Neverland(dreamtone)

Sea of Tranquility

In my Sea of Tranquility review of Dreamtone's 2003 demo, Unforeseen Reflections, I made the bizarre statement that if Robert Smith of The Cure fronted a metal, the result would probably sound something like Turkey's Dreamtone. Well, those Cure influences are all but gone on Sojourn, the band's official debut disc. And although the album is not slated for release until early 2006, the band has fired up its promotional vehicle early and already mailed review copies to some of the world's best metal media outlets …

The big surprise this time is hearing Shadow Gallery guitarist/keyboardist Gary Wehrkamp narrating the tale of a deceived angel in search of peace and family. While Wehrkamp's six segments, placed between 11 songs, were recorded at lower volume than the music and seriously impede the album's flow, Dreamtone must be doing something right in order to convince the man to get involved in this when there's a new Shadow Gallery album to promote. (Wehrkamp also has lent himself to projects helmed by Arjen Anthony Lucassen and Trent Gardner in the past.) Dreamtone's sound differs from those bands, but Sojourn does pull influences from Blind Guardian, Symphony X, Dream Theater, In Flames and Iced Earth. The band's musicians are on par with the players in those bands, and vocalist Oganalp Canatan has improved immensely. He doesn't yelp as much as he did on Unforeseen Reflections, and his words are more audible despite an increased reliance on more aggressive and thrash-like delivery styles.

Sojourn takes several spins to fully grasp, although I'm sure the final version's booklet will include plot details and reprinted lyrics. Unfortunately, it appears as if Sojourn will be released independently by the band - a shame, really, considering how much effort Dreamtone obviously put into both its demo and this record. Maybe a few more lyrical and musical hooks will help these guys score a deal next time …

3.5/5
 
Son bir hatırlatma :)

Dreamtone 1 Ekim Cumartesi günü(yarın) OverAll Live Music Club(Güvenlik Caddesi No: 97 A.Ayrancı)'da sahnede olacak. Kapılar saat 20:00'de açılacak. Konser ise 21.00'de başlayacak. Biletler 6 YTL ve ilk bira bilet ücretine dahil.

Herkesi bekliyoruz :) Görüşmek üzere hoşçakalın...
 
cumartesi gecesi ordaydık.çok güzeldi.tebrik ederiz.göbee imza alamadık bn ona üzüldüm :D .sevgiler.harikaydınıs.
 
Hakkaten guzel bi sahne performansi oldu tebrikler...ozellikle Emrecan i ve Oganalp i son 1-2 yılda kendilerini bu kadar gelistirebildikleri icin tebrik ediyorum..yalniz konserin ikinci yarisinda sound oldukca bozuldu, Ogan seni hic duyamaz olduk? bide bence keske Strange Deja-vu yu hic calmasaydiniz cok iyi oldugunu soyleyemiyecegim...ama bi mordred's song vardi ki akillara zarar cok guzel oldu...sizle beraber basindan sonuna kadar soyledim...kolay gelsin
 
Dün OverAll'da gelip bizi yanlız bırakmayan herkese sonsuz teşekkürler :) Yaşanan ufak tefek aksaklıklara rağmen grupça çok güzel bir gece geçirdik.
Şahsen şu ana kadar en çok eğlendiğim konser buydu :)
Tekrar çok teşekkürler en yakın zamanda görüşmek üzere, hoşçakalın :)

(Bu arada güzel yorumlarınız bizi ayrı mutlu ediyor çok sağolun :D )
 
Bu arada konserin setlistini yazıyorum. Belki merak edenler olur :)

1-Sojourn (Sojourn - 2005)
2-Roots (Unforeseen Reflections - 2004)
3-Whever I May Roam (Metallica)
4-A Faith Collapsed (Unforeseen Reflections - 2004)
5-Riot (Sojourn - 2005)
6-Inferno - (Symphony X)
7-Pandemonium (Pandemonium - 2001)
8-The Sacrifice (Unforeseen Reflections - 2004)
9-Mordred's Song (Blind Guardian)

ARA

10-This is a Goodbye (Sojourn - 2005)
11-Sanitarium (Metallica)
12-The Teaser (Sojourn - 2005)
13-Pre Arranged Overture (Unforeseen Reflections - 2004)
14-Strange Dejavu (Dream Theater)
15-This Flickering Light (Unforeseen Reflections - 2004)

Konser fotoğrafları da çok yakında web sayfamızda olacaklar. Videolara da bakacağız. Eğer memnun kalırsak konserin görüntülerinide sayfamıza ekleyeceğiz.

İyi kalın.. :)
 
Boynum ağrıyor ama gelecekse boyun ağrısı Dreamtone'dan gelsin be ya!Çok eğlendik.Ellerinize sağlık(Emrecanın ayaklarına,Oganalpin ağzına da sağlık :D )
Demoyu da edinme fırsatı buldum.Dinlemeye doyamıyorum.Harikasınız.
 
:D
konserde nightmare ve behind the face'i dinleyemedik ama olsun.bis yine de çok eğlendik.bi daaki sefere inşallh.
 
6-Inferno - (Symphony X)
amanin gozlerime inanamiyorum. gercekten infernoyu caldiniz mi? ahh nasi gelmedim gelemedim bu konsere. kafami duvarlara vuruyorum. ahh ahhh bir daha ki konserinize kesin gelicem. Symphony X çaliyorsunuz he. Vay be iyiymiş... :)
Baris
 
Evet ilk defa bu konserde çaldık. Bundan sonraki konserlerde de çalarız muhtemelen :)
Nightmare ve Behind the Face çalmayıda çok istiyoruz ama öncelikle bir klavyeci bulmamız gerekiyor :) Bulursak onlarıda ekleyeceğiz setliste.
 
Bir çok gruptan çalmak istediğimiz bir çok parça var. Sea of Lies cidden çok güzel parça. Çalmakta isteriz :) . (Şahsen ben çok isterim :) ) İlerde çalacak olursak sana önceden haber veririz abi.
İlgin için çok teşekkür ederim grup adına :)
 
oo süpermiş. fani oldum direk dreamtonenun. :) zaten zor compilation da dinlemiştim sizi begenmiştim. Ominous Grief i de severim. cüneyt abi ye selamlar bu arada :)
Baris
 
Bahar sonlarına doğru 4 yerli Progressive metal grubunun 3 büyük şehirde ( Ankara, İzmir, İstanbul ) veya sadece İstanbul’da sahne alacağı bir organizasyon olsa beklentileriniz, önerileriniz ve ilginiz nasıl olurdu?

Turne kapsamında çalacak olan gruplar Dreamtone(Ankara), Disenchant(İzmir), Neoma(İstanbul) ve TimeCrash(İsanbul).
 
Hehe Halimenin laned sepedii.. :D

Bakalım daha kesinleşen hiçbirşey yok şu an için sadece insanların görüşlerini alıyoruz. Ankarada çalmak hoş olur bizim açımızdan tabiki :)
 
Geri
Üst