Yurtdışından Gitar Getirmek

Merhabalar
Öncellikle bu konun güncel bir hali varsa affınıza sığınarak özür diliyorum fakat ben yaptığım kısa bir araştırma sonucu göremedim. Size konuyu biraz daha açıklayayım. Temmuz ayı içerisinde 2 ay kalmak üzere İngiltereye gideceğim. Orada kaldığım süre boyunca gitar almayı düşünüyorum. Şu an internet üzerinden yaptığım araştırmaya göre 500 paund civarına sıfır fender meksika alabiliyorsun. Kur yüksek olmasına rağmen Türkiyedeki fiyata göre arada ciddi bir rakam farkı çıkıyor. Bu yüzden oradan alıp gelirken sırtımda çantayla beraber Türkiye sınırına geçmek istiyorum. Fakat bu işlemi daha önce yapan birileri var mı ? Problem olur mu ? Vergi vermek zorunda kalırmıyım ? Bu konuda beni aydınlatabilirseniz sevinirim.

Gitari korunakli bir gig bag icinde getirmekte fayda var daha kucuk boyutlarda olmasi acisindan. Ucaga olabildigince erken binip gitari kabin bolumunun ust kismindaki normal bagaj bolumune koyabilirsiniz. Kabin icindeki bagaj bolumunde yer yoksa bir kabin gorevlisinden rica edin onlara ayrilmis ozel bolumde muhafaza edip daha sonra cikista size versin gitari. Vergi konusunda bir problem cikmaz. Diger bir opsiyon da (govde arkasindaki sap plakasi uzerindeki 4 adet vidayi gevsetip) gitarin sapini govdeden ayirmak ve ayri sekilde paketleyerek valizinizin icine koyup getirmek.

ingiltere hali hazırda ab ülkesi olduğu için mutlaka tax free istemeyi unutma. yaklaşık ülkesine göre yüzde 10 ile yüzde 20 arası vergi iadesi alıyorsun havalimanından. gitarı satın alırken tax free belgesi düzenletiyorsan kasada , sonra havalimanındaki tax free ofisinden ücretini geri alıyorsun.

Geri