kekinallahi demiş ki:abi esasında metpar diye bi olay var çok çok çok önermiyorum ama harbi işe yarıyo nevar ne yok söküyo zil üstündeki kir pas oksit ayna gibi yapıyo ama feci bi kimyasal bişy böle zilin rengi falan değişiyo yani acayip bi şekilde parlamaya falan başlıyo zil ( brilliant finish olmasa bile hehe ). oksitlenme işi için genelde fazla bronz karışımdan olduğunu duydum. sanırım bi adet türk hihati ve bi de türk ride ına sahipsin. genelde onlarda oluyo çünkü bu tip işler. zillerin senin için çok çok deerli deilse nası olsa vuruyorum daha fazlası zaten olamaz diyosan benim gibi deneyebiirsin bu metpar denen olayı henkel ve 404 ün ayrı ayrı 2 ürünü var ikiside aynı ama bi bak dene
Abi naaptın Henkel filan bi tane de Mr.Muscle mutfak alayımmı eheh 🙂 Zillerim Sabian Pro series... Tonlarından çok memnunum zaten zillerin altları ayna gibi parlıyo üstleri biraz kararmış oksitlenmiş dedim hani işe yarıyosa kullanayım... Sabian logosu filan da silindi zaten dediğin gibi ne var ne yok alması sorun değil ama ileride zarar verecekse kalsın abi 🙂
Peki şimdi 10-20$ a alacağım zararsız kimyasal temizleme kitleri bi işe yaramazmı yani ne biliyim belki daha fazla oksitlenmesini önler yada geciktirir yada az da olsa şu anki durumdan kurtarır (gerçi kurtarmasa da şu anki durumları gayet iyi zillerin ) ...