2x12 amfiyi 1x12 olarak kullanmak.

Sorum başlıkta belirttiğim gibi. Acaba 2x12 speaker a sahip bir Marshall JVM 205 i bir speaker i iptal edip 1x12 şeklinde kullanmak mümkün müdür? Amaç tabi ki evde kullanımda ses düzeyini düşürmek. 50 watt lık lambalı amfi evde kullanılır, kullanılmaz muhabbetine girmeyeceğim. 1 watt lık lambalı amfinin bile evde lambalarını kıramadığım için preamp distortion u alıyorum. 100 watt lık Silver Jubilee nin de evde tolere edilebilir ses düzeylerinde gayet başarılı olduğunu gördüm. Ama JVM in master volume inin ne kadar başarılı olduğu ve amfinin düşük ses seviyesinde ne kadar tatmin edici olduğunu bilmiyorum. Bu konuda tecrübesi olanlar da deneyimlerini paylaşırsa da ayrıca sevinirim.
 
Ses düzeyi speaker ile alakalı değildir. Yani 2x12 speaker olan amfinin speakerlarından bir tanesi sökerseniz çalışıp çalışmayacağını, zarar vereceğini bilmiyorum ancak sesin değişmeyeceğini düşünüyorum. 1x12 kabin ve 4x12 kabin arasında bile çok yüksek ses farkı duymamıştım. Belki Bass seslerden anlaşılmıyor olabilir. Evde kullanmak için master Volume ayarı yapmak ve Watt killer tarzı aletlere yönelmek bence daha sağlıklı olacaktır.
 
Bir hoparlörü iptal edip diğerini 8ohm'luk çıkışa takarsanız yaklaşık olarak aynı volüme çıkarsınız.

Kabin ve amplifikatör empedanslarını farklı olarak seçmeniz durumunda (8 ohm çıkışa 16 ohm kabin veya, 16 ohm çıkışa 8 ohm'luk kabin gibi) tonal ve güç çıkışı olarak farklı alternatifler söz konusu olabilir. Ama bence hiç gerek yok.

Ses düzeyi speaker ile de alakalı olabilir. Ses düzeyini düşürmek istiyorsanız daha düşük verimli bir hoparlör (hassasiyetin 3dB düşmesi gücün yarıya inmesi anlamına gelebilir) alabilirsiniz. Ama, JVM ile tecrübem olmamakla beraber master volümünün de yeterli olacağını sanıyorum. Deneyin..
 
Son düzenleme:
Geri
Üst