Rotting Christ

Komuşumuz Yunanistan'dan Tolis kardeşlerin kurduğu çok güzel şarkılara sahip, elemanların çatır çatır çaldığı ve headbang yaptığı bir grup.
10 Aralık 2023 Pazar günü İstanbul'da Türk müzikseverlerle buluşacak. Bu vesileyle de başlığını açmış bulunayım.
 
Türün meraklıları için sıkı grup… nedense uzun soluklu dinleyemedim, bir şekilde sound’ları tatmin edemedi yani prodüksiyon filan herhalde… ısıramadı albüm tonları beni. korsan mp3 bahsetmiyorum, harbi CD’leri vardı zamanında… iyi grup.
 
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
  • #4
Türün meraklıları için sıkı grup… nedense uzun soluklu dinleyemedim, bir şekilde sound’ları tatmin edemedi yani prodüksiyon filan herhalde… ısıramadı albüm tonları beni. korsan mp3 bahsetmiyorum, harbi CD’leri vardı zamanında… iyi grup.
benzer hissi ben de yaşıyorum. sanki şarkıları ikiye ayrılıyor. birinde etnik seslerin bulunduğu, arka planda dua eden ya da lanet okuyan kadın diyalogları, bunlar ister istemez birbirine benziyor bir noktadan sonra ayırt edemiyorsun. diğer kısım da babalar gibi thrash yaptıkları şarkılar. bunların çoğunu beğeniyorum ama kaliteli ses mühendisliğinden midir nedir, sanki soundları hiç değişmiyor o da tek düzelik yaratıyor.
 
2006 yılında bizim okulda (beytepe) Orphaned Land ile birlikte konser vermişlerdi. Sağlam gruptu. Hey gidi günler...
Bahsettiğin konsere katılmıştım, güzel konserdi.

Rotting Christ grubunun bende yeri ayrıdır. Ortaokulun başlarındaydım sanırım, bir radyo programı vardı Zifiri Karanlık isminde. Sağlam müzikler çalıyorlardı. O zamanlar mp3 vs o kadar yaygın değildi, bu programı kasete çekip sonradan dinlerdim. Grup isimlerini bilmeden bayağı dinledim, sonra liseye geçince teknolojinin de biraz ilerlemesi daha doğrusu teknolojiye bizim erişim sağlamamız ile bu grupları teker teker deşifre etme şansı bulduk. Rotting Christ da onlardan biriydi. Çok ön planda olmayan ama benim en sevdiğim parçalardan biri olan My Sacred Path parçasıydı kasette olan da. Daha sonraları aynı dönemlerde çıkarttıkları albümlere erişim sağlayınca birçok güzel parçası olduğunu ve çok sağlam bir grup olduğunu gördüm. O günlerden beri takip eder dinlerim düzenli. Konserlerine de bi 10 kez olmasa da 6-7 kez gitmişimdir sanıyorum. Hatta bir ara grup kurduk, eski parçalarını cover'lıyorduk. Evde hala çalmaya çalışıyorum zaman buldukça.

Son dönemlerine gelirsek, @opethian06 arkadaşımın dediği üzere birbirine benzer saydırmalı taka tuka şarkılardan zevk alır hale geldiler. Önceki dönemlerin o duygusal alt yapıya sahip, melodik sololar içeren, dinleyince daha bir emek harcanmış kaliteli gelen parçaları gelmiyor gibi artık. Biraz kısır döngüde gibiler. Ama iyi parçalar da yapmıyorlar diyemem. Demonon Vrosis, Ze Nigmar, 666 ve özellikle 2020'de çıkardıkları Fire and Flame parçaları son dönemden sevdiğim parçalar. Grubu sevenler bir göz atabilir. Önceki dönemlerdeki güzel parçaları say say bitmez şimdi.

10 Aralık 2023'e gelince, e tabii ki gidiyoruz hanımla beraber. Biletler çoktan alındı :)
 
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
  • #7
" Çok ön planda olmayan ama benim en sevdiğim parçalardan biri olan My Sacred Path parçasıydı kasette olan da. "
bunu daha önce dinlememiştim. çok farklı bir soundu varmış, kör dinlemede rotting christ diyemezdim açıkçası. güzel şarkıymış. Teşekkürler öneri için.
insomnium'un eski şarkılarında da aynı şeyi hissediyorum. masteringden mi kaynaklıdır nedir, gitarlar net duyulmuyor, vokaller çok tiz kalıyor.
 
Geri
Üst