Piyano danışma

Selamlar, piyanoya çok hakim değilseniz bu ilandaki gibi bir akustik piyano almanızı önermem. O arkada gördüğünüz tellerin akortu bozulursa(ayarı kaçarsa yada kaçtıysa) oldukça maliyetli bir işe dönüşüyor.

Yeni başlıyorsanız ve duvar piyanosu istiyorsanız, dijital olanlara yönelmenizi tavsiye ederim.

İyi çalışmalar.
 
Pianonun markası bile doğru dürüst belli değil. Başınıza ciddi masraf açabilir. Çünkü akustik piano riskli bir alettir. Eğer çevrenizde aleti inceleteceğiniz bir akustik piano eksperi yoksa daha farklı bir alternatifi değerlendirin bence.
 
Herkes genel bilgi vermis, ben sana direkt anlatayim. Dizaynina gore degisebilen 200 tel ve tellerin akordlari, bu tellerin burgulari, sabitlendigi agac govde ve ses tahtasinin bakim onarimi, tuslarin agirlik ayari, yay sertligi ve muhtemelen degismesi gereken yaylar, 88 adet cekic ve susturucu, pedal yaylari bakimi.
Ve tabi bu bakimlarin yapilabilmesi icin piyanonun kasasi ve destek mekanizmalarinin rutubetsiz ve saglam olmasi gerek.

Simdi yukarida yazdiklarimin fiyatini en basitinden 200 kusur telin en ucuzundan gitar takimi olarak hesap edersen ( ki kesinlikle piyano telinin fiyati cok daha fazla) sadece tel degisim masrafinin bile buyuk paralar tutacagini goreceksin.

Eger bir piyano lutiheri degilsen o isin altindan kalkamazsin.
 
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
  • #5
Herkese verdikleri bilgiler için teşekkür ederim. Açıkçası bende konuya aynı şekilde bakıyordum fakat yine de danışmak istedim. Konuyu sonradan gelip araştırma yapacaklar için açık bırakıyorum.
 
Herkese verdikleri bilgiler için teşekkür ederim. Açıkçası bende konuya aynı şekilde bakıyordum fakat yine de danışmak istedim. Konuyu sonradan gelip araştırma yapacaklar için açık bırakıyorum.

Konuya o sekilde baktigina o kadar eminim ki genc arkadasim.
Fakat arastirma yapacaklar diyerek senden sonra ki nesil icin fazla umut bagliyorsun, cok gecmez o ilani yada bir benzerini goren taze piyano asigi bir arkadasimiz kosa kosa yeni konu acacaktir.
 
Bu arada gercekten merak ettigim ama bir sekilde hep erteledigim bir mevzuyu arastirma bahanesi oldu bu konu.

Bir cok secenek, reklam, satis yaptigini iddia eden site olmasina ragmen set fiyati icin gayet uygun buldugum ama inandirici bulmadigim, 500 dolar satis fiyati belirten siteler var, fakat set tellerin icinde ne bir bilgi ne bir adet ne bir icerik hic bir aciklama yok. Sadece adres gonder parayi bas biz yollayalim demisler, yani guvenilir bulmadim.

Bunun yani sira, piano marka model cinsine gore en mantikli aralik 1000-10000 dolar civarinda aciklamalar yazilmis. Hadi piyanomuz steinway&sons degil 10000 dolar takmasak bile bu aralikta kabul edilebilir dayanikliga, ses parlakligina, ve ses doluluguna sahip beklentilerimizi asgari duzeyde karsilayabilecek, orta alt segment set fiyatinin takribi 2500 dolar dolaylarinda olmasini bekleyebiliriz.
Tellerde ucuza kacmiyoruz cunku 1 senede catir catir kopan teller isimizi gorse de cuzdanimizi uzun vadede uzecektir. Eh sete taze tel takmanin kotu tecrubesini zaten deneyimli gitaristler bilir.

Gunumuz kuru ile 67.347,25 Tl. Vergi ve masraflar haric.

Arastirma sirasinda fiyat belirtmese de yaptigi aciklamalar ve anlatimlarla beni gayet bilgilendiren bir rebuild sitesi buldum.
Ve anladim ki 2. El piyano almak cok akil kari degil, yani ben yukarda parca listesi sayarken cok insafli davranmisim 😁
(Tabi Steinway&Sons gibi koca kuyruklu bir grand piyanonuz varsa zuhalde 8milyon Tl gibi bir fiyata kadar cikan modelleri var, o piyanoda tel ve bakim masrafin gozune gozukmez)

Sahsen ben, O piyanoya 15bin verip birde adam etmeyi birak, bedava verseler basima bela olur diye almam.
 
Ne aldığını anlayacak kadar bilgi sahibi olmadan aksutik piyano alınmaz. Bu iş mahalledeki minibüs şöförüne abi şuradan bana bir F1 arabası alsana demek gibi... kuyruklu veya duvar tipi farketmez.
Evde en son 5-6 sene önce piyano vardı o yüzden çok hatırlamıyorum ama senede 1 kez akort istiyordu duruma göre... ve çok ciddi para tutuyordu işini bilene yaptırırsan.
 
Geri
Üst