EvertuneBridge ve Her Tune

Merhabalar, Evertunebridge lerde tel kalınlığımız veya köprünün standart, low veya high tension olması geçeceğimiz tuning e etkili oluyormuş ve bunun için Evertune bir sistem oluşturmuş kendi resmi sitesinde kontrol etmek için ve gitarımızı ayarlayacağımız tune için ya tel kalınlığını yada köprünün tension ını değiştirmemizi önerebiliyor. String Tension Gauge Calculator • EverTune Resources fakat biz mesela o anda tellerin stabilitesinin haftalarca veya günlerce sabit kalmasını önemsemeyip o an birkaç şarkı için farklı tuning e geçmek istediğimizde tel kalınlığımız veya bridge tension ımız resmi sitesindeki bu hesaplamaya göre önerilmese bile biz bu tuning e geçiş yapabiliyormuyuz? Köprünün alyan anahtarıyla sıkıştırarak değilde gitarımızın hafa kısmındaki burgularla? Yoksa köprü sistemi direkt o gerginliği oluşturamayıp geçmek istediğimiz tune a izin vermiyor mu? Veya izin veriyorsa da köprüye zarar veren bir durum mu oluyor yoksa sadece bir süre sonra o tuningde kalırsak akor mu kaçırıyor? Kısacası bu sitede baktığımızda tension veya tel kalınlığımız uygun olmasa bile istediğimiz tune a gitarımızı ayarlayabiliyormuyuz eğer ayarlayabiliyorsak bir hasara yol açıyor mu?
 
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
  • #2
Bu konu hakkında Evertune ile iletişime geçtim ve istenirse tuning pegler ile istediğimiz tonlamaya geçebileceğimizi ve tunung pegler ile tune yapılırsa fixed bridge mantığında evertune un hareket edeceğini belirttiler fakat bridge kısmındaki tuning screwlarının çok sıkılmış bir pozisyonda olmadığına emin olmamız gerektiğini belirttiler. Biraz genel özet geçmiş olsamda gelen cevabı tam olarak okumak isteyenler olursa diye ekliyorum. Malesef gitarlardaki yeni gelişmelerden pek ülkemizde bilgi bulunamıyor ve haberdar olunamıyor.

Hi there!
In such a case, you can use the tuning pegs at the headstock to bring the system out of zone 2 and tune it either in zone 3 (if you need to tune up) or in zone 1 (if you need to tune low. Outside of zone 2, the EverTune system behaves like a rny other fixed bridge and you can use the tuning pegs to tune. However, be sure to NOT use the tuning screw at the saddle to change the pitch as you'll reach the end of the tuning screw's range, risking a permanent string module damage.

Best regards,
Fabian
 
Geri
Üst