Gitar Temizlik Bezi

Merhabalar, Dunlop, Fender gibi çeşitli gitar ve gitar bakım markalarının çeşit çeşit temizlik bezleri var kimisi tüylü tüylü kimisi kısa tüylü kimisi deri gibi dokuda fakat hepsinde de mikrofiber bez yazıyor. Markette satılan bezlerde de hemen hemen hepsinde mikrofiber bez yazıyor. Hangi mikrofiber bezi kullanmalıyız gövde ve sap temizliği yaparken? Marketteki bezler en fazla 50-60₺ olurken gitar markalarının bezleri 400₺ ye kadar çıkıyor sizce bu para tuzağımıdır? Alıp kullanan kişiler markette satılan bezlerden farkı nedir? Cilalı, cilasız veya tahta cinsine göre kullanılması gereken bez ne derece değişiyor? Siz hangi bezi veya markayı önerirsiniz?
 
Eski kullanmadığınız üzerinde yapışkan baskı vs olmayan %100 cotton bir tshirt ü keserek epeyce bez edinebilirsiniz. Markette satılan mikro fiber bezler toz alabilmesi için gözenekli yapıda. Verniğe kılcal izler bırakabilir zamanla. Bir gözlüğümün yanında gelen kadifemsi bir mikro fiber bez ise favorimdir. Yıllardır kullanıyorum. Bence bu tarz şeylere çok bedel ödemek mantıklı değil. Farklı düşünenler olabilir tabi ki...
 
Marketteki bez ile aralarında fark var ama fiyat farkına değip değmediği sizin bütçenize bağlı.

Ernie ball cila ve bez beraber uygun fiyata almıştım. Epey kaliteli, uzun yıllar kullanılabilir.

Atlet te olur ama bir süre sonra yıpranır. Petrol istasyonlarında çok güzel bezler oluyor, benzin mazot aldıktan sonra istenebilir.
 
Gitarinizin son cilasi poliuretansa temizlediginiz bezin pek bir onemi olmaz. Nitroseluloz ve lakeyse belki daha yumusak bezler tercih edilebilir.
 
Geri
Üst