Gitarımın sap ayarının 1 hafta arayla bozulması normal mi?

3 hafta önce Dore Müzik'ten Schecter Omen Extreme 6 aldım. 1 hafta sonra tellerde cızırdama başladı. Dore Müzik'e götürdüm. Sap ayarı bozulmuş, yaptırdım. 1 hafta sonra yani dün yine teller cızırdamaya başladı. Doğru mu gördüm bilmiyorum ama sap eğilmiş. Sanırım yine sap ayarı bozulmuş. Gitar duvar askısında duruyor. Kaloriferden, güneş ışığından vs uzak, oda sıcaklığı normal, rutubet yok. 1 hafta arayla sap ayarı bozulur mu?
 
Materyaller sıcaklık ve nem oranına göre uzama/kısalma şeklinde tepkiler verir. Gitarda da aynı şey söz konusu, bu sebeple gitar çalan herkes bence sap ayarı yapmayı öğrenmeli. Gitarı tuttuğunuz odanın nem oranı ve sıcaklığı sabit kalmıyorsa sap ayarınız bozulmuş olabilir. Bu değişimler zamandan çok sıcaklık ve nem oranı sorunları. Bırakın 1 haftayı birkaç dakika içinde bile sap ayarınızı bozabilirsiniz.
 
sap çok aşırı ısı değişiklikleri yoksa veya bizzat şiddet uygulamadıysan kolay kolay eğilmez öyle... 3 numara daha kalın tel filan takarsan filan belki...ya sap ayarında sorun var ya da onunla birlikte özenli bir şekilde aksiyon, köprü ayarları vs yapılmadı... sap öyle tek başına "doğru" ayarda diye bir durum yok zaten
 
Birkaç saatte bir kendini akort ettiren gitarlara cinlenen bana birkaç dakikada sap ayarının atabileceği şoku.

Neyse ki benim gitarlar çoğunlukla kılıfta yatıyor da, ekranı göremiyor. Bu güzide bilgilere ulaşamıyor. Seneden seneye anca bozarlar kendilerini.
Soğuk bir yerde gitarın sap ayarını yapıp sıcak eve getirince sap ayarı değişiyor tamamen sap ortadan ikiye bölünüyor gibi bir iddiam yok zaten.
 
Geri
Üst