Fender American Pro'ya EMG manyetik takmak

Merhaba

Fender Amerikan pro hss gitara EMG sa/sa/81 veya sa/sa/89 manyetik taktırmak abesle iştigal mi ?

Hafta sonu Amerika Kaliforniya'ya gideceğim. EMG genel merkezi gideceğim bölgeye çok yakın. Mail attım konu ile alakalı, gitarı götürürsem manyetikleri orada kendi teknikerleri aracılığı ile takabileceklerini söylediler. Türkiye'de yok, yada ben bulamadım. Ayrıca EMG teknikerlerinin takması gitarda yapılacak pil yuvası açma işlemi açısından daha güvenilir geliyor. EMG set halinde vereceğini ve 230 usd bir rakama takılacağını bildirdi. Burada Set olarak yok tek tek almaya kalksam inanılmaz pahalı olacak.
 
Abes olmaz, tercih meselesi ama ilerde satmayı düşünmediğiniz bi gitarı götürmeniz daha mantıklı ya da değer kaybı olduğunda umursamayacağınız bi gitar olması.
 
Niye abes olsun ki? Yapılacak müzik EMG gerektiriyorsa gayet normal. EMG olunca akla sadece metal müzik de gelmemeli. David Gilmour veya Mark Knopfler gibi isimler de bazı gitarlarında EMG kullanıyorlar. Yalnız köprüdeki humbucker diğer manyetikler ile uyumsuz olabiliyor ses çıktısı bakımından. O yüzden split coil olabilen bir model olması faydalı olabilir. 81in 81TW modeli var split coil olabilen, 81 olacaksa ona bakabilirsin.

Pil pickguard altına da saklanabilir ama pil değişimlerinde pickguardı çıkarmak gerektiğinden uğraştırıcı olabilir. Arka yayların oraya da koyulabilir özellikle 2 yay kullanılıyorsa. Çift tarafı yapışkan süngerleri hem kapak hem boşluğun oraya koyup pilin arada hem sıkışması hem de yapışması sağlanabilir. Gitara pil yuvası açılacaksa arka tremolo yaylarının olduğu boşluğun altına açılırsa dışarıdan görünen ekstra bir pil bölmesi olmamış olur. İleride gitarı satarken değeri daha az düşer.
 
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
  • #4
Uygulama şemasını yollamışlar. mailimde gördüm. Pickguard altına koyuluyor bu şemaya göre.
Luthierler varsa forumda kendilerine alabilirler diye koyuyorum.
 

Dosyalar

  • EMG-SS89-81W.pdf
    1.2 MB · Gösterim: 128
Dostum luthier o pili gitarın istediği yerine sokar :)

Yine 81'in normali olacaksa KH-20 set var pickguard ile beraber. Hatta 81TW veya 89 olacaksa da bunu öneririm, çünkü potanslar ayrı bir sistem ile geliyor. Pickguard altına pilin girdiği yerde potansın çıkıntısı olmuyor. 81'i de sonra burada satarsın. Hatta eski manyetikleri elinde tutacaksan daha da mantıklı olur. Direkt pickguard değiştirir gibi tüm elektroniği değiştirme şansın olur. Canın ister onu takarsın canın ister bunu.
 
Geri
Üst