22 perde gitarlar

arkadaşlar selam yeni elektro gitar alacağım ama 24 perde bulmam çok zor nedense nadir yaşadığım yerde hep 22 perdeler var.22 Perde gitar alsam ne kaybederim??.
Yeni başlıyorsanız hiç bir şey kaybetmezsiniz. İleride, ihtiyacınızı daha net belirler hale gelip belli bir düzeyde çalmaya başlayınca belki yeniden değerlendirme yapmak gerekebilir, ama bence şu anda hiç dert etmeyin bunu.
 
tamam teşekkürler hocam peki sonradan kendim perde artışı yapabilir miyim öyle bir özelliği var mı
Hayır. Öyle bir şey değil. Ama daha önemli bir sıkıntı var:
Daha öncede başka arkadaşlara söylediğim üzere, gitar ancak siz ne kadar çalabiliyorsanız o kadar iyidir. Gitarı güncelleyebileceğiniz bir yazılım veya uygulama gibi düşünmeyin. Kendinizi "güncellemeden" gitarı güncelleyemez veya yükseltemezsiniz. Genç kuşakların en çok anlamakta zorlandığı şey bu gibi geliyor. Enstrümanda ilerlemek için de zorlukları aşmayı bilmeniz ve yılmamanız lazım. Daha ileri model cihaz veya gitarla hiç bir yere gidemezsiniz yani, kendi becerinizi ilerletmek zorundasınız.
 
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
  • #9
gitar çalacak kadar heves etmiş, incelemiş ve model aramaya başlamışsın ama perdenin eklenebilen bir şey olmadığını çözememişsin... hafif bir billur geçme seziyorum bu başlıkta ama... neyse
daha yeni araştırmaya başladım ondan biri biri gitara perde mi bir şey çakılabiliyor demişdi oradan aklımda kaldı iyi tamam teşekkürler
 
Özel tasarım mikrotonal gitarlarda perdelerin yerlerini değiştirebiliyorlar ama bu tabii 22'den 24'e şeklinde olması mümkün değil klavye yetmez buna ama keşke böyle bir şey olabilseydi. Bendeki 22 perdeyi 24 yaptırırdım. Sadece son 2 perdenin yokluğu değil olay, oraya giderken ki rahatlığı da etkileyen bir şey bu ama tabii ki klavyesi kötü 24 perde gitar da bir işe yaramaz yani tek ölçü perde sayısı değil.
 
Geri
Üst