Solak olarak hangisi ile başlamalıyım?

Gitara yeni başlayacağım. Pahalı bir şey alıp “O kadar para verdim, öğreneyim.” diye kendimi zorlayacağım. Fender Stratocaster modeli gözüme hoş gelen bir model ama araştırdığıma göre H-S-S olması S-S-S olmasından daha iyi. Solak modeli hem S-S-S hem de 3 bin lira daha pahalı. Sizce H-S-S alıp sağlak mı öğrenmeye başlamalıyım yoksa solak mı almalıyım?
 

Dosyalar

  • WhatsApp Image 2023-04-18 at 16.37.36.jpeg
    WhatsApp Image 2023-04-18 at 16.37.36.jpeg
    121.2 KB · Gösterim: 108
Fender Player serisi fiyat / performans olarak mükemmel bir seri, hatta ben de aldim gene dayanamayip, ancak ben de "pahali alayim, baskisi olsun" mantığını yanlis buluyorum. Siz solak gitar alın ama daha mütevazı Squier serisi olabilir. Player serisinin humbucker'i gayet güzel ama SSS de çok keyiflidir.
 
''O kadar para verdim , öğreneyim'' zihniyetiyle enstrüman öğrenmeye başlayacaksan hiç başlama. Bu iş keyif işidir, zorunluluk bilinciyle yapılacak bir şey değildir. Seversin ya da sevmezsin, bu kadar basit.
 
Benim iyice garip bir durumum var, sağlağım ama sol gitar çalıyorum. İlk 1-2 senede güçlü elin klavyede olmasının öğrenme kolaylığı sağladığını düşünüyorum. Bend ve vibrato tekniklerini insan sanki daha kolay icra edebiliyor. Ancak ileriki dönemlerde zayıf olan pena elinde dezavantaj yaşanabilir.

Yine de sağlak başlamanızı öneririm. İstediğiniz gitarları daha kolay bulursunuz ve arkadaşlarınızın enstrümanlarını deneme imkanınız artar.
 
Gitar olarak ise H-S-S çeşitli müzik türlerine uyum açısından mantıklı bir tercih, bence baştan aşırı bir bütçe ayırmanıza gerek yok, Squier Bullet Strat ile başlayıp sonrasına bakabilirsiniz.

Sonuçta iyi ayarlanmış her enstrüman yeterli bir ses çıkartacaktır.
 
araştırdığıma göre H-S-S olması S-S-S olmasından daha iyi
amaçları farklı.... spor yapacam tabanı çivili, su geçirmez ayakkabı daha iyi diye duydum ... eee voleybolcuysan nasıl olacak salonda... ya da ince ayağı saran ipek gibi hafif olanlar iyiymiş... nehirleri aşıp dağa çıkacaksan n'apçaz? ... çalacağın türe göre bazı nüansları var manyetik diziliminin, iyi kötü değil mesele
 
Geri
Üst