Metaroth

Rop

Selam arkadaslar
Son yapilan bir roportajimizi sizinle buradan da paylasmak istedik;


“Metaroth” 1997 yılında kuruldu. 2001’de Trajedy isimli bir demo e.p. kaydettiniz. “Trajedy” döneminde öngörünüz neydi; nasıl bir misyon yüklemiştiniz “Metaroth” a?

(A.C.) - Metaroth icin ana hedef kuruldugu ilk gunden bu yana; iyi bir yerlere gelebilmekti. E.P’de bu proje icin bir baslangic noktasi oldu. Sadece haftasonlari bir araya gelip - takilan bir grup degildik. Her zaman isini ciddiye alarak calisan insanlardan kurulu bir grup olduk. Bu etkende Metaroth’a her zaman katalizor oldu.

Trajedy’den cok buyuk beklentilerimiz yoktu. Metaroth’u konser platformunun disinda, dinleyenlerine ulastirmamizi saglayacak bir seyler gerekiyordu ve yaptik. Ama sonrasinda gelisen olaylar bizi bambaska yollara goturdu, orasi apayri …

“Metaroth”un logosunu kim çizdi?

(Fevzi) - Cumhur Aygün’ün ellerinde şu an kullanılan son şeklini aldı.

“Trajedy” e gelen ilgi nasıldı?

(A.C.) - Ilgi bekledigimizin cok cok ustunde oldu. Zira kayitlar cok vasatti. Arabesk kayitlari yapan bir yerde metal calmaya calisirsan; nasil olmasi gerekiyorsa ole bir kayit var elinde! Sartlar onu gerektiriyordu o zamanlar. Bursa’da sadece bir tane prova studyosu var ve kayit studyosu olarak da e.p’yi kaydettigimiz yer.

Ama parcalarin donemine gore Turkiye’nin cok cok otesinde bir aranjmani ve tarzi vardi. 5 yil once modern sound’lu metal yapan tek grup Metaroth’du. Bu cok ilgi cekmesini sagladi sanirim. Bazen insanlar hatirliyorlar ve bu vefa bizi mutlu ediyor. Manga, Cilekes, Dorian yada Deja-vu; bu gruplar biz sahnenin tozunu dumana kattigimiz zamanlarda gruplarina isim bile koymamislardi herhalde. Yurt disina ulasan kayitlarda; ilahi taktir yada sans eseri onemli kimselerin eline gecmesi, o donem bizi birden parildayan grup haline getirdi.

“Meta non Grata” albüm öncesinde uzun bir dönem sözkonusu oldu; bize bu dönemden bahseder misiniz?

(A.C.) - Bu konuda cok sey soyledik ve onceki roportajlarda yer aldi, bahsetmesek ?


Müziğinizi nasıl tanımlıyorsunuz?

(A.C.) - 70’lerden gunumuze kadar her tarzi iceren bir METAL grubuyuz!

“Meta non Grata” albümünde kimlerle çalıştınız; kayıtlar ne kadar sürdü, nerede gerçekleştirdiniz… ; albüm dönemi nasıldı?

(A.C.) - Albüm kayıtlarını Ankara Zoo Stüdyosu’nda yaptık. Satanist olaylarından sonra Türkiye’de ayakta kalabilen tek metal stüdyosuydu o dönem. Adnan Yıldız ile kayıtları gerçekleştirdik. Self Torture’dan Cenk Abi’nin katkıları azımsanmayacak kadar çok oldu.

Kayıtlar 6 gün gibi bir dünya rekoru denemesi ile gerçekleştirildi. Sonrası daha zahmetli ve yorucu oldu. Mix-master çok daha gecikmeli tamamlandı. Ve Meta non Grata kayıt aşamasının bitirilmesinden tam 30 ay sonra piyasada ki özgürlüğüne kavuştu.


“Metaroth” bir parça nasıl oluşuyor; sözlerinizde nelerden bahsediyorsunuz?

(Gory) - Bestelerin ana rifflerini A.C. bulur genelde. Stüdyo ortamında herkes bu parçaları etüd ederek üzerine yeni birşeyler katar. Parçanın köprüleri, nakaratları, senkopları bu aşamada belli olur. Daha sonra da vokal melodileri oturtularak sözler yazılır. Sözler geniş bir yelpazede diyebiliriz.

Meta non Grata' da aşk şarkıları, politik sözler, fantastik ve eğlenceli sözler bulabilirsiniz. Yeni albümdeki sözler biraz daha sert ve daha muhalif bir noktada. Söylemek istediklerimiz birikti ve bunları resmen kustuk.

Albümün kapak tasarımı kime ait?

(Fevzi) - Logoyu tasarlayan Cumhur Aygün yaptı. Kendisi hatırı sayılır bir grafiker ve reklamcıdır. Tüm albümün kapak çalışmasını o diyazn etti. Foto çekimleri, logo, reklam afişleri ve kapak tasarımı tamamen onun ellerinde oluştu. Bu konuda profesyonel yardım aldığımızı itiraf edebiliriz ;)

Birçok yerde konser verdiniz; “sahne” hakkındaki fikirleriniz nelerdir?

(Gory) - Sahne garip bir yer. Bir kere oraya çıkıp aşağıda insanların azdığını gördüyseniz bir daha bu duygudan kolay kolay vazgeçemiyorsunuz. Seyircilerin azgınlığı size yansıyor, sizin azgınlığınız da seyircilere... Ama "sahne"den kasıt şehirler ve orada yaşayan insanlarsa eğer; Çanakkale'yi diğer şehirlerden ayırmak gerekir. Gerçekten hasta bir kitle var Çanakkale'de. :)

(A.C.) - Hatirladigim en iyi konserdi! Muhtesemdi! Bar agzina kadar dolmus 300 kisiden fazla insan vardi. C.kale’de suna kadar yapilmis tek SOLD-OUT konser oldugu soyleniyor. En son Pantera “Fucking Hostile” ile sahneyi kapatirken bir an her sey burada bitti dedigimi hatirliyorum. Yer yerinden oynuyordu! Konser oncesi, sahnesi, sonrasi tek anlami ile Sex,Drugs n Rock’n Roll’du !!! O ruhu Istanbul’da yakalamaniz cok zor…

Metaroth bir sahne grubu ve Turkiye’ nin de tek sahne grubu! Aksini idda eden dahi olamaz! (Ya Metaroth’u izleyememistir yada hayatinda sov gormemistir) Rock Station 8’de sahne agladiiii resmen! 2. Zeytinli’de insanlar neye ugradiklarini sasirmislardi! Bizim seyirciye ve sanatimiza verdigimiz degerin beste birini organizatorler ses sistemine verse; daha ne sovlar cikar ama buda turkiye’nin tuzu biberi artik. ( Diger biz tez konusuda, bizdeki tum rock-metal gruplarinin neden sahneye insanlari eglendirmek icin degil de, kendini ispat etmek icin ciktiklari kismi ;)

Bizim icin en onemlisi once eglenmek, sonra da eglendirmek! Metaroth icin sahne misyonu, misal bir kiz o gece evinden cikip - para verip, Metaroth icin konsere geldiginde; kafasindaki ailesini, oss yada final stresini, asalak erkek arkadaslarini ve dogulu krolari unutturup, onu her seyden uzaklastirarak bambaska bir dunyaya sokmak ve omuzlarindaki o yuku bir nebze de olsa - bir kac saatligine hafifletebilmektir!



Yurtdışı içi ne düşünüyorsunuz?

(A.C.) - Su an bu roportaji sana San Diego / California’dan veriyorum! O.C’ ye bir, Los Angeles’ a da iki saat uzaktayim. Ve sunu ictenlikte soyleyebilirim ki, bu C.tesi Sunset Blvd’da Whiskey’de olmaktansa, Taksimde seninle Kemanci’ya gitmeyi tercih edebilirim.

An itibariyle çalışmalar ne düzeyde?

(A.C) - Yavas ama cok iyi ilerliyor! Ikinci album bitmek uzere. Gectigimiz aylarda bir kac ufak problem yasadik ama bunlari atlattik diyebiliriz. Albumun ne zaman cikacagi konusunda bir fikrim yok. Ama harika bir album oluyor. Gercekten yillardik yapmak istedigimiz seyleri bir araya getirdik. Cok sert ve insanlarin arabada dinlerken daha fazla gaza basmalarina neden olacak gaz bir calisma oldu!

Son günlerde kimleri dinliyor “Metaroth” üyeleri; müziğin dışında bir arada zaman geçirebiliyor musunuz?

(Gory) - Ben aşırı derecede Lamb Of God'a takmış durumdayım son zamanlarda. Randall Blythe'ın sesini duymazsam o günüm güzel geçmiyor. Onun dışında makine seslerini dikkatle dinlerseniz gerçekten güzel şeyler çıkıyor ortaya. Motor, zincir, basınçlı hava vs. Evet canım sıkıldı !

(A.C) - Son donemlerde fazla muzik dinlebildigimi soyleyemem. Gory ile bes sene ayni sinifta okudum daha fazlada gormek istedigimi de soyleyemem. (Kopya vermeyi de beceremeyen birisi zaten) Dugunune de sadece bir kart yollayip, Malibu’da sampanyami yudumluyor olacagim :)

Son olarak neler söylemek istersiniz?

(A.C) - Akedemi Bulteni.net ile Türkiye’nin eksikliğini hissetiği bir platformu bir araya getirdiğiniz için öncelikle bir müzik sever olarak sizlere teşekkür etmek gerekiyor. Metaroth ve sevenlerimiz için bu fırsati vermeniz çok hoş oldu. (Sorular ayrıca güzeldi).
Bizi sevenlerden bu kadar uzun sure uzak kaldığımız ve beklettiğimiz için özür dileriz. Ama inanın çok yakında harika bir albüm ile döneceğiz ve bu arayı onlarla beraber telafi etmek artık yeni görevimiz.

(Gory) - Zeytinli' de kafa sallamayanları s*kmedim. Şakaydı o...


WWW.METAROTH.COM
WWW.MYSPACE.COM/METAROTH
 
Kadroda degisiklik

Herkese selamlar,

Yeni line-up bir kac hafta icinde acikliyoruz.
Albumde yer alacak NeverEndingHatred sonra bir baska parca olan POISON'in single'i yaz sonunda cikicak.


( Biliyorum Chinese Democrasy'e dondu gelismeler :roll: Ama biz de en iyisi icin ugrasiyoruz canim ;) )
 
Cem askerden donuyor

Selamlar,

Cem -Maca- (Bass) onumuzdeki ay askerden donuyor. Ben de bir kac icerisinde tekrar yurda geri gelecegim.

Kadromuzda mecburi bir kac degisiklige gitmek zorunda kaldigimizi uzulerek bildirmem gerekiyor.

Yakinda detaylari ile buraya da yazmaya calisacagim.


Simdilik baska bir pek bir havadis yok ...
 
Meta non Grata albumunde ve 13.Friday kayıtlarında vokallerde yer alan Gory 12 Aralık 2007 tarihi itibari ile vatani gorevini yerine getirmek uzere Malatya yolcusu oldu.
 
Eskiden hatirliyorumda, ne kadar cok tartisma ve forum muhabetti olurdu. Simdi aylar sonra cek edeyim, mesajlara bakayim dedim. Cok buyuk bir sessizlik hakim :D

Metal Rules :twisted:

San Diego'dan , Eski dostlara selam olsun ...
 
Geri
Üst