Jeff Beck

Çok büyük müzisyendi. Stratocaster'ın en büyük isimlerinden, o gitarı ikonik hale getirmiş adamlardan biriydi. Ben çok bayılmazdım çalışına, beni biraz sıkardı açıkçası, ama adam enstrümantal rock gitar denilen şeyin yolunu açmış en önemli gitarist idi. Satriani'den Shawn Lane'e kadar aklınıza gelebilecek bütün virtüöz tayfasını etkilemiş bir adamdı.
Hendrix, Gilmour, Clapton üçlüsünün aksine, Beck vokal yapmayan (bildiğim kadarıyla) ama gitara şarkı söyleten bir adamdı. Belki de şarkı söylese bu kadar özel olmazdı çalışı. Bir de tabii parmakla çalma meselesi var. Neresinden bakarsak bakalım, gelmiş geçmiş en kendine has gitaristlerden biriydi.
 
Çok üzücü. Bend ve vibrato kolunu çok kendine has kullanıyordu anlatması, notaya dökmesi çok zor. Doğaçlama konusunda da yine inanılmazdıı. van halen ile birlikte elektrik gitarın ufkunu açanlardan.
 
En iyi canlı performanslarından biri olabilir.... çok çok yakın bir tarihte Londra'daydım denk getirememiştim tarihe şahitlik etmeyi .... 2007 Live at Ronnie Scott's... efsane jazz klübü. kadro da çok iyi; gencecik Tal Wilkenfeld ve davulda baba Vinnie Colaiuta. Sonlara doğru 2 şarkıda misafir Eric Clapton çıkıyor hatta.

 
Seymour duncan'ın ilk humbucker isim babası da ölmüş oldu bu modelin sesinin türkiye'de girmediği ev yoktur desem abartı olmaz sanırım:


Bu gerçekten ilginç bir şey. JB diye bildiğimiz manyetiğin "Jeff Beck" modeli olduğunu ben yaklaşık 10-15 sene önce öğrenmiştim. Gelmiş geçmiş en popüler ve dengeli köprü manyetiklerinden biri. Ama bence en ilginç olan tarafı, (Jeff Beck'in soundundan çok ilgisiz bir şekilde) hi gain tonlara çok iyi yanıt vermesi manyetiğin. Sapta Jazz veya 59, köprüde JB, klasik bir rock-metal-shred seti olarak kim bilir kaç gitarda mevcuttur...
 
Geri
Üst