Akort sistemimi değiştirirsem gitarıma zarar gelir mi?

Herkese merhaba. Bir soru soracağım. Sabit köprülü bir gitarım var ve onu standart akort sisteminde kullanıyorum. Yarım ton aşağı alırsam yani D#-G#-C#-F#-A#-D# şeklinde akort edersem gitarıma bir zarar verir mi? Sapı yamultabilir mi? Sap ayarı yapmayı bilmiyorum ve malum bir pandemi var bu yüzden de sap ayarı bozulursa birine yaptıramam. Şimdiden çok teşekkür ediyorum.
 
sap ayarı sabırla yapılırsa gayet kolay gitar çalıyorsan zaten öğrenmen lazım öte yandan standart akortta da gün geçtikçe sap fazla iç bükey hale geliyo yani akort değişmesen de o sap ayarı yapılacak😂😂😂
 
standart akort ile sapa gelen kuvvet atıyorum 500 kilo ise yarım ton düşürürsen 400 kiloya düşer bu da daha uzun ömürlü bir sap demek.yanlışsam düzeltin.

diğer mesele de sapın kendi kendine yamulma meselesi.bu gerçekten var mı bilmiyorum çünkü o kadar uzun süre aynı gitara sahip olmadım -2-3 sene kullanıyorum genelde gitarları ve sonra değiştirmece :) - ve bunun kullanıma bağlı bir durum olduğu da bir gerçek.gitarı durmadan bir yerlere mi yaslı bırakıyorsun yoksa asıyor musun gibi değişkenler söz konusu.ayrıca sıcak ve soğuk geçişleri.

benim genel tecrübem insani şartlarda gitarı kullanırsan o sap öyle kolay kolay dönmez, dönmemeli.

ekleme:benim gitarda yaklaşık 10. yılım ama daha bir kere bile sap ayarı yapmadım.gitara yeni başlayan herkesin ilk kafayı kırdığı konu bu sanırım ya da doların artması ve alım gücünün düşmesinden ötürü alınan gitarların da kalitesi düştüğü için sapı da dandik gitarlar alınıyor son bir kaç senedir.

böyle de sosyolojik çıkarımlar işte.

özetle, sapa elleme ustasına yaptır.
 
Geri
Üst