Ambient için öneri ve genel olarak hangi ekipmanları tercih etmeliyim?

Çalmak istediğim tür Post Rock/Ambient fakat bunun için bi kaç tane ek ekipman lazımmış araştırdığımda pedal veya prosesör gerektiğini öğrendim ilk olarak bunlar arasında bir git geldeyim hangisi daha iyi bir seçim olur üstelik İbanez İbz10g amfim var ve bu amfide Fx Loop diye bir özellik olması gerekiyormuş ki prosesör ve pedal çalışssın, ve amfi yerine bir ses kartı almak daha mı mantıklıdır ses kartını aldığımda bunu prosesör ve pedala bağlamak gibi bir şey var mı varsa amfi yerine ses kartı tercih edilmesi daha mı uygundur?
 
Bu konuda forumda güzel başlıklar var araştırma yap biraz. Çok ham ve çok yüzeysel sorular bunlar, yanlış anlama yeni olduğun için değil sorunun kendisi yüzeysel. Yani ağaç işçiliği ya da ahşap mobilyacılık yapmak istiyorum testere almam lazımmış dediler, ne tavsiye edersiniz gibi bir soru sormuşsun. Forumu karıştır, amfi, prosesör, ses kartı ile ilgili güzel başlıklar göreceksin. Biraz bilgini genişlet öyle sor bence.
Post most ne tür çaldığın önemli değil, önce ekipman ve sinyal zinciri temel kavramlara hakim ol çünkü çok fazla nüans var.
Amfin son derece vasat, bütçe varsa ilk fırsatta değiştir.
FX Loop olması lazımmış diye bir şey yok, dediğim gibi modelleme amfileri, ses kartları vs ... 2 gün dolaş şu forumda ciddi boyut atlayacaksın bak, söz.
 
Geri
Üst