Benim %40 vergi ödediğim pedallar oldu ama gitar konusunda deneyimim yok.%18 gümrük vergisi kesin. (EU ülkesinden geldiği için %20 değil) Bunun üstüne ek vergi çıkarsa elektronik olarak değerlendirileceğinden değil de “müzik aleti” olduğu için çıkar. Ama bu oldukça düşük bir ihtimal. Forumda başına gelen oldu mu bilmiyorum, ben görmedim henüz.
Benim %40 vergi ödediğim pedallar oldu ama gitar konusunda deneyimim yok.
Sağolun yanıt içinPedal için ÖTV işin içine girebiliyor, normal. Ben şahsen şimdiye kadar 3 farklı ülkeden gönderilen 4 gitar aldım hiçbirinde %18 veya 20’den fazla gümrük vergisi çıkmadı.
Teşekkürler cevabınız içinÜrün + ürünün %18'i + kargo
🙂) ben de bu tarz şeyler duyup kahkaha atarken bir anda kafamın üstünde fakir ampulü yandı. Neden vergilerle birlikte 100-120bin olan bir gitarı aşağı yukarı yarı fiyatına almayayım ki diye. Telefon alan arkadaşa sorsan amme hizmeti yapmış olabilirsin🙂Batum'da insanlar (TC vatandaşları) şu an mağaza kapılarında tekme tokat kavga ediyor, iphone kalmamış mağazalarda 🙂 ... telefon almaya giden tanıdık var ama müzik mağazası var mı bilmiyorum.
Eğer fiyatlar bu sitedeki gibiyse türkiyede 50binlik bir gitar batumda 39-40bin lira yani 50binde 10bin civarı düşüyor. Umut ettiğim kadar değil ya🙁
1 Lari = 7 TL
bak beğendiğin varsa atla git al gel... telefon gibi kapıda yurdum insanı barzolarla da kafa göz kavga etmezsin gitar için