İstanbul Thomanndan aldıgım ürünü iptal ettim Paramı geri alamıyorum

Merhaba arkadaşlar thomanndan bi jazzmaster kit siparişi vermiştim ancak türkiyeye geldiğinde gümrük vs. derken bana çok fazlaya mal olacağını sonradan öğrendim. Epostayla kendileriyle konustugumda, üründen para almadıklarını, ancak kargoyu göndermeden önce ödeme alabileceklerini söylüyorlar. Ve siparişi iptal ettikleri için kargoya vermediklerini , bankada rezerve edildigi söyleniyor paranın. Ziraat bankasını aradıgımda ise bana, thomann şirketinin iade etmesi gerektiğini söylüyor yani, iade numarası göndermeleri gerektiğini söylüyor.Anlamadım ziraat bankası thomannda sorun var diyor thomann da biz para almadık diyor ne yapmalıyım param boşa mı gitti şimdi
1686645104395.jpeg
 
Benzer durum başka sitede benim de başıma gelmişti. Harcama itirazı için bankaya başvurun, bu harcamama karşılık bir şey almadım diye itirazda bulunuyorsunuz. Chargeback diye de geçiyor. İnternet üzeinden araştırın isterseniz. O yöntemle ben iade almıştım.

 
Kargo hariç 149.99 euro’yu geçtiğiniz anda bireysel ithalat prosedürlerini işletmeniz bekleniyor. Bazen yanlışlıkla kargoyu da saydıkları oluyor. Böyle bir durumda gümrüğe giderek yanlışı düzelttirip PTT kargo’ya sevk edilmesini sağlayabiliyorsunuz.

Ancak 150 euro ve üzeri herhangi bir alışveriş toplamda sizi 2-2.5 misline kadar masrafa sokmuş oluyor. “Thomann’dan Alışveriş” konusunda yüzlerce sayfa tartışıldı ve tartışılmaya devam ediyor. O konuyu bir inceleyin.

Thomann Destek’in e-postasına bakılırsa provizyonda kalan ücret iade kalemi olarak kredi kartınıza yansıyacaktır. Bankayı bilgilendirip beklemekten başka yapacak bir şey yok.
 
Geri
Üst