Şarkı çalımına geçiş

Merhabalar, öncelikle herkese iyi forumlar. Yaklaşık 1 hafta önce Elektro Gitara başladım. Daha önce hiç gitar çalma deneyimim olmadı. Yaşım 28 bu arada. Gitarı aldığımdan beri parmak egzersizleri çalışıyorum. Kendi kendime öğreniyorum. Her gün düzenli olarak minim 1 saat ki genelde bu süre uzuyor parmak egzersizlerine çalışıyorum. Tabii ki bu soracağım soru kişi bazlı değişkenlik gösterebilir. Algılama kapasitesi, el çabukluğu vs gibisinden fakat ortalama birisi bu parametreler çerçevesinde ilk şarkı çalma çalışmalarına ne kadar bir süre sonra geçmelidir. Sadece egzersiz değilde basit şarkı çalımlarına ne zaman geçmeliyim. Verilecek cevaplar için şimdiden teşekkür ederim.

Not: Sadece egzersiz çalışmakla kalmıyor, "Gam, Nota, Minor, Major, Tab okuma" vb kavramlarıda bir yandan öğrenmeye çalışıyorum.
 
Sıfır şaka ile yazıyorum.

Arkadaşım eşek
Jingle bell
Karayip korsanları
Harry potter theme

Bunlarla çalışmaya devam et. Daha eğlenceli aynı zaman da çaldığını fark edince de daha bir motivasyonlu olur.
4-5 ay sonra farkı göreceksin.
 
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
  • #3
Teşekkür ediyorum. Peki bu sürece ne zaman başlamalıyım. Dediğim gibi yaklaşık 1 haftadır sadece parmak egzersizlerini çalışıyorum.
 
Teşekkür ediyorum. Peki bu sürece ne zaman başlamalıyım. Dediğim gibi yaklaşık 1 haftadır sadece parmak egzersizlerini çalışıyorum.
Mümkünse ders alın. 1 haftada parmak egzersizlerinden tutun da "Gam, Nota, Minor, Major, Tab okuma" gibi şeylere girişmek sadece kafa karıştırır.
Kulaktan sevdiğiniz melodileri çıkartmaya çalışın. Bu işi sadece sistemli şekilde yapamazsınız, keyifli bir şekilde takılmanız da gerekiyor. Parmak egzersizi dediğiniz 10-15 dk, bilemediniz yarım saat olsun. Mutlaka gitar klavyesinde kulağınızı kullanarak dolaşmaya alışmanız gerekiyor.
İstediğiniz noktada şarkı çalmaya geçebilirsiniz, bu aslında hangi şarkıları çalmak istediğinize bağlı.
 
Geri
Üst