VST Plug'inler hk. yardım

1 adet var.
A0793070-8255-4CF1-B508-EE3B82E61A06.jpeg
 
Evimdeki topraklama hasar gördüğünde buna çok benzer bir problem çıkmıştı karşıma benim de. Tek çareyi topraklamayı yeniden çekerek buldum. Ayrı noktada benzer gürültüleri yeterli USB voltajı veremeyen bir bilgisayar ile de yaşadım. Ancak siz farklı güç kaynağından beslemenize rağmen bu sorun devam etmiş gibi görünüyor. Evdeki topraklamayı kontrol edebilir misiniz? Bilgisayara bağlı herhangi bir metal cisme dokunduğunuzda seste bir değişiklik oluyor mu? Klavye fare hareket ettiğinde de benzer bir şekilde seste değişiklikler olabilir bunları kontrol eder misiniz? Eğer topraklama kısmında bir problem yoksa aklıma gelen tek şey ses kartının içindeki komponentlerden bir tanesinin zarar gördüğü, farklı bir ses kartıyla deneme yapabilirseniz sorunu anlayabileceğimizi düşünüyorum.
 
Bana topraklama sorunu gibi geldi. Önceden daha eski bir evde oturuyordum ve bu tarz bir dip gürültüsü vardı. Gitara elimi sürmediğimde daha artıyor, gitara dokunduğumda pıt diye ses yapıp kesiliyordu. Şu an başka bir evdeyim ve 1.nesil focusrite(7-8 yıllık ses kartı) ile bile bu sorunu yaşamıyorum.
 
Arkadaşlar sorun çözüldü, şöyle ki o kirliliğin bir kısmı biten 9V pilmiş ya erken bitti ya da aldığım pil bitik filandı herhalde. Ses kartını da elimden çıkarıp id4 mk2 aldım şuan çok mutluyum, geriye referans monitörü kaldı. Bu konu ile alakalı çok destek aldım hakikaten hepinize tek tek teşekkür ediyorum.
 
Arkadaşlar sorun çözüldü, şöyle ki o kirliliğin bir kısmı biten 9V pilmiş ya erken bitti ya da aldığım pil bitik filandı herhalde. Ses kartını da elimden çıkarıp id4 mk2 aldım şuan çok mutluyum, geriye referans monitörü kaldı. Bu konu ile alakalı çok destek aldım hakikaten hepinize tek tek teşekkür ediyorum.
Eh, hem geçmiş olsun, hem hayırlı olsun. Forum ahalisi olarak az kafa yormadık.
O hain 9 v pil sinyal zincirinin neresindeydi? Aktif manyetik filan mı var?
Siz bundan bahsetmediyseniz kimsenin aklına gelmemiştir 🤣
Tecrübe böyle bir şey işte... İyi kararlar onun sayesinde alınır, ama kötü kararlar sayesinde kazanılır.
 
Ben de bu tarz sorunlarla ilgili dedektiflik başlıklarını merakla takip ediyorum. O pil kimsenin aklına gelmedi hakkaten :)

Ha şunu da ekleyeyim bu başlık forumda sorun çözme odaklı en iyi başlıklardan olmuştu, hala forumların ölmediğini görmek güzel yani bu anlamda :)
 
Hakikaten şaka gibi, entry girerken acaba kaç kişi sövecek diye düşünmedim değil.
Buarada monitörler hakkında bilgisi olan varsa Roland Cakewalk Ma15-D hakkında yorum yapabilir mi nedir iş görür mü?
 
Evet, ne yazık ki donanımsal olabiliyor bu sorunlar. Daha kaliteli bir ses kartı ile durum değişebilir. Ben bunu doğrudan yaşadım; aynı ayarda eski kartım (Audient Id14 ilk versiyon) ile kaydettiğim gitarlar ile şimdiki arasında ciddi fark var. Aynı dosyada iki ayrı kart ile kaydettiğim şeyleri kıyaslayınca kabak gibi ortaya çıkıyor fark.
Neural DSP gerçekten üst düzey bir yazılım, kaliteli ton alabilmeniz gerekir.
Bu arada, GERGE'ye kulak verin. Forumun bu işlerdeki üst başvuru merciidir kendisi, forum olarak duacıyız adamdan:)
Yeni ses kartınız hangi model?
 
Geri
Üst