Jackson American series

Jackson ın duyurduğu yeni serisi - select serisi bir süredir üretilmiyor- sadece custom shop siparişi bulunuyordu usa yapım olarak - şimdi böyle bir seri çıkardılar- 2700 $ bandında ( custom shoplar 4500 $ civarı sanıyorum)fakat bazi fiyat inceltici eklemeler var- artık mop logo - neck binding ve orijinal fr yok - seri üretim bandina alinmis - anladığım kadarıyla fender in corona fabrikasinda , ayrılmış bir bölümde üretiliyor . Eğer bilinen tarzda bir usa jackson istenirse ya 2. el bakılacak ya da özel sipariş verilip beklenecek .
Şu an sadece hss dizlimli soloist tanitildi - diger modeller de gelecektir diye düşünüyorum
 
Bakalım ülkemize kaç dolardan gelecek ve diğer seriler ne zaman çıkacak.

MJ serilerinin fiyatları ile kıyaslandığında kafa kafaya gibi, MJ ler ölü doğar o zaman.
 
OFR de yoksa MJlerden pek de farkı yok demek oluyor bence bu aslında. Kullandıkları ağaç kalitesi açısından fark olduğunu zannetmiyorum. Ağaç türleri farklı olabilir. Bence görüntü ve süslemeler harici MJler ile aynı gitarı üretip amerikan diye daha pahalı satmaya çalışıyorlar. Japonya'daki üretimin avantajı doğal kaynaklara daha yakın olması.
 
Truss rod yuvası ve made in usa yazısı olmadığı için çok garipsediğimiz bir headstock da cabası.

Facebookta gruplarda insanlar aslında gitarın amerikan jackson olmadığını ya da sayılamayacağını tartışıyor. Amerikan ticaret yasasına dayandırıp made in usa yazamıyorlar diyen mi dersin, ağacı kanadadan floyd rose koreden vs geliyor diyen mi dersin envai çeşit yorum var. Herkesin bir fikri var ama sipariş ile sahip olunan ve fiyatı 4500 usd den aşağı olmayan (custom shop değil) bir serinin yanında 2600 usd fiyatlı bir gitar olunca insan ister istemez üç parça donanımla mop ile 2000 dolar fark olmaz diye düşünüyor.
 
Geri
Üst