Yurtdışından taşınırken ekipman getirmek hk.

Arkadaşlar herkese merhaba, foruma yeni üye oldum ve böyle bir konu göremediğim için açtım. Yurtdışında yaşıyorum ve önümüzdeki 2 sene içinde Türkiye'ye dönmem ihtimaller dahilinde. Eğer taşınırsam beraberimde 2 elektro gitar, 1 bass gitar, kafa + 1x12 kabin, stüdyo monitörleri, hoparlör, midi klavye, synthesizer vs. getirmem gerekecek. Böyle bir durumda işimi kolaylaştırmak adına mobilya taşımayacağım fakat ekipmanları satıp Türkiye'de almam söz konusu değil.

Kargo masraflarından ve özellikle de gümrükten fazlasıyla çekindiğim için taşınırken 2-3 kere gidip gelmeyi düşünüyorum. Bas gitarı ve stratı parçalarına ayırıp valize koyup les paulu da gitar çantasında taşımayı düşünüyorum. Midi klavye, synth vs. gibi ekipmanları taşıması hatrı sayılır derecede kolay olur diye tahmin ediyorum. Kısacası bu işi benim için zorlaştıran şey amfi, özellikle kabin. Kafayı iyice güzelce sarıp, hatta belki tüplerini de çıkarıp valize koyabilirim fakat kabini nereye sığdırsam, nasıl yapsam bilemiyorum.

Bu konu hakkında bilgisi, tecrübesi veya tavsiyesi olan arkadaşlar yardımcı olabilirse sevinirim. Şimdiden teşekkürler.

Lambalı kafa amfinin lambalarını niye çıkartıp valize koyacaksınız ? oldukları yerde amfinin içinde kalsalar daha güvende olmazlarmıydı ? extra yer kaplatıp bide lambalar için "acaba bişey olur mu ?" diye düşünmeye gerek kalmaz bari.
Kabini orada bırakıp hoparlörünü alıp burada yeni sandık yapılır, illede getirecekseniz içine gitar ve basın gövdelerini koyabilirsiniz arkası vidalı ve ebatı yeterli ise.

Aslında yeni ambalajı/kutusu olmayan şahsi müzik aletlerine bişey demiyorlar gümrükte ama sayı fazla diye ticari sanıp ikna olmazlar ise g.tlük yapabilirler belki (para lazım çünkü, sonuçta sarayın günlük 45-50 milyon TL gideri var)
Aslında yurda kalıcı (ben olsam dönmem) dönüş olduğu için sorun çıkmaması lazım (ben gümrük memuru olsam ses etmem)

Uçakta bagajı olmayan veya olsada 1 gitarın yolcuya masraf olmayacağı şekilde uçağa aldırıp gümrük ten de şahsi gitarı gibi geçirmesi rica edilse kabul eder mi bilemem.
Millet artık bi menfaati yoksa kesik parmağa işemiyor.
Bide kargo masrafından çekinip 2-3 kere git-gel daha pahalı olmayacak mı ?

Lambalı amfi için, amfinin içine birçok tshirt vb doldurarak lambaları yerinde bırakmak daha güvenli bir çözüm olabilir. Kabin için, olabildiğince karton ve bubble wrap kullanarak kapladıktan, özellikle kumaş/speaker yüzeyine gelecek bir darbenin bölgeyi delmeyeceğinden emin olduktan sonra bulky luggagea teslim ederek konuyu çözebilirsiniz.

Lambalı kafa amfinin lambalarını niye çıkartıp valize koyacaksınız ? oldukları yerde amfinin içinde kalsalar daha güvende olmazlarmıydı ? extra yer kaplatıp bide lambalar için "acaba bişey olur mu ?" diye düşünmeye gerek kalmaz bari.
Kabini orada bırakıp hoparlörünü alıp burada yeni sandık yapılır, illede getirecekseniz içine gitar ve basın gövdelerini koyabilirsiniz arkası vidalı ve ebatı yeterli ise.

Aslında yeni ambalajı/kutusu olmayan şahsi müzik aletlerine bişey demiyorlar gümrükte ama sayı fazla diye ticari sanıp ikna olmazlar ise g.tlük yapabilirler belki (para lazım çünkü, sonuçta sarayın günlük 45-50 milyon TL gideri var)
Aslında yurda kalıcı (ben olsam dönmem) dönüş olduğu için sorun çıkmaması lazım (ben gümrük memuru olsam ses etmem)

Uçakta bagajı olmayan veya olsada 1 gitarın yolcuya masraf olmayacağı şekilde uçağa aldırıp gümrük ten de şahsi gitarı gibi geçirmesi rica edilse kabul eder mi bilemem.
Millet artık bi menfaati yoksa kesik parmağa işemiyor.
Bide kargo masrafından çekinip 2-3 kere git-gel daha pahalı olmayacak mı ?
Normalde İngiltere'den Türkiye'ye uçtuğum zaman gümrükten geçmiyorum fakat böyle bir durumda muhtemelen gümrük ile problem yaşarım. Her şey geçtikten sonra dert değil.

Muhtemelen kabin konusunda rahatlık yaşamak için her ihtimale karşı ilk uçuşta business class bilet alacağım, diğerlerinde de ekonomi ve fazladan bagaj alıp hallederim. Şimdiye kadar yaptığım ufak çaplı araştırmada kargonun her türlü daha pahalı olduğunu gördüm, ama yanılıyorsam bile enstrümanları yanımda taşıyıp daha fazla para vermeyi her türlü tercih ederim.

Yurt dışında ne kadardır ve hangi statü de yaşıyorsunuz? Kesin dönüş yapıyorsanız bütün şahsi eşyalarınızı gümrüksüz getirme hakkınız olur… araştırmanızı tavsiye ederim.

Geri