Yamaha THR10X + Plugin

Merhaba, tabii ki mümkün. Yalnızca kullanılacak plugin türüne göre amfinin kendi üzerinde neyin tercih edilmesinin daha makul olacağı hususu değişir. Ne tarz bir pedalın plugin'ini kullanacağınız hususunda bilgi verebilirseniz kendimce öneride bulunabilirim.
 
Soruma herhangi bir cevap alamadım ama yarın bir gün bakacak biri olursa yardımı dokunabileceği düşüncesiyle kendimce bir şeyler yazayım.

Alternatif yöntemlerle (delay'in ardına distortion gibi) yaratıcı sonuçlar almak her zaman mümkün ama geleneksel yöntemlerle yaklaşıldığında durum şöyle:

OD/Distortion pedallarının plugin'lerini kullanacaksak Sayın @gretschci'nin açıkladığı yöntem en makulu. Amfinin üzerinden "Flat" seçeneğini seçip, bütün efektleri kapatıp, alınan kaydı pedal, amfi, rack plugin'leri ile şekillendirmek en doğrusu olur. Bu yöntemde amfiyi bir ses kartı gibi kullanmış oluyoruz aslında.

Modülasyon, delay, reverb gibi plugin'ler kullanacaksak amfi üzerinden beğendiğimiz modellemeyi seçmek ve diğer efektleri ya kapatmak ya da plugin'de kullanacağımız efekt ile uygumlu olacak şekilde (ör: delay'i amfiden, reverb'i plugin'den almak gibi) kullanmak makul olacaktır.

Compression, limiter, eq gibi bir şey kullanacaksak, ihtiyaca göre ayarlanarak herhangi bir şekilde, hatta gerekirse drive'ı ile efekti ile bütün sound'u amfiden aldıktan sonra üzerine uygulanabilir.

Son ve bence en makul seçenek de THR amfilerin güzel bir özelliğini kullanmak olur. THR amfiler hem amfiden alınan (duyduğumuz) sound'u, hem de gitarın direkt sound'unu (flat ve efektsiz) iki ayrı kanalda, aynı anda kaydedebiliyor. Direkt sound'un üzerinde istediğimiz plugini kullanıp, tek başına veya amfiden aldığımız sound (diğer kanal) ile farklı oranlarda mixleyip, istersek sağ veya sol kanallara pan'leyip stereo şekilde vs. kullanarak çok güzel sonuçlara ulaşılabilir.

Seçenekler gerçekten çok fazla, kendimce temel bir yaklaşım kazandıracak şekilde özetlemeye çalıştım. Umarım açık olmuştur.
 
Geri
Üst