Neverland(dreamtone)

Sea Of Tranquility'den Sojourn'a gelen ikinci kritiğimiz;

Dreamtone: Sojourn
Posted by Murat Batmaz, SoT Staff Writer on 2006-04-06 09:13:57

Although their Unforseen Reflections was no where near like a demo, Sojourn is Dreamtone's first official album. The band shows growth and improvement, moreso musically than sonically (as the demo sounded amazing in its own right). Their new work features some great international names, such as the amazing Gary Wehrkamp of Shadow Gallery doing the narration on several tracks, telling the story of a fallen angel trying to reunite with its family; and the noted mastering engineer Jim Brick who's previously worked with artists like James Labrie and Jordan Rudess. While the recording and mixing of the songs is strong and dynamic, I firmly believe the tracks with Wehrkamp's spoken parts are noticeably lower than the other instruments, and as he appears on a total of six tracks through the album, this may get a bit distracting, if not annoying.

Vocalist Oganalp Canatan's singing style is rough and in-your-face, and in my opinion will be the make-it-or-break-it factor for most of the listeners. Though quite a special voice in its own way, it is arguable how well it fits music in this vein: highly melodic, often symphonic synth arrangements, thunderous guitar rhythms, silent piano passages, spoken lyrics, cinematic moments, and so on. At times, marching drums and visceral guitar melodies create a dark aura as on "Reasons", a song featuring plenty of epic power metal riffs, atmospheric keyboards, and sweeping guitar solos. Mostly instrumental, the piece stands out as one of the more powerful cuts on the disc. Actually, the instrumental sections on the album can be quite riveting, be it the acoustic guitar and keyboard-driven "Nightmare" or the Blind Guardian-like instrumental number "Escape", starting with sparse piano notes and fiercely hitting atmospheric heights with a balanced drum and guitar interplay, all within a mandotory power metal blueprint. One big exception has got to be the lovely "Come to Me" ballad, sung by both Canatan and female singer Yasemin Genc whose beautiful harmonies lend the piece a dreamy vibe. The two singers duet, exchanging verses in such an uncannily Ayreon style that the song feels like a leftover from The Human Equation album, only with less professional vocal parts. The album's heavier (and in many ways most inviting) track is "Riot". The guitar riffs are heavy, as they sparkle and brim with German power metal influence, and the vocal harmonies are solid. The track constantly moves between its heavy and calmer moments, rendering the instrumentation most dynamic.

Even though some people refer to Dreamtone as a progressive metal band (or power-prog whatever that means), I don't really think they're proggy at all. What I hear in their music is solid guitar riffs that could often be heard in dark power metal, somewhat angry and emphasized vocal lines, great synth playing and some orchestral moments, with spoken parts and some female vocals used for good measure. That said, if you consider bands like Blind Guardian, Angra, Kamelot, Rage, or even Rhapsody prog metal, then feel free to add Dreamtone to the list. At any rate, they're a great band with a promising future, but continued work (both musically and lyrically) is a must. For a band so young, Sojourn should be considered a big success. It surely needs to mentioned that getting Gary Wehrkamp to guest on your debut album cannot be overlooked. Let's hope their newly-found distributor helps them reach a wider audience.

My Score:3.5/5
 
SOJOURN ÇIKTI!!!


Evet, zilin sesini duydunuz. Sojourn, bugün saat 10.00 itibariyle dükkanlara dağıtılmaya başlandı. Öğrendiğimiz kadarıyla yurt geneline yayılması Çarşamba - Perşembe'ye kadar sürecekmiş. Neyse, bindik bir alamete, gidiyoruz kıyamete...

Bugüne kadar emeği geçen ve destek olan ya da "o ney la?" diye ilgi gösteren herkese teşekkür ederiz!

Faaliyetlerimiz sürecektir... :)
 
yürekten dilerim ki emeklerinizin karşılığını hakeden bir ilgiyle karşılaşır bu çalışmanız.nitekim türkiyenin en kaliteli,en güçlü gruplarından biri olmanız,özgün bir sounda sahip olmanız ve müzik komünitesinde yadsınmayacak bir ününüzün olduğu gerçeği bu ilgiyi tatmin edici noktalara taşıyacaktır eminim.
başarılarınızın daimi olması dileğiyle.
 
EMI dan çıktı albüm demek? Bu inşallah yurt dışında da yaygın olarak dağıtılacak manasındadır! Pandemonium single'ından beri sevdiğimiz, beste tarzından hoşlandığımız adamlar; iyi yerlere gelmelerini umuyoruz! =)
 
EMI mı? miyauuvv ilginç isteyelim bakalım hemen :D

uheuhehheehh Tavanarası medya dan çıkmış EMI dagıtımı yapıyor sadece yalnış anlaşılma olmuş bende album neden bana ulaşmadı diyordum :p
 
Merhaba;

Firma ve dağıtım konusuyla ilgili bir karışıklık olmuş anlaşılan. Albümümüz Sojourn Tavanarası Medya etiketiyle piyasaya çıktı. EMI yalnızca albümümüzün Türkiye dağıtımını yapıyor.

Yurtdışında ise Musea ve The End Records şu an için online dükkan hizmeti veren anlaşmalı ortaklarımız.


İlgilenen herkese çok teşekkür ederiz.
 
uzun süredir beklenilen albüm sonunda piyasada.bende başarılar diliyorum ve yolunuz açık olsun arkadaşlar diyorum.umarım çok başarılı yerlere gelirsiniz.
 
Herkese Selam;

Dreamtone'un, Tavanarası Medya etiketiyle yayınladığı ve EMI'ın dağıtımını yaptığı Sojourn albümü piyasaya çıktı! Power-progresif metal türündeki bu çalışmamızı müzik marketlerden temin edebilirsiniz.

Eğer gittiğiniz müzik mağazalarında albümü bulamıyorsanız, lütfen görevlilere albümü aradığınızı söyleyiniz, bu bize ve albümü almak isteyebilecek diğer insanlara büyük bir iyilik oluyor.

Herkese saygılar, sevgiler.

www.dreamtone.net
 
Aylardır beklediğimize değen bir çalışma,oldukça iyi bir sound ve büyük bir emekle karşı karşıyayız . Albumu elime aldığımda ağlamak üzereydim :D Çünkü iki haftadır müzik marketlerin kapılarını aşındırmaktaydım :) . Kapak tasarımı ve çizimleri muhteşem. Dinlemeye başladığınızda siz de benim kadar heyecanlanacaksınız. oldukça başarılı bir album.. ‘Unforeseen Reflections’ dan sonra Oganalp’in sesinin değiştiğini ve bu halinin çok iyi olduğunu söylemeliyim.Zaten gitarlar ve davul çok başarılı, bir şey söylememe gerek yok.

Özellikle ’Sojourn’ , ‘Behind the Face’, ‘Riot’, ‘Come to Me’ ve ‘Nemesis’ i çok beğendim.Ayrıca ‘Come to Me’ de Yasemin Genç’in sesine taptığımı da söylemeliyim.Ellerinize,kolunuza,sesinize sağlık.hayırlı olsun.Umarım çok iyi yerlere gelirsiniz.En yakın zamanda,galiba İTÜ konserinde, görüşmek dileğiyle..

Göbee imza alırız artık :)
ayrıca sizi Hacettepe' de görmekten büyük mutluluk duyacağız!!
 
Yanımda oturup evcilik oynayan iki kız çocuğunun seslerine aldırmaksınızın dinlediğim "Sojourn" beni fazlasıyla büyüledi. Albümü elimize aldığımızda orjinal cd almanın verdiği bir şeye tümüyle sahip olma duygusunun tümüyle tatmin olduğunu görmemek için kör olmak gerek. Karşımızda-cd yi dinlemesek bile(büyük aptalık olur ama)- kitapçık tasarımıyla da etkileyici bir ürün var. Sayfaları "amanıııın" şeklinde çevirip çevirip incelemem yüzünden albümü dinlemeye başlamamın ikinci saatinde(3. tekrara tekabül ediyor) kitapçığı dağıttım.
İmajı geçip içeriğe geçmek istemiyorum. Peki neden? çünkü buna gerek duymuyorum. Benim dinlerken beğendiğim noktaları okuyup albümü almak isteyeceğinizi sanmıyorum. Fakat şunu söyleyebilirim ki, sadece sevdiği için müzik yapan bu insanların yaptıkları işten çıkarları olmasından çok fedakarlıkları olduğunu düşünürsek birilerinin bunu ödüllendirmesi gerek. Bu söylediklerimden yapılan müziği beğenmediğim anlamı çıkarılmasın çıkaran varsa da beni bir görsün. Gereken cevabı vermek için ben uğraşmayacağım bir adet Sojourn vereceğim, alacak Dreamtone sazı elinee :D

(Yeni nesilin evciliği de bir garipmiş. Birinin adı Barbara oldu birinin adı Rosalinda :D )
 
Geri
Üst