi sıkıntım var bu gitarın türkiyede olma ihtimali çok düşük her yere de baktım zaten çünkü gitar guitarcenter a özel üretilmiş. Gitarın asıl fiyatı da uygun fakat 2.el de 500-600 dolarlardan 300-400 arasına kadar iniyor. Tabi 2. El olanları da türkiyeye kargolayanları bulması da epey zor. Ben ebayde buldum bir tane ama shipping kısmında bir şey belirtilmemiş satıcıyla iletişime geçin diyor. Sanırım bu adamın inisiyatifine kalmış gibi bişey oluyor. Böyle zahmetli işlere de babam pek sıcak değil bi aksilik çıkma ihtimaline karşı ikna edemezsem bu çok istediğim gitarı malesef aldıramam. %20 vergiyse verir orası sıkıntı değil de daha çok gümrükte kalma, zarar görme veya masrafların gereksiz yere artması babamı vazgeçirebilir. Ben çok bi sıkıntı çıkacağını zannetmiyorum ama. Ben de babam gibi şüpheci yaklaşmalı mıyım? Nelere dikkat etmemiz gerekir ?