turkrock.com

D
devastator
Bak sana daha önce de demiştim"amma pimpiriklisin" diye :) Bence sorun yaşamazsın. O kablo öyle ince, basit bir kablo değil. Kafan rahat olsun. Zaten transistörlü o pedal. Patlayacak türden bir trafo yok onun içinde. Bence hemen takıp çal.
forbidden_city
forbidden_city
Doğrusunu yanlışını bilmem ama insanın bilmeyince pimpirikli olması çok mu yanlış. Korkuyoruz ne yapalım :) Öyle yapacağım gibi duruyor zaten.
D
devastator
Kabloların tabi ki de taşıdığı yükü kaldırabilecek şekilde olması lazım. Ama yine de kafan rahat olsun istiyorsan tavsiyem 2 adet büyük çivi jack ile şeffaf turuncu (yan yana iki kanallılardan) elektrik kablosu alıp noktadan noktaya etrafındaki bir televizyoncuda lehimletmek.
D
devastator
Noktadan noktaya derken kastım çivi jackın uç kısımları birbirine, arka kısımları da birbirine bağlanmasıdır. Bunu bilerek lehimletmek ve lehimleme işleminde adamın başında durup takip etmek için detaylı anlatmaya çalıştım. En güvenlisi budur.
A
antbalci
Bildiğin ap ayrı bir forum çıktı şurada. Bence muhabbete artık hep buraya gelelim.
A
antbalci
forbidden_city
forbidden_city
Ya keşke forumdaki gibi, altta konuşma bölümü olsa yazmak için, en yukarı çıkıp 'cevap ver'e tıklamak zor oluyor. Yöneticilere seslenelim buradan :) @diabolique
forbidden_city
forbidden_city
Bunların hepsini bir başlığa mı taşısak, cidden önemli bilgiler oldu.
A
antbalci
Hatta konu açma falan da olsun
forbidden_city
forbidden_city
@devastator Dediklerin aklımda abi. Kadıköy civarında temin edebileceğim yer olsa şahane olur. Olmadı Tünel'e gideceğiz artık. Hakan abiyi bekliyorum ben. Bu referans monitörleri için de bu kablolardan kullanmak iyi olur sanırım. Birkaç tane yaptırmalı.
diabolique
diabolique
Deli yardırmışsınız ama burada kalacak gibi görünüyor yazılanlar. Başlık açıp toplu mesaj taşıma anca forumlar arasında oluyor görünüyor. Tıklayabileceğim bir kutucuk yok mesajların yanında. Anca düzenlerim, silerim, yönetime bildiririm, uyarırım ya da beğenirim gibi görünüyor:)
Ben de tüm kafa-kabin setlerim için özel kablo yaptırdım. Forumda biri 50tl'ye satıyordu, ilk gören alsın:p
D
devastator
Ben Pioneer amfimde bu kablodan kullanıyorum. Ama hoparlörlerim speakon uçlu tek farkı o. Bahsettiğim çivi jackları da kabloyu da Tekzen'den aldım. Bu da ek bir bilgi olsun.
A
antbalci
Konuyu fazla sulandırmadan birinci elden tecrübemi anlatayım. Carvin'in Vai lambalı kafası ile kayıt yapıyıoruz. Kafa, kabine gitar jakı ile bağlı. Cihaz 3 saat kadar sorunsuz çalıştı. Kayıda ara verdik, stand-by konumuna getirdik, dışarı çıktık. Döndüğümüzde kafayı bir daha çalıştıramadık + baya kötü kokuyordu.
A
antbalci
İzmir'de lambalı amfi tamir edebilen tanıdığım tek adam Kemal Encin o zamanın parası ile 450 TL'ye yeniden topladı aleti. Arızanın sebebini de anlattı. Gitar kablosu gibi narin ve ince bir kablodan o elektrik yükünü taşımak, ince bir hortumdan aşırı tazikli suyu zorlamak gibidir mealinde de bir açıklama yapmıştı. Eğer kablo eriseydi, sonuçta yangın bile çıkabilirmiş.
A
antbalci
Kafa-kabin bağlantı kabloları baya kalın, bildiğin ütü kablolarına benziyor. Uçlarında jak takılı olduğu için gitar kablosu ile karıştırılabiliyor. Ancak elinize aldığınızda ağırlığından bile anlayabilirsiniz farkı.
D
devastator
@antbalci işte öyle 100 wattlık amfiye o kablo olmaz. Ama pmpo dediğimiz çıkışlı 44 wattlık transistörlü pedal amfiden behsettiğimiz için sorun olmaz o Kaan'a gönderdiğim kablo.
wolkN
wolkN
Daha önce @hackeiommi ile özelden konuşmuştuk ve bana gitar jackını önermedi benim kendi yaptığım hoparlör kablosu yarım metrelikti ve 1 liraya almıştım 2 tanede jack ile bu işi hallettim :)
http://turkrock.com/dosya/37952/
Demem o ki 5 lira bile tutmayan kablo için riske ne gerek var Çık al gel :)
blueorangeflames
blueorangeflames
Bence de düşük bir yük olduğundan kurtarabilir belki ara kablo, bendeki durum da belki aynı şekilde. Bu kablo erimesi, trafo yanması olaylarını hep yüksek wattlı lambalılarda rastladım. Ama gene de güvenemiyorum ben iki kuruşluk kablodan ciddi sıkıntılar çıkarsa diye. Tünelde Ecem Kablo var oraya bir soracağım gidince yapıyorlarsa 30 santim bir kablo,iki ucuna jack çözeriz :) @forbidden_city @devastator
blueorangeflames
blueorangeflames
@antbalci bence goygoya da buraya gelelim artık, beni sardı
forbidden_city
forbidden_city
@wolkN Linki açamadım. Tamam o zaman en kısa zamanda halledeceğim o işi, en azından bir deneyeyim düşük volume'de, çok merak ediyorum. Kadıköy taraflarında bilen eden yok sanırım. Tünel'e gideriz madem.
Geri
Üst