Hukuki Bir Konuda Yardım (Enstrüman Alım-Satım)

Edit* İş 26 Ağustos 12:11 itibariyle hala paramı alamamış olmakla birlikte kısmen nihayete kavuşmuştur. Sürecin devamına dair 2. entry adresini ekliyorum.


Merhabalar,

Geçtiğimiz 8 - 9 haftaya yayılmış bir olay ile uğraşmaktayım. Bu konuda kendi avukat tanıdıklarım, aile dostlarımdan akıl almakla birlikte, burada benzer olayları tecrübe etmiş, emsal olaylar yaşamış insanlara da denk gelebilmek gayesiyle bir başlık açıyorum.

Öncelikle olayda adı geçen kişiler forumda da bulunduğu için şu an şahıs belirtmeden, mesaj paylaşmadan, doğrudan olayı genel hatlarıyla aktarıp günün sonunda yasalar karşısındaki konumumu öğrenmek istiyorum. Kişilere dair fikri olabilecek insanlar da "X midir, Y midir" gibi bir bahis açarak durumu şu an için zor bir noktaya taşımaması büyük önem arz etmektedir. Bu konu bir şikayet ya da değerlendirme mesajı değil hukuki bir yardım isteme konusudur.

İşler bir şekilde nihayete erince, kişilerin süreç içinde sergilediği eylemlere bağlı olarak, hatta bir yanlış anlaşılma varsa gerekiyorsa özrümü de dileyerek, olumlu olumsuz durumlar da herhangi bir alım satım referansından farksız şekilde gerekli başlıklara eklenecektir.

Olayın gerçekleşme sırasını ve bu adımların sürece ne şekilde fayda sağlayabileceğini de cümle sonuna parantez içinde eklemekteyim.

1 - Forumdan, mali olarak sıkışıklıkta olan "güvenilir" bir kullanıcı tarafından elinde çeşitli ürünler olduğuna dair bir mesaj alıyorum. (Ürünlerin marka, model, detayları hatta ilan kalkmış ola bile thumbnailı ve görselleri belirtilmekte.)

2 - Mesaj içeriğinde alım satım yapan birisinden teklif aldığını ancak işinin acil olmasından ve alıcının ürünler gelmeden ödeme yapmayı kabul etmemesinden dolayı anlaşamadıklarını, paraya sabaha kadar acil ihtiyacını belirtiyor. (Bunun önemine birkaç adım sonra değineceğim)

3 - Kişiye elimde ürünlerin tamamına yetecek para olmadığını ancak satıştaki gitarı için elimdeki bir gitar üstüne bir miktar para ekleyerek alabileceğimi yine forumdan iletiyor, telefon numaramı paylaşıyorum.

4 - Telefonla tarafıma ulaşılıyor, kendisine ileteceğim gitarın videolarını, fotoğraflarını, seceresini paylaşıyorum, anlaşmamızı takiben kendi ismindeki banka hesabına, açıklamaya anlaştığımız ürünün adını yazarak aynı günün gecesinde havale gerçekleştiriyorum. (Yargı nezdinde havale sebebinin çarpıtılaması veya reddedilemesi ihtimali)

5 - Haftalar boyunca çeşitli kişisel problemlerinden ötürü ne onun yollaması gereken gitar bana ne de benim yollamam gereken gitar ona ulaşıyor. (Farklı şehirlerdeyiz)

6 - Bir gün Sahibinden üzerinde gitarı ilanda gördüğümde kendisine telefonla arayarak ulaşıyorum. İlanı açan Al-Satçı bu kişinin önceden de iş yaptığı biri olduğunu, esas kişinin para ihtiyacı olduğunu bildiğinden periyodik olarak satılırsa diye ilana koyduğunu bana söylüyor ve devamında ilan kalkıyor. (2 numara ile birlikte bunu da birleştirerek açıklayacağım.)

7 - Devamındaki birkaç hafta içinden benden ev adresimi kargo için istiyor (SMSi mevcut), bu süre zarfında (ilanın ortaya çıkışından önce mi sonra mı hatırlayamıyorum) kendi mesajlarını 7 gün içinde silinir hale getiriyor, ne olur ne olmaz diye benden de aynı şeyi yapmamı istiyor. Ancak ben yapmıyorum, konuşmaları da özellikle SMS üzerinden gerçekleştirmeye gayret ediyorum. (Sürekliliğe dair kimi boşluklar mevcut olsa da kimi olaylar özelinde karşılıklı, kimi noktalarda tek taraflı olarak validasyon mümkün)

8 - Öğrencimden, kişinin yaşadığı şehre gittiği için gitar değişimini yapmasını istiyorum. Şahıstan da adres istiyorum. Kendisi ertesi sabah ileteceğini söylüyor. Ertesi sabah kendisine ulaşamıyorum. O güne kadar defalarca anlayışına teşekkür edilen, hatta bu süre zarfında hiç sıkıştırmadığı için kendisine ekstra güzellikler yapılacağı söylenen (SMS ile sabit) benim kafam bir miktar atıyor ve bu sefer Al-Satçı arkadaşı arıyorum. Burada öğreniyorum ki aynı gitar bu kişiye de satılmış. Al-satçı kişinin şehrine gönderilmiş, gitar kendisindeymiş. Ayrıca kendi aralarında anlaşırken satıcı kişi halihazırda benimle bir takas gerçekleştirdiğini Al-satçı kişiye belirtmiş. Ancak ortada bir para transferinin olduğu bilgisi verilmemiş.

Şimdi az önce değineceğim dediğim noktalarla birlikte olayı toparlıyorum. Bu kişi tarafından yazılmış mesajda diğer taraf ile anlaşılamadığı belirtilmiştir. Devamında doğrudan ürün adı ile havale işleminin dekontu mevcuttur. Birkaç hafta sonrasında ise gitarın güncel fotoğrafı tarafıma iletilmiştir. Bunun devamında gitar ilana çıkmıştır. Gitar şu an al-satçı kişidedir. Ben ilerleyen durumda havale yaptığım ücret ile olayın geçiştirilmesini kabul etmiyorum. Bu olaylar süresince kişinin lafına istinaden gerçekleştirilmesi planlanan farklı anlaşmalarda sözünde duramadığım için yaratılan manevi sıkıntıyı şimdilik bir kenara koyuyorum. Ayrıca, nihayetinde ortada bir ticaret vardır, ticarette de aynı miktarda para farklı günlerde çok farklı kıymetlerdedir, bana parasını verip, anlaşıp satın aldığım ürünün yerine havale yaptığım miktarın verilmesi beni zarara uğratmaktadır. Al-satçı kişi ile konuştuğumda - tüm iyi niyetinden ve yardımlarından şüphe duymamakla birlikte - kendisi, şahıs ile anlaşma tarihini kesin ifade edememiştir. Yine de benim elimdeki "onunla anlaşamadım" ve aksi beyan vermedikçe Al-satçı kişiye söylenen "bi takas anlaşması var ama iptal edeceğim" beyanları neticesinde kişiye gönderilen gitarın şeklen Benim olduğunu düşünmekteyim;

Ancak, bir banka havalesi dışında faturalandırılabilecek bir ürün ya da noter nezdinde bir yazılı anlaşma gibi bir ürün bulunmadığı için bunun hukuki bir karşılığı bulunmakta mıdır?
Şu noktada neler üzerinde hak iddaa edebilirim?
Kişiden herhangi bir dönüş alamamam halinde böyle bir olay özelinde hangi yollarla yargı sürecini başlatmam daha hızlı sonuç almamı sağlar?


Bana bu 3 konuda veya bununla ilintili durumlar konusunda özellikle Ö.M. üzerinden yardımcı olabilirseniz; Konuyu güncel tutmak, bilebilecek insanların gözüne çarpması adına yine buradan da aktif tutarsanız çok sevinirim. Bunun dışında lütfen şahıslar üzerine tahminleri ya da uç lafları konuya dahil etmeyelim, çok uzun sürmez zaten 1 - 2 gün daha yapıcı bir tavırla geri dönüş alamazsam tüm bu işler hem yargıya hem de buralara ileride başkalarının canı yanmasın diye tüm detaylarıyla (KVKK ihlaline özen göstererek) ivedilikle aktarılacaktır. O zaman mısırları kapar sayfalarca konuşuruz işte.

Şimdiden teşekkürler, sevgiler!
 
Son düzenleme:
Kısaca ben anlatayım. Ama hukukçu tanıdıklarınıza dahi sorduğunuz bir durum hakkında verilen cevaplar seni tatmin etmemiş olacak ki halen sorularına cevap arama peşindesin.

1- Her türlü sms whatsapp v.s. konuşma ve yazışmalar artık hukukta nitelikli delil olarak kabul ediliyor. Yapman gerekenler o yazışmaları tarih ve saatleri belirgin olacak şekilde yazdırmak.

2- Tüketicinin Korunması Kanununa göre 2. el alış verişlerde hiç bir şekilde kanun kapsamına korunma altında değilsiniz. Kanunda bunun karşılığı yok maalesef. Tüketici hakem heyetine veya Tüketici mahkemesine gitseniz bile sizden satış sözleşmesi veya mesafeli satış sözleşmesi tarzında belge isteyecek. Bu ve bunlara benzer bir belge veya faturada ibraz edemeyeceğiniz için " burada ne işin var kardeşim " diyerek red edilecek.

3- Elinizde ki tüm yazışmalar ve banka ödeme dekontu ile birlikte savcılığa müracaat ederek dolandırıldığınızı ve şahıs hakkında TCK 157 ve TCK 158 maddeleri kapsamında işlem başlatılmasını istemekten başka bir çareniz şuan için yok. Savcılığa basit veya nitelikli olarak dolandırıldığına dair suç duyurusunda bulunuyorsunuz. Burada savcılık şikayete bağlı olarak soruşturma başlatıp suçun işlendiği kanaatine varırsa doğrudan kamu davası açıyor. TCK 157 giren basit dolandırıcılık olaylarında uzlaşma prosedürü vardır. Yani bir dava ve cezadan önce taraflara uzlaşma zemini hazırlanması zorunluluktur. TCK 158 giren nitelikli dolandırıcılıkta ise uzlaşma şartı yoktur. Suç unsuru varsa kamu davasını savcı açar ve boyutuna göre ceza ister.

4- Bu işlem adımlarını kendi başınıza yapmak isterseniz çabanızın boşuna olacağını ayrı belirteyim. Mutlaka avukat destekli yapın işlemlerinizi.

5- Açacağınız davanın sonuçlarına maddi manevi hazırlıklı olun. Zira karşı tarafında bu konularda tecrübeli ve hazırlıklı olduğunu unutmayın. Bu riskleri alarak satış yapan kişi mutlaka daha önce bu süreçleri yaşamış atlatmış olabileceği gerçeklerini asla unutmayın.

Kuzenimin ilkokul öğretmenine oldu. 5-6 yıl önce arabasını satmak istiyor. Alıcı ile notere gidiliyor. Noterde satış sözleşmesi hazırlanıyor. İmzalar atılıyor. Satış resmiyet kazanıyor. Alıcı ödemeyi yapmadan kaçıyor. 4 ay sonra polis ekipleri çalıntı ihbarı ile aracı hocadan alıyor. hoca derdini anlatıyor ama polis dinlese de karar mercisi olmadığı için aracı alıp dolandıran şahsa teslim ediyor. Şahıs aracı teslim aldığı aynı gün götürüp bir galeriye satıyor. Hoca dava açıyor. Dava sonucu mu ? Öğretmen haklı olmasına karşın alıcının elinde ki sabit delil olan satış sözleşmesine ve noterdeki kamera kayıtlarına göre ALICI HAKLI bulunarak öğretmen davayı KAYBETTİ. Üstüne bir de karşı tarafın uğradığı zararın ödenmesine hükmedildi.

Bu da benim tanık olduğum bir olay. Karar senin.
 
Son düzenleme:
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
  • #5
@TürkRockçı Çok teşekkürler hocam. Karşı tarafın tecrübeli dolandırıcı olduğunu pek zannetmiyorum zira forumda birçok referansı olduğuna ben de şahidim. Muhtemelen mali sebeplerle iş saçma bir yere gitti ancak şimdi meseleyle yüzleşmeyi beceremiyor. Kendisine de "bana nasıl çözeceğini anlat uzatmayayım." minvalinde mesaj atmama rağmen 2 gündür geri dönüş alamadım. Bu sebeple daha fazla anlayışlı olmak anlamlı gelmiyor, en azından yapabileceğim alternatifleri bileyim.

@solitude71 kesinlikle abi, sineye çekip kabullenecek değilim. Zaten mesele işin mali boyutundan ya da zararından önce aptal yerine konmakta ama hakim karşısında "Beni aptal yerine koydular" değil "Bu şekilde dolandırdılar" diye açıklama yapmak gerekiyor :D
 
@TürkRockçı , en azından yapabileceğim alternatifleri bileyim.

Sana yapabileceğin alternatifleri ÖZEL MESAJ olarak yazıyorum.

Zira kişilerin forumda aktif olduklarından bahsediyorsun. Şimdi işlem ve ceza adımlarını buradan yazıp ifşa edersek bu arkadaşlar hazırlıklı olurlar değil mi ?

Ne gerek var. Gafil avlayacaksın onları. Hatta öyle bir seçenekler var ki değişen Türk Ceza Kanununda off diyorum. Yılların dolandırıcıları bile yakalandığında vay anam ben yaptım dedirtecek türden yasal işlem adımları var. Yedi sülalerini diken üstünde oturtacaksın.
 
Ben hiç anlamıyorum bu konulardan. Her alışverişimde de net ve yüz yüze olmasına dikkat ediyorum o yüzden başıma böyle şeyler gelmesine en başından izin vermiyorum. He uzaktan olacaksa da alışveriş bunu uzun yıllardır forumdan ya da başka sosyal mecralardan ya da yüzyüze tanıdığım kesinlikle güven veren kişiler olmasına dikkat ederim.
 
İdamınıda iste @blackfriday666 abim hazır elin değmişken. Yedi sülalesini diken üstünde oturtmak nedir yahu.

Valla abiiiim, abim benim. Sen hala işin iyi niyetindesin ama gel gör ki yazdıklarını okudukça bu kişinin asla ama asla iyi niyet güttüğünü göremedim.

Adam senden parayı almış. Ama gitarı başkasına da kakalamış o sırada, yani senden aldığı para bonus olmuş. Sattığı kişiye birde demiş ki ben bunu takasladım. Ama para aldığını söylememiş.

Sen şimdi böyle bir insanın hala dolandırıcı olmadığını kendine inandırmaya mı çalışıyorsun. Yapma gözünü seveyim. Bu kadar iyi niyet polyanna'yı bile zıvadan çıkarır.

Geçmiş olsun.
 
Selamlar,

Tahmin etmekle beraber Ne yazık ki alsat yapan arkadaşlar etik davranmıyor muhtemelen fiyatı ucuz gördüğü için ona satma bana satma demiş olabilir. Senle anlaştığını bile bile alım yapması hiç etik değil. Yasal açıdan bence çok bile beklemişsin hemen gerekli mercilere başvur. Hatta ilanı ya da gitarı paylaşabilirsin bu mesajlaşmalardan sonra büyük ihtimal gitarı satanda elinden hızlıca çıkarmak isteyecektir. İlanı yada gitarın modeli paylaş ki forumdan arkadaşlarımız gitarı satın almasın. Tekrardan çok geçmiş olsun
 
Selamlar,

Tahmin etmekle beraber Ne yazık ki alsat yapan arkadaşlar etik davranmıyor muhtemelen fiyatı ucuz gördüğü için ona satma bana satma demiş olabilir. Senle anlaştığını bile bile alım yapması hiç etik değil. Yasal açıdan bence çok bile beklemişsin hemen gerekli mercilere başvur. Hatta ilanı ya da gitarı paylaşabilirsin bu mesajlaşmalardan sonra büyük ihtimal gitarı satanda elinden hızlıca çıkarmak isteyecektir. İlanı yada gitarın modeli paylaş ki forumdan arkadaşlarımız gitarı satın almasın. Tekrardan çok geçmiş olsun
Dün, @Amon ve @acemier 'in mesajlarına da kısmen yanıt şeklinde olacak. Şu an olayı sakinlikle takip edebilmemin sebebi gitarı elinde bulunduran kişi aslında. Olayı konuştuğumuzda gitarı bekleteceğini söyledi. Gitarın yeri belli, verdiğim para banka nezdinde belli. Kendisinin ödediği ücret yerine konduktan sonra bir problem olmayacağını da ekledi. Asıl kişi ile başka alışverişinin de olduğunu başka bir gitar daha beklediğini de belirtti. Öyle olunca her türlü ya iş daha geniş kapsamlı büyüyecek ya da bir şekilde çözülecek.

Aksi durum üzerine şu an düşünmek bile istemiyorum. Çok keyif kaçar.
 
Öncelikle herkese selamlar,

Birazdan paylaşacağım bilgiler için karşı tarafların izinleri alınmıştır. Anlaşmayı yaptığımız kişi @Death kullanıcı adlı Efecan Gülseverdir. Gitarın yollandığı kişi ise isminin paylaşılmasını istemedi bu nedenle onu da Alsat Abi olarak analım.

-Konunun ilk kısmına zaten aşinasınız. Bir anlaşma yapıyorum, 2 aydan uzun süre boyunca oyalanıyorum, sonrasında aldığım gitarı benim anlaşma tarihimden 1 ay sonra ilana koyan Alsat abiyi arayarak gitarın onda olduğunu öğreniyorum.

-Forumda konuşuldu, Alsat abi aracılığıyla haber yollandı, çeşitli girişimler sonucu dün Efecan tarafıma mesaj yoluyla ulaştı. Güzel de oldu ulaştığı, sizlere bayağı bir screenshot çıktı, TGIF rahatlığıyla okursunuz umarım.

-Uzun lafın kısası kendisi benim takas için verdiğim gitarın boyalı olduğunu bilmiyormuş, bu nedenle paramı geri yollayacakmış. Kendisine gitarın boyalı olduğunu ne zaman öğrendiğini (Bizim ilk telefon konuşmamızda belirtmemi, eski renginin sunburst olduğuna kadar anlatmamı, sahibinden ve Turkrock ilanlarında da yazdığım gerçeğini şu an için gözardı ediyoruz) sorduğumda 2 gün önce Alsat abi tarafından öğrendiğini söylüyor. Ancak gitarı İstanbul'a yollaması çok daha erkene dayanıyor.

-Gitarın neden İstanbul'a gittiğini sorduğumda ise "Eniştem gitarı yanlışlıkla yollamış" gibi bir açıklama getirmeye çalıştı. Ancak ben Alsat abi ile sohbetimizden biliyorum ki, gitar satılırken bir takas sözünün geçtiği ancak iptal edileceği Alsat abiyle paylaşılmış. Paralar alınmış verilmiş. Bunun akıbetini sorduğumda ise iş bir anda "Sen boyalı gitar bana kakalamaya mı çalışıyorsun." noktasına kayıyor. Üstüne benim herkesle alım satım konusunda biraz biraz problemli olduğum gibi bir ithamda bulunup, "tek kötü referansım yoktur, kim bunlar söyle" dediğimde en ufak yanıt alamıyorum.

Arkadaşlar, olayın özüne inemeden o kadar çok laf döndürüldü ki Barcelona böyle top çevirmiyordur. Ben hala şu sorulara cevap alamadım;

- Benim gitarım nasıl İstanbul'a yollanıyor ?
- Yanlışlıkla (!) İstanbul'a gitar yollayabilen enişte, benim adresim bile ellerinde olmasına rağmen neden bana 2 ay boyunca birşey yollayamıyor ?
- Yanlışlıkla (!) yollanan gitar için insan neden "Bunu bi soloistle takasladım ama iptal edeceğim der" ?
- Yanlışlıkla (!) yollanan gitar için neden para alınıyor ? (Belirtmeliyim ki sattığı diğer gitar olan Alexi için de para alınıyor, SSlerde bu durum da konuşulmakta.)
- Gerçekten ortada iyi bir niyet varsa, insan gelip "Abi bak bunu Gitar+Nakit yaptık ama gitar yerine kalan nakiti de almam mümkün müdür?" gibi anlaşmanın ahlağını koruyan bir tavır neden sergilenmiyor?
- İş acilken Gitar+Hardcase+ENGL Screamer 50 için 18K TL isteyen kişi, kredi kartını kapatma mecburiyetiyle o gece acil 3K ihtiyacıyla bir ticaret gerçekleştirip, 2 ay sonra iş rahata erince "Ne var yani varsayalım gitarı beğenmedim iade etmek istedim?" demesi etik midir?

Buraları okuyacaksın Efecan, ticaret ahlağını mesleğin gereği benden iyi bilmesi gereken sensin. İnsan olan, dürüst olan, meselesi gerçekten gitarın durumu olan bunu öğrenince der ki "Abi bu gitarın boyalı olduğunu bilmiyordum, eğer gitarın yerine kalan nakiti verebilirsen alışverişi yapalım, aksi halde ödediğin kısmı iade edeyim. Ancak sen gittin gününü kurtarmak için aynı malı iki kişiye sattın, üstüne AÇIK AÇIK HAFTALARCA GİTARI YOLLAYACAĞIM DİYE YALAN SÖYLEDİN, şimdi de zarar etmemek için kıvırdın da kıvırdın.

Buraya kadar okuduysanız çok teşekkürler. Mesaj kutumu gerçek anlamıyla patlatan tüm abilerime kardeşlerime de tekrardan teşekkür ediyorum. Fazlasıyla güçlü hissettirdiler şu saçma süreçte. Ekran görüntülerini de sırf tek taraflı aktarım olmasın diye yalnızca Alsat abinin adını çizerek eklemekteyim. Bir kusurumu görürseniz lütfen belirtmekten çekinmeyin.

Bu arada dün gece 3'te yolladığım IBAN'a da hala para yatmadı. Öyle de sözünün eridir Efecan. İş yaparken 2 kere düşünün.

Saygılar.

**10 nolu screenshot tekrar eklenmiştir. Okuyacak arkadaşlar sıralama için kusura bakmasın kaydıramadım.
 

Dosyalar

  • 1.jpg
    1.jpg
    274.3 KB · Gösterim: 198
  • 2.jpeg
    2.jpeg
    229.1 KB · Gösterim: 162
  • 3.jpeg
    3.jpeg
    207.1 KB · Gösterim: 154
  • 4.jpeg
    4.jpeg
    200.1 KB · Gösterim: 150
  • 5.jpeg
    5.jpeg
    194.4 KB · Gösterim: 144
  • 6.jpeg
    6.jpeg
    170.8 KB · Gösterim: 134
  • 7.jpeg
    7.jpeg
    132.9 KB · Gösterim: 151
  • 8.jpg
    8.jpg
    178.9 KB · Gösterim: 135
  • 9.jpg
    9.jpg
    276.4 KB · Gösterim: 148
  • 11.jpeg
    11.jpeg
    156.5 KB · Gösterim: 160
  • 12.jpeg
    12.jpeg
    150.9 KB · Gösterim: 134
  • 13.jpg
    13.jpg
    320.4 KB · Gösterim: 131
  • 14.jpg
    14.jpg
    338.9 KB · Gösterim: 133
  • 15.jpeg
    15.jpeg
    151.5 KB · Gösterim: 129
  • 16.jpg
    16.jpg
    370.7 KB · Gösterim: 135
  • 17.jpeg
    17.jpeg
    172.3 KB · Gösterim: 122
  • 18.jpg
    18.jpg
    386.7 KB · Gösterim: 123
  • 19.jpg
    19.jpg
    381.7 KB · Gösterim: 124
  • 20 Merged.jpg
    20 Merged.jpg
    549.8 KB · Gösterim: 146
  • 10.jpg
    10.jpg
    333.8 KB · Gösterim: 184
Son düzenleme:
Dün aklıma gelmişti bu adam mı diye
Alexisi vardı ama çok alengirli gelmişti mesele
Eski üye falan filan, alexinin case ini sorduğumda bitine hediye etmiştim falan filan demişti, çok mantıksızdı söyledikleri hatta gitar eniştesinde falandı. Enişte muhabbetini çok yapmıştı. Şimdi düşününce taşlar oturdu. Hatta bana özelden yazmıştı birnden kapora aldım istersen iptal edip sana vereyim gitarı falan diye. Zaten böyle bir cümle kuranla iş yapılmaz. Neyseki abi çok geçmiş olsun.
 
Son düzenleme:
Öncelikle herkese selamlar,

Birazdan paylaşacağım bilgiler için karşı tarafların izinleri alınmıştır. Anlaşmayı yaptığımız kişi @Death kullanıcı adlı Efecan Gülseverdir. Gitarın yollandığı kişi ise isminin paylaşılmasını istemedi bu nedenle onu da Alsat Abi olarak analım.

-Konunun ilk kısmına zaten aşinasınız. Bir anlaşma yapıyorum, 2 aydan uzun süre boyunca oyalanıyorum, sonrasında aldığım gitarı benim anlaşma tarihimden 1 ay sonra ilana koyan Alsat abiyi arayarak gitarın onda olduğunu öğreniyorum.

-Forumda konuşuldu, Alsat abi aracılığıyla haber yollandı, çeşitli girişimler sonucu dün Efecan tarafıma mesaj yoluyla ulaştı. Güzel de oldu ulaştığı, sizlere bayağı bir screenshot çıktı, TGIF rahatlığıyla okursunuz umarım.

-Uzun lafın kısası kendisi benim takas için verdiğim gitarın boyalı olduğunu bilmiyormuş, bu nedenle paramı geri yollayacakmış. Kendisine gitarın boyalı olduğunu ne zaman öğrendiğini (Bizim ilk telefon konuşmamızda belirtmemi, eski renginin sunburst olduğuna kadar anlatmamı, sahibinden ve Turkrock ilanlarında da yazdığım gerçeğini şu an için gözardı ediyoruz) sorduğumda 2 gün önce Alsat abi tarafından öğrendiğini söylüyor. Ancak gitarı İstanbul'a yollaması çok daha erkene dayanıyor.

-Gitarın neden İstanbul'a gittiğini sorduğumda ise "Eniştem gitarı yanlışlıkla yollamış" gibi bir açıklama getirmeye çalıştı. Ancak ben Alsat abi ile sohbetimizden biliyorum ki, gitar satılırken bir takas sözünün geçtiği ancak iptal edileceği Alsat abiyle paylaşılmış. Paralar alınmış verilmiş. Bunun akıbetini sorduğumda ise iş bir anda "Sen boyalı gitar bana kakalamaya mı çalışıyorsun." noktasına kayıyor. Üstüne benim herkesle alım satım konusunda biraz biraz problemli olduğum gibi bir ithamda bulunup, "tek kötü referansım yoktur, kim bunlar söyle" dediğimde en ufak yanıt alamıyorum.

Arkadaşlar, olayın özüne inemeden o kadar çok laf döndürüldü ki Barcelona böyle top çevirmiyordur. Ben hala şu sorulara cevap alamadım;

- Benim gitarım nasıl İstanbul'a yollanıyor ?
- Yanlışlıkla (!) İstanbul'a gitar yollayabilen enişte, benim adresim bile ellerinde olmasına rağmen neden bana 2 ay boyunca birşey yollayamıyor ?
- Yanlışlıkla (!) yollanan gitar için insan neden "Bunu bi soloistle takasladım ama iptal edeceğim der" ?
- Yanlışlıkla (!) yollanan gitar için neden para alınıyor ? (Belirtmeliyim ki sattığı diğer gitar olan Alexi için de para alınıyor, SSlerde bu durum da konuşulmakta.)
- Gerçekten ortada iyi bir niyet varsa, insan gelip "Abi bak bunu Gitar+Nakit yaptık ama gitar yerine kalan nakiti de almam mümkün müdür?" gibi anlaşmanın ahlağını koruyan bir tavır neden sergilenmiyor?
- İş acilken Gitar+Hardcase+ENGL Screamer 50 için 18K TL isteyen kişi, kredi kartını kapatma mecburiyetiyle o gece acil 3K ihtiyacıyla bir ticaret gerçekleştirip, 2 ay sonra iş rahata erince "Ne var yani varsayalım gitarı beğenmedim iade etmek istedim?" demesi etik midir?

Buraları okuyacaksın Efecan, ticaret ahlağını mesleğin gereği benden iyi bilmesi gereken sensin. İnsan olan, dürüst olan, meselesi gerçekten gitarın durumu olan bunu öğrenince der ki "Abi bu gitarın boyalı olduğunu bilmiyordum, eğer gitarın yerine kalan nakiti verebilirsen alışverişi yapalım, aksi halde ödediğin kısmı iade edeyim. Ancak sen gittin gününü kurtarmak için aynı malı iki kişiye sattın, üstüne AÇIK AÇIK HAFTALARCA GİTARI YOLLAYACAĞIM DİYE YALAN SÖYLEDİN, şimdi de zarar etmemek için kıvırdın da kıvırdın.

Buraya kadar okuduysanız çok teşekkürler. Mesaj kutumu gerçek anlamıyla patlatan tüm abilerime kardeşlerime de tekrardan teşekkür ediyorum. Fazlasıyla güçlü hissettirdiler şu saçma süreçte. Ekran görüntülerini de sırf tek taraflı aktarım olmasın diye yalnızca Alsat abinin adını çizerek eklemekteyim. Bir kusurumu görürseniz lütfen belirtmekten çekinmeyin.

Bu arada dün gece 3'te yolladığım IBAN'a da hala para yatmadı. Öyle de sözünün eridir Efecan. İş yaparken 2 kere düşünün.

Saygılar.
Aynı şahıs bana da benzer bir durumu yaptı. Temmuz ayında Esp alexi için konuştuk benden sürekli 300 $ 400 $ kapora vermemi istedi. Ben ise tatilde olduğumu Antalya’ya gelebileceğimi Ve gitarı gördükten sonra ödemeyi yapacağımı söyledim. Hatta son konuştuğumuz akşam ertesi gün Antalya’ya gelip alacağımı söylediğimde başkasına verdiğini ondan kapora aldığını belirtti. Sonra ben Ankara’ya döndükten sonra gitarı istiyorsan 300 dolar kapora gönder ben de aldığım kaporayı aldığım kişiye geri vereyim. Gitarı sana vereyim falan dedi. Baştan beri bir kaçamak hissettiğim için gülüp geçmiştim. Geçmiş olsun umarım hakettiği cezayı alır.
 
1. Benim izni. Felan alinmadi gorusme paylasimi konusunda. 2.si bu izin konusunuda gene boyali oldugunu sunburstden degistiginj bana soledigini idda ettigi gibi iddia etmeye devam rdebilir.

Biri mantiken dusunur komple boyali 2 kere boyasi beyenilmediginden zorla geri iade edilmis gitari hardcase gigbag birak tasima cantasi bile yokken + 3 bine ben okeylicem oylemi boyali oldugunu bildigim halde buna salak de kisayoldan daha iyi. Beni taniyan tanir kimseye bir zararim bi hayal kirkligi boyun eyikligk bile yasatmamisimfir aksine fayfam dokunur. Kaldiki demekki ben gitari elime alsam boyasini beyenmedim diye geri yollamak istesem o is gecti diyip cirkeflesecek isi cingen pazarligina baglicakmissin. Doviz bozdum faiz ettim bilmemne dedin herseyiyle zarariyla yolliyim parani derken kaldiki su tavirlarina kimse bunu demez cunku olduki hadi boyali oldugunu bildigim halde son anda boyali bu hosuma gitmedi solemedin sen die geri yollamak istedim demekki kakalicak yer ariyosun.
buzamana kadar kimseye hicbiseyde yalan solemedim neyse o dedim boyali oldugunufelan solemedin basim kalabalik foruma bile giremiyorum biliyosun bildigi halde yok ilan vardi bilmemne bakmadinmi diyosun ilanini gorsem senden resim at resom at diye resim beklemem.

burdan sunu ogrendim herkezi kendin gibi sanip sozlerine guvenip gozu kapali ticaret yapilamaz bir ortam olmus forumda.
herseyiyle karsilayayim bana boyali olduguny solemedin surasinda cizik var heralde dedm orasi isikdandir minnacik bi cizik o elle ufakbi ciL atsan hicbjseyi kalmaz sifirdan fark yok gitarda dedin bende guvendim hic acip bakmadim arastirmadim bile.

simdi tekrar soluyorum boyali oldugunu bilsem bole ni ticarete okey dicek kadar ne amatorum nede salagim biseyle itham ediyosan kanitin olur soledigine dair. Kanitin yoksa ispatlayamiyosan burda onceki ticaretlerin referanslari ciksin kimden ne gormus ne tatsizlik yasamis ne memnuniyet yasamis ortaya insaniyet adina cikar konusur. Sonrasinda da boş cabalamanin neticesine kendini vardirirsin.

ben boyali demedin diyorum kaldiki sunburstden donmus felan hic bisekilde konusugecmedi.. yalanda solicek degilim ufak tefek mevzulardan. Kendinde gayet iy biliyosu ne yapmaya calistigini bende ikimizde biliyoruz ne deyip ne demedigini. Kaldiki soledigim gibi diyelimki dedin ve ben gafletle yanlis anladim diyelim hadi iddani dogrulayalim.. sonra dank etti diyelim ve ben boyali istemem ben zararinla karsilayayim parani atayim geri dedim ayni ilk zaman soledigim gibi diyelim farzedelim.. burda hukuksuz nevar acaba? Zorla bogazimiza bicak dayayip malmi satacan sozlesmemi yaptik yada malini aldim kactim dolandiriciligami yeltendim tuketici haklari bile benden yana olurken tum iyi niyetimle isini cozmeye calisirken son ana kadar sen isi baska yerlere cekip. Bos polemikler pesinde yipratma yildirma politikasina giriyosun hayir girsen nolcak senin soeldigin gibi bi insan olsam zatwn buraya konu acmissin acmamissin bana ne esamesi okunur. Umrumda olmaz ilgilendirmez bile buraya neyazmis yazmamis soledigin gibi bi insan olsa karsinda bu konuyu acman bile luzumsuzluk. Ac sifirdan farksiz kucuk bi cizigi var oda isikda gordugum dedigin zamanlar heralde boyali gitar ustune konusmaya girmissin ama dedigim gibi ne okadar amator ne de salak degilim 2 kete kotu boyanmadan geri donmus gitari boyali oldugunu bile bile okeylicek. Ben iyi niyetle is cozme pesinde dusunup ilimli yaklasirken fitnevi hal ve tavirlara girmen zaten herseyi ozetliyor benim icin.

Ne diyosam odur sozumunde arkasindayim bu konuyada bidaha mesaj yazip zaman kaybi yasayamicam alcak vercek biter olayimiz biter benm icin simdi.

Oldschool forum sakinlerinden arkadaslarimdan da ozur dilerim boyle bi konuda adimi gecirebilecek kadar cirkeflesmekte sinir bulmayacak insanlarla ticarete girmeye kalktigim forumda eski guven ortami suruyor diye arastirma gereksiniminde bile bulunmayip konu kirliligine sebebiyet bi topicde hesapsizlik ve saflik yapip adimi gecirttigim icin affola.
 
Gerçekten sinir bozucu ya. Tatile çıktım, kafa bunlarla dolu. Muhtemelen şurada peşine düşülen parayı son 2 - 3 günde alkole harcamışımdır. Ama bu kişi zordayım dediğinde gitarın 1 fotoğrafını görmeden, sırf bir telefon konuşmasıyla, eskiyim referanslarım var laflarına itimat edip parayı yollamam sonucunda yaşananlara bak. Gerçekten insanların aklıyla böyle alay edilip üstüne bir de saçma sapan bahaneler öne sürerek işin dışına çıkmaya çalışmak nasıl bir aklın ürünü bilemiyorum.

Bir de işin komiği, elemanın teki ile anlaşmış, kargoya tam yollayacakken kargo kapanmış, eleman da bunun aciliyetini bile bile "parayı kargoya verince yollarım" çekmiş. Gitarı satın alan Alsat abi vaktinde "gitar gelince paranı yollarım" demiş. Hepsine deliriyordu birine "çoluk çocukla iş yapılmaz", diğerine "satmaya gelince parayı önce alıyor, kendi alırken gitarı önce istiyor" diye -bunlar hep mesajlı, daha paylaşmadığım bi ton iş var-. Tüm bu olayları dinleye dinleye sırf insanlara güvenimden iş yaptım. Günün sonunda o güvenin zedelenmesi üzücü olan.

Bir de işin hiç girmediğim, buradan gelecek gitarı satmayı takaslamayı planladığım insanlar, buradaki paraya ihtiyaç duyduğum dönemler oldu. 2 ay içinde gitar başkalarına satılırken ben insanlara "geldi gelecek" diye bekletip özürler ile anlaşma bozdum, mahçup duruma düştüm.

Şimdi de kenardan izin vermedim paylaşmana mesajları geliyor, bozuk mesajlarında "Acabjlirsi kardesm istedg entryi benj. Lnkinide atarsin muhattap olarak orda yazarimcevabini madem.(20.jpg)" dememiş gibi.

Hala havale bekliyoruz bu arada. Saat 13:00
 
Dostum geçmiş olsun, bizim arksdaşlar bu "kişilikten" gitar vs alacaktı zor durdurduk belliydi çakal olduğu..
Sozlerine dikkat et cakal diye yalakalik yapcam arkadasimi tutcam diye had bilmeyen bebelere denir. siz donla geziyoken burada abilerinizle ticaretlerimizde arda bakmadan guven teskil ediyorduk bigunden bigunede sorun yasamadikda yasatmadikda. Nezamanki donunuzu cikarip geldiniz surda coluk cocuk soz sahibu oldum sanip ana baba parasiyla biriki gitar almaya basladiniz piyasada ticarer cevirir oldum sandiniz mertlik gitmis zaten tanimadigin adama kari gibi cakal sifatini ancak birbirine kuyruk tayfa yapar devam edin. Birazdan cevap verenler cikar illaki.
 
Geri
Üst