turkrock.com

CrimsonKing
CrimsonKing
Yeteneği dışında, türk olmasına rağmen amerikada doğmuş büyümüş gibi çalması
PASLIBEYLER
PASLIBEYLER
Hcö : Ölmüş olması.
kapci42
kapci42
@CrimsonKing ya bilmiyorum ama hani dinleyince oo çok büyük işler yapmış diyemiyorum.(Ben) Acaba şişirilmiş bir gitarist mi?
kapci42
kapci42
@PASLIBEYLER Yavuzun yaptığını Amerika'da on yaşında çocuk yapıyor ya. :D
CrimsonKing
CrimsonKing
yok artık, batuhan mutlugil'le de kıyaslayın tamam olsun bari :D rahmetli BB king de bi sweep picking'i öğrenemeden göçtü gitti :D
ElektroBoogie
ElektroBoogie
Çok iyi tonu var, güzel bir tekniği, duru bir sesi var. ve o dönem repertuarıyla, canlı performansıyla İstanbul'da sevilir bilinir olmuş. Blues Rock'ı çok güzel icra etmiş.

bugün çok fazla insan tarafından sevilmesinin sebebi bir şey olması değil, iyi bir şeyler yapmaya çalışırken bu düzende bir şey olamaması ve intihara sürüklenmesi.

https://www.youtube.com/watch?v=lQFkvokd6-o
ElektroBoogie
ElektroBoogie
Ayrıca şu soloları hangi amerikalı 10 yaşında çocuk atıyormuş ben hiç göremedim o çocuğu :) tamam güzel çalan bebeler var, bizde de öyle bebeler olacaksa bu Yavuz Çetin gibi efsaneler sayesinde olacak.
kapci42
kapci42
@ElektroBoogie Hcö: Ölmüş olması yorumuna karşı bende hcö nün bir salaklığı ile cevap vermiştim. Tabiki on yaşındaki bebeler gibi çalmıyor ama hani dedim ya çok temiz çalıyor kabul, teknik olarak bir steve vai olmasını beklemiyoruz zaten, ama hani adam jimmy hendrix'le karşılaştırılıyor. Ben o kadar abartılacak bir şey göremiyorum.
kapci42
kapci42
@CrimsonKing ayrıca forumda durmadan Batuhan Mutlugil'i küçük görenleri anlamıyorum Batuhan Mutlugil ondan bundan topladıklarıyla blues yapanların aksine kendi tarzı olan gayet özgün bir gitarist. Stüdyo gitaristi diyenler zaten şimdiki konserlerine gitmemiş olanlar ve teknik olarak son albümünü dinlediyseniz gerçekten iyi bir gitarist olduğunu anlarsınız. Zaten Türkiye'de de onun gibi müzik yapan yok.
ElektroBoogie
ElektroBoogie
Hendrix'le beraber çok güzel çalarlardı buna eminim :) Hendrix de Yavuz Çetin'i eminim beğenirdi. Ayrıca Batuhan Mutlugil dediğin adam Yavuz Çetin dinleyerek, seyrederek büyümüş biri. Babası biliyorsun Blue Blues Band'da Yavuz'un grup arkadaşı Batu Mutlugil.

https://youtu.be/Fa4hfyzYwgs?t=24m29s

şu videonun tamamını izlemenizi isterim. Ayrıca Blue belgeseli 21 Nisan'da sinemalarda, muhakkak gidin.
kapci42
kapci42
@ElektroBoogie Batuhan abinin Yavuz Çetinle büyüdüğünü hatta beraber çaldıklarını bile biliyorum ayrıca ikisini karşılaştırmadım. Sadece durmadan Batuhan Mutlugil şöyle .oktan böyle .oktan diyen tayfaya anlam veremediğimi dile getirdim.
ElektroBoogie
ElektroBoogie
Geri
Üst