Re: Yüzyılın tartışmasında son nokta: Tavuk yumurtadan çıktı
pat diye çıkmamış, tavuktan bi önceki aşama artık neyse, o kuş türünün yumurtasından bahsediyo.. ama heralde tavuk olarak çıkması için yumurtasından çıktığı canlının da tavuk olmaya çok yaklaşmış bi canlı olması gerekir...
ama bunlar bana bişey ifade etmiyo niyeyse.. çünkü zaten biliyoduk bunu..bunu bulmak için uğraşmamışlardır bence..tavuğun bi önceki türün yumurtasından çıkmış olacağı yeni bi bilgi gibi gelmedi bana...
bu sorunun altında yatan soru başka bişeydi bence..
dreamdemons demiş ki:revolte demiş ki:İngiltere'nin doğusundaki Nottingham üniversitesinden Profesör John Brookfield, tarih öncesi çağlarda, bugün tavuk olarak adlandırılan türün, bir yumurta içinde embriyo olarak oluştuğunu söyleyerek, yumurta içinde büyüyen ve ileride tavuk haline gelecek organizmanın, tavukla aynı DNA'ya sahip olduğunu kaydetti.
Bak bunuda merak ettim bir yumurta içinde embriyo olarak oluşmuş diyor , ee o orda nasıl oluşmuş bunu bulamamışlarmı?Pat diyemi çıkmış ortaya yumurta 😀
pat diye çıkmamış, tavuktan bi önceki aşama artık neyse, o kuş türünün yumurtasından bahsediyo.. ama heralde tavuk olarak çıkması için yumurtasından çıktığı canlının da tavuk olmaya çok yaklaşmış bi canlı olması gerekir...
ama bunlar bana bişey ifade etmiyo niyeyse.. çünkü zaten biliyoduk bunu..bunu bulmak için uğraşmamışlardır bence..tavuğun bi önceki türün yumurtasından çıkmış olacağı yeni bi bilgi gibi gelmedi bana...
bu sorunun altında yatan soru başka bişeydi bence..