Strandberg Boden Standard NX 8

Merhaba. Birkaç gün önce 8 telli almak için ilan açmıştım. O günden beri Almanya' da 8 telli aramaya başladım. Almanya olmasının sebebi akrabalarım Türkiye' ye gelirken yanlarında getirebilecek olması. Ya da kendim gidip alacağım. Thomann üzerinden stoklarda olan modellere baktım. Gözüme ilk çarpan Strandberg Boden Standard NX 8 modeli oldu. Merak ettiğim ve çalmak istediğim bir gitar açıkcası. Aranızda daha önce bu markanın bu kasa gitarlarından çalmış olan var mıdır? Headless olmasının ne tür zorlukları vardır ve headless modellerde tel değişim, akort etme süreci nasıl oluyor? Ve daha da önemlisi bu gitarı bu fiyata almaya değer mi sizce? Ayrıca bu modelin iki farklı ürünü var. İlki aşağıda Thomann üzerindeki Strandberg Designed manyetikli olanı. Birde Fishman Fluence ile olan modelleri var. Aralarında 500 Euro fark var. Bu arada 2200 Euro' yu geçmeyecek şekilde her türlü önerilere açığım. Şimdiden teşekkürler.


strandberg_boden_metal_nx_8_bk_granite.htm



boden-standard-nx-8-hh-ht-mn-hd-190754.jpg

 
Son düzenleme:
Headless olmasının ne tür zorlukları vardır ve headless modellerde tel değişim, akort etme süreci nasıl oluyor?
Zorluğu yok, aynen gitar gibi çalıyorsun Çalarken kafa ile bir işin yok zaten. Tek fark burgular gövde tarafında, sahnede vs hızlı akort etmen gereken bir durum olursa sol el ile uzanıp göz kararı kulak ayarı yapmak kolay ama sağ el ile farklı açıda duran burgular ilk başta garip gelebilir. Alışılmayacak şey değil.
Tel değişimi kolay, kilitli burgu mantığı.. akort ise youtube'da var video'lar bak oradan, o da zor değil. Tel değişim de keza bir kere seyret zor sayılmaz.
 
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
  • #4
Selamlar. gitarı aldınız mı acaba?
Merhaba. Gitarı almadım. Ama bu süreçte DoRe' de bulunan iki tane 8 telli gitarı denedim.
Sonrasında 8 telli almak yerine 7 tellimi Drop F# düzenine aldım. Pitch shift ile Drop E - D - C vs yapabiliyorum. Tabi bunun için "Ernie Ball 9 - 80" 8 telli paketi kullandım. En alt teli 9 numara yerine paketten ikinci tel olarak çıkan 11 numaralı teli taktım. En üst tel ise 80. Sonuçtan memnun olduğumu söyleyebilirim.
 
Geri
Üst