Elektro Gitar Köprüsü havada duruyor

Herkese selamlar,

Bundan 10 gibi bir süre önce elektro gitarımın tellerini değiştiriyordum. Yanlış hatırlamıyorsam 9mm den 10mm ye geçmiştim tam emin değilim tersi de olabilir. Eskiden hep böyle değiştirirdim sorun olmazdı ama son sefer yaptığımda gitarın köprüsü fotoğraflardan görmüş olacağınız gibi havalandı. İnternetten çözüme bakmadan önce salak gibi kendim bir şeyler denedim. Gitarın arkasında ki yayları gevşettim sıktım vs. (fotoğraftaki yaylar) ama işe yaramadı ve sanırsam daha da kötüleştirdim. Bunun çözümü nedir? Evde kendi kendime halledebilir miyim? Daha sonrada netten çözümüne baktığımda baya basit duruyordu ama artık iş işten geçti galiba yine de sormak istedim yardımcı olursanız çok sevinirim.

(Bu arada internetteki çözümü yine de denedim olmadı.)



1661187744563.jpg1661187744587.jpg1661187744607.jpg
 
Resimden malesef nasıl ekstra bir sorun oluştuğunu anlayamadım malesef fakat problem sadece köprünün havada olması ise köprünün yüksekliğini gitarın arkasında kapağın altında bulunan. Resimde işaretlediğim 2 vida ile ayarlayabilirsiniz. Vidaları gevşetirseniz gövdeye yaklaşmaya vidaları sıkarsanızda yükselmeye başlayacaktır.
AD200A9B-E82E-45CB-84BA-489446E62560.jpeg
 
Resimden malesef nasıl ekstra bir sorun oluştuğunu anlayamadım malesef fakat problem sadece köprünün havada olması ise köprünün yüksekliğini gitarın arkasında kapağın altında bulunan. Resimde işaretlediğim 2 vida ile ayarlayabilirsiniz. Vidaları gevşetirseniz gövdeye yaklaşmaya vidaları sıkarsanızda yükselmeye başlayacaktır.156343 eklentisini görüntüle
tam tersi
 
Öncelikle gitarın tellerini gevşet, sonra köprüyü tutan 6 adet vidayı sık telin altında kalan.( görselden yola çıkarak yazıyorum köprü sürekli ileri geri hareket ettiği için bir ihtimal vida deliklerini genişletmiş olabilir.)
 
Köprünün kendisi de bana fazla ileride gibi geldi. Pickguard'ın üstüne doğru gelmiş. Üstteki 6'lı vidalarla da oynanması gerekecek gibi, oradaki vida delikleri genişlediyse luthier yolu gözükür.

Öyle bir sorun yoksa, telleri biraz gevşetip yayları tutan vidaları biraz sıktıktan sonra tekrar akort yapacaksın.
 
Geri
Üst