E-MU 0202 ve Cubase LE ile kayıt

D

DeepVoid

Evde PC'den amatörce gitar kaydı yapmak için E-MU 0202 aldım.
Paketin içinden çıkan Cubase LE yi kurdum. Gitarımı bağlayıp, 5.1 i 'stereo' girişine bağlamama rağmen ses alamadım. Sanırım 5.1 i ses kartına bağlamak için büyütücü uç almak gerekiyor.
Kısaca aşağıdaki sorularıma cevap arıyorum;
- Cubase LE için basit bir kurulum tarifi var mıdır? User manual ından pek bir şey anlaşılmıyor. VST plug-in lerin nasıl kullanılacağı ve audio interface in nasıl ayarlanması gerektiği konusunda...
- E-MU 0202 gibi bir ses kartı için en uygun hoparlör sistemi ne olabilir? 5.1 in uygun olmyacağı belli.

Şimdilik bu sorularıma yanıt bulabilirsen bayağı bir yol almış olurum.

Teşekkürler
 
Sorularınız için başlık açmadan önce forumda araştırma yapmanızı ve doğru yerde sormanızı tavsiye ederim. Daha kullanışlı bir forum için bu daha hayırlı olacaktır.

Bu tür ses kartlarının çıkışları kullanım kılavuzunda detaylı olarak belirtilirler ama genelde mono çıkışlardır. 5.1 sistemler bu tür kartlara bağlanmak için tasarlanmazlar o yüzden uygun ara adaptörler kullanmanız gerekir.

Ses kartınızın sürücülerini doğru bir şekilde kurduktan sonra cubase le'yi sisteminize kurun. Burda işletim sisteminizin ses cihazı olarak seçilmiş cihaz teoride etkilemez cubase i ama bazen çakışmalara yol açıyor. Bu yüzden en güvenli yol ses kartınızın varsayılan giriş çıkışlara atanmış olması. Daha sonra Cubase de ilk açılışta yapılan test giriş ve çıkışlarınızı tanımak içindir. Burda kullanmak istediğiniz cihazın giriş ve çıkışlarını aktif hale getirmeniz ve testi tekrar yapmanız gerekir. Bu aşamayı sağlıklı bir şekilde atlattıktan sonra. Device Setup sekmesinden Vst bölümünün ayarlarını kontrol etmeniz gerekir. Burasıda otomatik ayarlanması gereken bir yer ama eğer olmadıysa ses kartınız için uygun sürücüyü seçmeniz gerek. Sürücüyü seçtiğiniz yerde giriş ve çıkış için Latency( gecikme) gözükür. O değerlerin mümkün olan en düşük değerde olması çalışmanız için gerekli bir koşul.

İyi günler.
 
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
  • #3
Mesajı ''evde PC ile kayıt'' başlığına taşıyabilirim sanırım.
E-MU user manual ında CUbase LE ile ilgili talimatlar var. Umarım onları denedikten sonra sorun kalmaz.
Cevabın için teşekkürler.

Bu arada monitör hoparlör e gerek var mıdır böyle bir sistemde?
Uygun ara adaptör nedir?
 
İyi iş yapmak istiyorsan, doğru duymak istiyorsan monitör e ihtiyaç vardır evet.

Elinizdeki sistemin kablolamasını görmeden bu soruya cevap vermem biraz zor haliyle. Ama kastettiğim girişleri çıkışlara uygun olarak bağlayabilecek adaptörler. 1/4¨ ten 1/8¨e mesela. Stereo mono uygunluğu da dahil tabi bu kısma.
 
Geri
Üst