Ses kartı hakkında (tecrübem hiç yok)

Şimdi.

1 ay sonra bana IK Multimedia axe ı/o ses kartı ve Audioengine hd6 hoparlör getirilecek. Bu isteğim tamamen aslında istem dışı oluştu.

Bir ara bu forumlarda da sorduğum elimde atıl duran amfime bir ses kartını bağlaya bilirmiyim sorusunu çevremdekilerle paylaşmıştım. Çok fazla da bütçe ayırmak istemediğimi falanda anlattım yani hani merak ettiğim için yapıcam falan diye. Gel gör ki her yaz burada severek misafir ettiğim Finlandiyalı bir dostum beni aradı ve bu yukarıda ki cihazları bana aldığını 1 ay sonra getireceğini söyledi.

Şöyle bir nette bakayım dedim neymiş bunlar oha falan oldum fiyatlarını görünce. Hemen aradım güzel kardeşim getirme sen onları çok pahalı v.s. v.s. ikna edemedim. Neyse ney.

Bu ses kartı ve hoparlör hakkında bilgisi ve tecrübesi olan birileri beni aydınlata bilir mi ? Tecrübem sıfır ses kartı hakkında ve evet iğrençlik yaparak ekipmanları satıp bir gitar alma düşüncesi son 2 saattir beni benden alıyor.

Yani şöyle anlatayım elimde Boss Katana artist mk2 var. Ses kartları hakkında en ufak tecrübem de yok. Amfi ile ses kartını kıyaslarsam hangisinin avantajları daha fazladır. Kısaca bahseden olursa sevinirim.
 
Üst seviye tüplü amfi ve kabin olmadığı sürece ses kartı ve monitör ikilisini tercih ederim ben. Üst seviye tüplü amfi kalitesine ulaşmak için de ses kartının ve monitörlerinin iyi olması gerekiyor. Ben de Axe I/O kullanıyorum, bu işi yapan en iyi ses kartlarından biri, daha iyisi (en azından bir gitar bağlayıp çalmak için) bence yok. UAD Apollo gibi en üst seviye kartlar bile bence gitar açısından Axe I/O kadar kullanışlılık sunmuyorlar (özellikle Axe I/O'nun enstrüman girişi kontrolü sayesinde, yoksa her açıdan Apolla daha iyi ama o seviye çıkınca ikisi arasında kalitede bir atlama olmuyor).

Güzel bir kabinin de var, Axe I/O'yu eğer kabin sesi almak istiyorsan Katana'ya bağlayabilirsin. Ben de kendi Axe I/O'mu kendi Katana'ma bağlayarak kullanıyorum arada (doğrudan power amp'a gireceksin, return'den).

Kısaca plug-in'ler (burada en önemlisi IR ve parametric EQ kullanımı) düzgün kullanmayı öğrenirsen, ki bir anlatan olursa bir saat bile almaz, Katana Artist, Axe I/O ve HD6 üçlüsüyle Mesa Boogie Rectifier Badlander ve Mesa Boogie 412 OS gibi en üst seviyeden ekipmanlar kullanmadığın sürece daha iyi sesler alacaksındır.
 
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
  • #3
Güzel şeyler anlatıyorsun teşekkür ederim.

Yani tamam hediye falan ama pahalıymış yav. Hiç tecrübem falanda olmayınca içim acıdı resmen.

Şimdi diyorsun ki kullanmayı öğrenirsen ki basit bir iş diyorsun. Doğru bağlantı ve uygulamalar ile uçarsın mı diyoruz ?

Vay arkadaş ben satar bir Gibson yapıştırırım diyordum ama ayıp olacak kadıncağıza :) neyse o zaman bir gelsin ben yine bir araştırır ve tıkandığım yerde sorarım o zaman
 
Geri
Üst